به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالقاسمی درباره وضعیت سازمان انتقال خون در سال 89 و90 گفت: از کل اعتبارات سال 89، 80 درصد آن به سازمان انتقال خون اختصاص یافت درحالی که در این سال، افزایش خونگیری 6/4 درصد و اهدای مستمر خون 5/2 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به این که مراکز شیمی درمانی و جراحی بخش زیادی از خون تهیه شده سازمان را مصرف می کنند باید در سال 90 تلاش کنیم تا آمار خون اهدایی را بالا ببریم.
وی با اشاره به این که سازمان انتقال خون از سال 84 موفق شده است آمار افزایش خون را 25 درصد افزایش دهد، گفت: در کشورهای توسعه یافته این افزایش در نهایت یک درصد بوده و درآمریکا این رقم ثابت مانده است.
وی بهترین استان از نظر خون دهی را استان سیستان و بلوچستان معرفی کرد و اظهار داشت: 60 درصد خون اهدایی در این استان با وجوددو هزار500بیمار تالاسمی در خود استان مصرف می شود.
ابوالقاسمی از ارسال صد اتومبیل مخصوص خونگیری برای استان های کشور طی دو سال گذشته خبرداد و افزود: در طول چند سال گذشته 32 میلیارد تومان برای تجهیز سیستم اتوماسیون سازمان انتقال خون اعتبار هزینه کرده ایم.
وی کل پایگاه های انتقال خون کشور در حال حاضر را 226 پایگاه ذکر کرد و گفت: 82 پایگاه از سال 84 به این طرف ساخته شده و تبدیل برخی کانتینرها به پایگاه در سلامت بخش دیگری از اقدامات سازمان انتقال خون بوده است.
وی با اعلام این که 16 هزار از 18700 بیمار تالاسمی کشور یک چهارم خون تولیدی سازمان انتقال خون معادل 450 هزار واحد خون مصرف می کنند، اظهار داشت: خون این بیماران به صورت فیلتر شده تحویل آنان می شود که هزینه فیلتر این مقدار خون، سالانه 15 درصد کل اعتبارات سازمان را مصرف می کند./204
نظر شما