به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا رهایی صبح امروز سه شنبه در چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران با اشاره به تحقیقات جهانی در خصوص چالشهای منابع آب، افزود: طبق گزارشی که از این تحقیق در سال 1996 منتشر شد توسعه پایدار و راه های رسیدن به آن، چگونگی تولید آب سالم و کافی، چگونگی ایجاد تعادل میان رشد جمعیت و تامین آب سالم و نحوه تامین نیازهای بخشهای مختلف از جمله چالشهای آینده جهان خواهد بود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه تا سال 2050 بیش از 2 میلیارد نفر در دنیا با مشکل کم آبی مواجه خواهند شد، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده ای از آب مصرفی صرف بخش کشاورزی می شود، در صورت بی توجهی به بحران کم آبی در آینده زمینهای کشاورزی به شوره زار تبدیل می شود.
وی با تاکید بر اینکه رفع موانع موجود در حوزه آب نیاز به اصلاح الگوی مصرف دارد، ادامه داد: در این راستا دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سالها قبل در این حوزه وارد شده است و با ایجاد پژوهشکده مهندسی محیط زیست و ایجاد رشته هایی در این حوزه بستر مناسبی را برای اجرای پروژه های تحقیقاتی فراهم کرده است.
رهایی ایجاد شبکه علمی از اطلاعات و داده ها در حوزه منابع آب را پیشنهاد داد و در این باره توضیح داد: در این شبکه پروژه های تحقیقاتی که در دانشگاه تعریف و اجرایی می شود درج می شود تا بتوان از کارهای موازی جلوگیری کرد. این شبکه می تواند به میزبانی دانشگاه امیرکبیر و تحت نظارت وزارت نیرو راه اندازی شود.
نظر شما