۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۴:۴۵

طاهری:

سود حاصل از کشت موادمخدر برای کشاورزان افغانی کمتر از یک میلیارد دلار است

سود حاصل از کشت موادمخدر برای کشاورزان افغانی کمتر از یک میلیارد دلار است

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: سود حاصل از کشت موادمخدر برای کشاورزان افغانی کمتر از یک میلیارد دلار است در حالیکه باقی سود 60 میلیارد دلاری آن پس از ترانزیت و خارج شدن از این کشور به جیب قاچاقچیان موادمخدر سرازیر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، طه طاهری در دیدار با سفیر و نماینده ویژه وزارت امور خارجه نروژ در افغانستان و پاکستان گفت: مسئله موادمخدر در افغانستان یک مسئله چند وجهی و چند مجهولی است و اگر ما نتوانیم به‌خوبی مجهولات آن را شناسایی کنیم،‌ قادر نخواهیم بود آن را حل کنیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در ابتدای بازار مصرف موادمخدر و در مسیر ترانزیت و عبور آن به دیگر کشورهای دنیا قرار گرفته است، در حالیکه نروژ در انتهای این بازار است ولی با این حال با همکاری یکدیگر قادر خواهیم بود مبارزه خوب و موفقی را با موادمخدر و اعتیاد داشته باشیم.

قائم مقام دبیرکل ستاد در ادامه، وجود طالبان در افغانستان، عدم رغبت و انگیزه کافی کشاورزان افغانی برای کشت جایگزین و تامین محصولات اولیه دارویی از موادمخدر افغانستان و ترانزیت آن توسط شبکه‌های دارویی جهان را از جمله موانع موجود در راه مبارزه با موادمخدر در این کشور ذکر کرد.

طاهری همچنین، تغییر باور مردم افغان در معیشت و کشت جایگزین، توقف ورود هر آنچه که منجر به تولید موادمخدر در افغانستان شود، انهدام لابراتوارهای تولید موادمخدر و اجرای برنامه‌های آموزشی برای پزشکان و پلیس این کشور را از جمله برنامه‌های لازم در مبارزه با موادمخدر برشمرد.

وی گفت: کشاورزان افغانی باید اطمینان پیدا کنند که کشت جایگزین همان سودی را به آنها می‌بخشد که کشت خشخاش می‌دهد، چرا که سود حاصل از کشت موادمخدر برای کشاورزان افغانی کمتر از یک میلیارد دلار است در حالیکه باقی سود 60 میلیارد دلاری آن پس از ترانزیت و خارج شدن از این کشور به جیب قاچاقچیان موادمخدر سرازیر می‌شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد با اعلام اینکه در سال گذشته 2 هزار و 500 نفر از جوانان کشور ما به خاطر سوء مصرف موادمخدر به کراک و هروئین جان خود را از دست دادند، گفت: این رقم در روسیه به 70 هزار نفر می‌رسد و مسلماً تلفات جوانان کشورهایی همچون نروژ که دورتر از افغانستان هستند، بسیار کمتر از این میزان است.

طاهری با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با موادمخدر افزود: مرز کشور ما از شمالی‌ترین نقطه اتصال با افغانستان توسط تجهیزاتی همچون احداث دیوار،‌ حفر کانال و کشیدن سیم خاردار بسته شده است و اکنون نیز به مرز منطقه سراوان در سیستان و بلوچستان رسیده‌ایم که با بستن آن،‌ به‌طور کل انسداد مرز‌های ایران و افغانستان تکمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه در ماه گذشته فقط در آن نقطه‌ای مرزی که هنوز بسته نشده، تنها 35 تن موادمخدر کشف شده است، گفت: اخیراً بخشی از موادمخدر از مرزهای جنوبی وارد کشور ما و از آنجا به دیگر کشورهای دیگر ترانزیت می‌شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد اظهار داشت: در برنامه‌های ابتکار سه‌جانبه و JPC ، تمام تلاش ما این است که دولت‌های افغانستان و پاکستان را در امر مبارزه با موادمخدر شریک کنیم و اگر حمایت در بخش JPC به‌صورت جدی از طرف این دو کشور صورت نگیرد، ‌ممکن است دیگر عملیات‌های مشترکمان با کاهش مواجه شود.

طاهری ادامه داد: در دو ماه آتی نزدیک به یکصد هزار نفر از کسانی که به بهبودی کامل در درمان اعتیاد خود رسیده‌اند و بهبودی بالای چند سال دارند، پاکی خود را جشن خواهند گرفت و این توفیق بزرگی است که جمهوری اسلامی ایران در امر درمان قطعی اعتیاد به دست آورده و جزء کشورهای اول دنیا در این زمینه است.

این مقام مسئول در ستاد گفت: در سال گذشته اصلاحات جدیدی در قانون مبارزه با موادمخدر ایران صورت گرفت که براساس آن مقرر است مراکزی در تمام استان‌ها ایجاد شود و معتاد به اجبار برای ترک به این مراکز برده شود، در کنار این بهبودی، آنان مهارت‌های زندگی و حمایت‌های شغلی و اجتماعی بعد از درمان را کسب خواهند کرد و این موضوع یک کار تحول اساسی در درمان اعتیاد در کشورما ایجاد خواهد کرد.

طاهری افزود: امسال اولین سال اجرای برنامه پنجساله پپیشگیری اولیه از اعتیاد در سطح کشور است و در این برنامه تمامی کانون‌های هدف موادمخدر از جمله مدارس، خانواده، محیط‌های آموزشی و کاری تحت برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد قرار خواهند گرفت که در اولین اقدام ما شش هزار نیروی متخصص را در این زمینه آموزش داده‌ایم و قرار است این رقم را به 25 هزار نفر برسانیم.

وی اظهار داشت: اگر تاکنون پول‌های هزینه شده در داخل افغانستان، صرف ساخت مدارس، دانشگاه و... می‌شد الآن هیچ کدام از افغانی‌ها به دنبال کشت و تولید موادمخدر نمی‌ر‌فتند، چرا که این پول‌ها به‌درستی و در جای خود هزینه نمی‌شود و بیشتر به جیب برخی شرکت‌های خارجی و دیگر افراد می‌رود، پس بهتر است کمک‌های نروژ و دیگر کشورهای دنیا به افغانستان به‌گونه‌ای باشد که تاثیری در کاهش ورود موادمخدر به کشورهایشان داشته باشد.

طاهری افزود: ما آماده همکاری با دولت نروژ در تمام زمینه‌های مختلف مبارزه با موادمخدر هستیم و امیدواریم با توسعه همکاری‌های دو جانبه‌ای و عملیات‌های مشترک بیش از پیش موفق باشیم.

همچنین در این دیدار سفیر و نماینده ویژه وزارت امور خارجه نروژ در افغانستان و پاکستان گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات بسیار خوبی را در زمینه مقابله با موادمخدر انجام داده است و دولت نروژ به این اقدامات آگاهی دارد و آنها را تحسین می‌کند.

یانش بیورن کاناوین از پیشنهاد مطرح‌شده در رابطه با کشت جایگزین در افغانستان استقبال کرد و گفت: باید کشاورزان افغانی را متقاعد کرد که این کار هم به نفع خودشان و هم کشورهای دیگر است، چرا که این موضوع می‌تواند تاثیر به‌سزایی در کاهش کشت و تولید موادمخدر داشته باشد و امیدواریم با شروع یک کار مشترک در این زمینه به نتیجه‌ای مطلوب برسیم.

وی در پایان خواستار انتقال تجارب ایران در راه مبارزه با مواد مخدر به کشورش شد و گفت: به عقیده ما، عزم ایران در مبارزه با موادمخدر بسیار جدی است و تلاش‌های ایران در کشفیات موادمخدر و پیش‌سازها قابل تمجید است.

کد خبر 1304988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha