پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۵۲

قره‌شیخلو با مهر عنوان کرد:

کاربرد دین در مدارس تبیین شود/ آموزش واجبات و محرمات به دانش‌آموزان

کاربرد دین در مدارس تبیین شود/ آموزش واجبات و محرمات به دانش‌آموزان

رئیس سازمان دارالقرآن تبیین کاربرد دین در زندگی را یکی از مهمترین مؤلفه‌های تدوین کتب دینی درسی خواند و گفت: پرداختن به اینکه اصلا کاربرد دین در زندگی کجاست موجب می‌شود احساس نیاز در درون دانش آموز به وجود آمده و خود بدنبال پاسخ برود.

مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن در گفتگو با خبرنگار مهر، وضعیت کتابهای دینی درسی در سالهای اخیر را مطلوب خواند و گفت: به نظر می رسد مؤلفان سعی کردند بخشهایی از کتابهای دینی درسی را به صورت کاربردی تدوین کنند.

وی کتاب را تنها ابزار دین آموزی و دینمداری دانش آموزان ندانست و در کنار آن بر نقش مؤلفه های چون محیط آموزشی، مربیان و خانواده نیز تأکید کرد و گفت: کتاب یکی از ابزارهای تقویت باورهای دینی است و باید در حوزه تربیت دینی دانش آموزان، مسائل دیگر را نیز در نظر گرفت. ممکن است کتاب بسیار خوبی نیز تألیف و آموزش داده شود اما با کمبود معلم و یا معلم ضعیفی روبرو باشیم که نتواند ارتباط درستی میان دانش آموز و کتاب و آموزه های دینی برقرار کند.
 
قره شیخلو ملاک نمره را برای ارزیابی باورهای دینی دانش آموزان صحیح ندانست و افزود: جایگاه و شأن درس دینی و قرآن باید در آموزش و پرورش جایگاه شایسته ای باشد که تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و به نظر می رسد این جایگاه افت کرده و بچه ها بعنوان یک درس جدی به آن نمی نگرند؛ به گونه ای که گاه دیده می شود در کارنامه دانش آموز نمره های خوبی از قرآن و دینی ثبت شده اما در عمل با چنین چیزی مواجه نیستیم و مثلا نمره قرآن او 18 شده اما قادر نیست یک روخوانی ساده داشته باشد.
 
وی به مهمترین مؤلفه هایی که باید در تدوین کتب درسی لحاظ شود اشاره کرد و گفت: اصلی ترین مطلب در حوزه دین این است که به دانش آموز گفته شود برای چه نیاز به دین دارند و اصلا کاربرد دین در زندگی کجاست تا با طرح این مباحث در کلاسهای درس این احساس نیاز در درون دانش آموزان به وجود آید و بطور قطع بعد خود این نوجوان و جوان به دنبال پاسخ آن خواهند رفت.
 
وی با انتقاد از حجم انبوه اطلاعات کتب درسی دینی یادآور شد: این مطالب انبوه و متفرقه در کتب دینی باعث می شود دانش آموز از خیلی مباحث اصلی دینی باز بماند و نمی داند در کجا می تواند از این همه مطالب  پراکنده و حجیم در زندگی بهره برداری کند.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کتب دینی درسی پاسخگوی شبهات دینی دانش آموزان هستند یا خیر؟ تأکید کرد: قرار نیست همه شبهات دینی و فکری کودکان در مدرسه و در دوران تحصیل پاسخ داده شود و در کنار مدرسه ابزارها و دیگر مجاری اطلاعاتی نیز در پاسخگویی به این سؤالات می تواند مؤثر باشد.
 
رئیس سازمان دارالقرآن تصریح کرد: مهمترین مطلبی که باید برای دانش آموزان تبیین گردد و قرآن نیز بر آن تأکید کرده است بحث واجبات و محرمات است و یا اینکه اوامر دین چه موضوعاتی است؟ البته قرار نیست در این حوزه به مباحث بسیار پیچیده که ساعت زیادی را می طلبد بپردازیم اما همین که کودک و نوجوان با اوامر و نواهی شرعی آشنایی پیدا کنند کافی است.
 
قره شیخلو در پایان گفت: نه تنها برای دانش آموزان بلکه برای غیردانش آموزان نیز باید روشن کنیم که از سرلجبازی نمی توان در حوزه دین گام برداشت و باید منصفانه با مباحث دینی برخورد کرد و حتی بهتر است نحوه پرسش و پاسخ صحیح را نیز به دانش آموزان آموخت و با روش گفتگو محور می توان بسیاری از مسائل و اعتقادات دینی را در کودکان و نوجوانان تقویت کرد.
کد خبر 1312344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha