به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مکرمی مدیر نظارت بر مواد غذائی و آشامیدنی و آراشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: مصرف مداوم نان سفید باعث بیماریهای گوارشی افزایش قند خون ودیابت می شود.
وی افزود: نانهای که با آرد سفید تولید میشود به لحاظ ارزش غذایی غنی نیست ومصرف مداوم این نان سبب بروز بیماریهای گوارشی واحتمال وجود بیماری قند خون و دیابت را در انسان افزایش میدهد.
مکرمی ادامه داد: 43 درصد مردم مازندران بیش از 120 درصد انرژی دریافت میکنند و 53 درصد مازندرانیها اضافه وزن دارند و47 درصد عامل مرگ ومیر درمازندران بیماری های قلبی و عروقی است.
وی با اعلام اینکه میزان فیبر دریافتی در سلامت انسان تاثیر مناسب دارد، افزود: روزانه از رژیم غذایی 30 گرم فیبر دریافت میشود که 15 گرم آن از میوه وسبزیها و 15 گرم دیگر از نان با سبوس مناسب استحصال میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذائی، آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در صورتی که میزان فیبر مورد نیاز از نان کاهش یابد و مصرف مداوم نان سفید در بین خانوارها بیش از اندازه باشد، بروز بیماریای گوارش وسرطان نیز افزایش مییابد.
مکرمی خواستار استفاده خانوارها از نان با سبوس مناسب شد و افزود: برنامه ریزی برای تولید آرد با سبوس مناسب در دستور کار کارخانه آرد قرار دارد ونظارت بر اجرای تولید آرد غنی شده نیز در دستور کار علوم پزشکی مازندران قرار گرفت و بزودی اجرایی میشود.
وی با اعلام اینکه اجرای تولید آرد غنی شده وتحویل آن به نانوائیهای استان بزودی اجرایی میشود گفت: آرد های موجود در نانوایها توسط ناظران علوم پزشکی مورد بررسی قرار میگیرد.
مکرمی تاکید کرد: ممکن است پس از اجرای طرح نان غنی شده با سبوس مناسب، تغییری جزئی در رنگ نان ایجاد شود که مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند.
وی ادامه داد: در طرح تولید آرد برای نان بربری 18 درصد سبوس و برای نان سنگک، تافتون و لواش 15 درصد سبوس پیش بینی شد که انتظار میرود با تغییرات ایجاد شده در این بخش شاهد بروز کمتر بیماریهای دیابت وسرطان شویم.
نظر شما