پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۹:۰۹

ولایتی:

پیشرفت باید همگام با تغییرات علمی و فناوری روز باشد

پیشرفت باید همگام با تغییرات علمی و فناوری روز باشد

اصفهان - خبرگزاری مهر: مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: برای آنکه در شهرسازی اسلامی از دیگران عقب نباشیم باید همگام با تغییرات علمی و فناوری روز پیشرفت کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر ولایتی ظهر شنبه در نشست علمی تخصصی شهر اسلامی در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان اظهار داشت: تا صاحب سبک معماری قوی نباشیم نخواهیم توانست این بناهای بزرگ را بسازیم.

وی افزود: معماری اسلامی به واسطه ماهیت آن دیرتر از علومی مانند ریاضی، شیمی و نجوم خود را ظهور کرده اما تمدن اسلامی به هر جا که رسیده، معماری شکوهمند خود را به جای گذاشته است.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل تصریح کرد: ردپای معماری اسلامی در کشورهای غیر اسلامی همچون هند، اسپانیا، مصر و واتیکان دیده می‌شود.

وی بیان داشت: شهر اسلامی شهری برآمده از اعتقاد، فرهنگ و تمدن اسلامی است و در این شهر بدون نامگذاری هر بیننده‌ای در همان نظر اول متوجه اسلامی بودن و اینکه متعلق به مسلمان‌هاست می‌شود.

ولایتی تصریح کرد: نخستین شهرسازی مسلمانان در شهر بغداد با ساخت بناهای مختلف از جمله کاخ‌ها، مساجد و آرامگاه‌ها آغاز شد.

وی تاکید کرد: شهرهای اسلامی ما در معرض ابتذال هستند و سبک‌ها و معماری‌های غربی بدون توجه به سبک‌های اسلامی در آنها دیده می‌شود.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل افزود: با وجود گذشت سال‌های متمادی در بناهای اسلامی غربت احساس نمی‌شود و معماری اسلامی در ساخت فضاهای دولتی و اداری به صورت یک ضرورت باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه بی‌توجهی به هویت ایرانی و اسلامی معماری و صرف توجه روزمره به ساخت مسکن و تاسیسات بدون توجه به هویت ملی و دینی در زمان پهلوی موجب بروز آشفتگی و بی‌هویتی در معماری ایرانی شد، گفت: لازمه بازگشت معماری ایرانی به هویت اسلامی مستلزم توجه مردم و مسئولان به حفظ هویت ایرانی و اسلامی است.

ولایتی اضافه کرد: با همت مردم، تقویت انگیزه‌ها و تلاش شهرداری در جهت حفظ بناهای تاریخی می‌توان به احیا شدن، هویت اصلی معماری در ایران امیدوار بود.

وی افزود: بسیار مفتخرم از اینکه امروز در شهر اسلامی ایرانی اصفهان هستم چرا که این شهر و میدان نقش جهان به عنوان بی‌نظیرترین و فاخرترین آثار معماری اسلامی ایرانی هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شهر اصفهان غنی از هنر معماری اسلامی است و وجود ساختمان‌های متعددی در شهر اصفهان با در نظر گرفتن اصول معماری اسلامی گویای تاریخ و تمدن اسلامی این شهر است.

وی اظهار داشت: مجموعه نقش جهان اصفهان نمادی از شهر اسلامی در عهد صفوی است که شامل چهار ساختمان حکومتی، بازار و دو مسجد است.

ولایتی بیان داشت: تکرار آنچه که شاه عباس صفوی از لحاظ معماری در اصفهان، شاه اسماعیل در تبریز و تیمور در مشهد انجام داد، ضروری نیست و باید برای ترمیم این وضعیت و احیای معماری اسلامی متناسب با نیازهای امروز از تجربه و انگیزه افراد مستعد استفاده کرد.

وی در ادامه اضافه کرد: برای آنکه در شهرسازی اسلامی از دیگران عقب نباشیم باید همگام با تغییرات علمی و فناوری پیشرفت کنیم. 

کد خبر 1332754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha