پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۵ خرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۳۱

گزارش خبری مهر/

ترکیب مجلس جدید ترکیه؛ از هاکان شوکور فوتبالیست تا زنان خانه دار

ترکیب مجلس جدید ترکیه؛ از هاکان شوکور فوتبالیست تا زنان خانه دار

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: در مجلس جدید ترکیه 107 حقوقدان به عنوان نماینده مردم و 78 نماینده زن حضور دارند که حقوقدانان یک پنجم مجلس را تشکیل می دهند.

در بیست و چهارمین انتخابات پارلمانی مجلس ترکیه از 550 نماینده مجلس 349 نماینده برای اولین بار وارد مجلس این کشور شدند و از این تعداد 201 نماینده در این دوره توانستند مجددا مجوز ورود به مجلس را کسب کنند.
 
در مجلس جدید ترکیه 107 حقوقدان به عنوان نماینده مردم وارد مجلس شدند و در کنار این تعداد حقوقدان، 71 مهندس، 37 دکتر و 10 خبرنگار توسط مردم به نمایندگی مجلس برگزیده شدند.
 
 
"بلند آرینچ" حقوقدان
 
همچنین در این دوره از مجلس ترکیه نمایندگانی از بخشهای مختلف شغلی مانند معمار، اقتصاددان، تاجر، مشاور مالی، کارشناس روابط عمومی، کارشناس جهانگردی، برنامه نویس رایانه، دامپزشک، کارشناس اموراجتماعی، معمار، خانه دار، صنعتگر، نویسنده، دندانپزشک، ورزشکار، موسیقیدان، فیلم ساز، فروشنده، شیمیدان، کشاورز و بانکدار توانستند به عنوان نماینده مردم وارد بیست و چهارمین مجلس این کشور شوند.
 
 
"تولگا چاندار" هنرمند از حزب جمهوری خلق
 
"ارول دورا" از شهر ماردین ترکیه و از حزب کردها به نام صلح و دمکراسی(BDP ) برای اولین بار و "علی اوزگوندوز" که شیعه و پسر عموی رهبر شیعیان ترکیه "صلاح الدین اوزگوندوز" است به نمایندگی از حزب جمهوری خلق (CHP ) توانستند به مجلس راه پیدا کنند.
 
 
"سری ثریا" از هنرمندان معروف ترکیه نماینده اکراد ترکیه 
 
دراین دوره همچنین 78 نماینده زن توانستند وارد مجلس شوند، این درحالی است که در گذشته 48 زن به مجلس راه پیدا کرده بودند و 11 نفر که 9 نفر آنها به جرم عضویت در شبکه کودتاچی "ارگنه کن" در زندان به سر می بردند به عنوان نماینده دیگر احزاب وارد مجلس شدند.
 
 
"هاکان شوکور" فوتبالیست سابق تیم ملی از حزب عدات و توسعه
 
حزب کردها تحت عنوان حزب دمکرات مستقل(BDP) توانست در انتخابات امسال با افزایش 10 کرسی، 36 کرسی مجلس را از آن خود کند. این موضوع حزب عدالت و توسعه را با مشکلات جدی مواجه می کند. هرچند 42 درصد اکراد این کشور به حزب عدالت و توسعه رای داده اند ولی این موضوع از تاثیرگذاری نمایندگان حزب دمکرات مستقل نمی کاهد و مسلما در تصمیم گیری های مجلس تاثیر گذار خواهد بود.
  
حزب دمکرات مستقل با تمام نفوذی که در بین کردهای ترکیه دارد، در این دوره نتوانست بطور کامل حزب عدالت و توسعه را از منطقه کردستان این کشور پاک کند زیرا بخشی از مردم آن منطقه معتقدند بین گروه تروریستی "پ ک ک" و حزب "بی دی پی" رابطه مستقیم وجود دارد و نشست های انتخاباتی اردوغان درقانع کردن کردها نسبت به این موضوع تاثیری به سزا داشت.
 
حزب جمهوری خلق (CHP) هم در این دوره با افزایش تعداد کرسی های خود در مجلس از 112 نسبت به دوره قبل به 135کرسی، باعث تقویت نفوذ و قدرت تصمیم گیری این حزب می شود. باید قبول کرد که افزایش این تعداد کرسی در مجلس توسط احزاب دست چپی کار رجب طیب اردوغان را برای ایجاد انسجام کامل به منظور تغییر قانون اساسی بسیار سخت خواهد کرد.
 
 
نمایندگان زن
 
البته نباید حزب خلق ملی گرا (MHP) را که گرایش های کاملا ملی گرایی دارند، ندیده گرفت. با وجود اینکه این حزب نسبت به دوره قبل یک سیر نزولی طی کرد و تعداد کرسی هایش از 71 در سال 2007 به 53 در سال 2011 تنزل کرد اما مسلم است که این حزب برای تنگ کردن راه حزب عدالت و توسعه در کنار دیگر احزاب مخالف قرار خواهد گرفت.
 
حقیقت این است عملکرد اردوغان برای ایجاد انسجام کامل به منظور تغییر قانون اساسی در این دوره بسیار سخت خواهد بود و طی این چهار سال باید با مشکلاتی عدیده دست و پنجه نرم کند.
 
.........................

نگارش: مهرداد محمدی
کد خبر 1336239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha