به گزارش خبرنگار مهر، گروهی از شهروندان و هنرمندان صنایع دستی استان همدان می گویند که ایجاد بازارچه های دائمی عرضه محصولات صنایع دستی در نقاط مختلف این استان از نیازهای اساسی برای تهیه اقلام مورد نیاز و سوغات مسافران به همدان است.
این افراد معتقدند با وجود این بازارچه ها از یک سو محصولات تولیدی واحدهای کوچک روستایی و هنرمندان مکان مناسب برای عرضه می یابند و از طرف دیگر امکان دسترسی آسان به صنایع دستی همدان در یک مکان متمرکز سریع تر مهیا می شود.
ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در این استان ضرورتی انکار ناپذیر است
نا گفته پیداست که صنایع دستی یکی از پتانسیلهای استان همدان بشمار می رود و ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در این استان ضرورتی انکار ناپذیر است.
یکی از هنرمندان همدانی با بیان اینکه صنایع دستی بومی هر منطقه به عنوان یکی از نمادهای هویت می تواند نقش مهمی در حفظ و توسعه فرهنگ ایفا کند، گفت: روحیه خلاق و علاقه هنرمندان همدان به تولید آثارهنری سبب شده این استان از گذشتههای بسیار دور تاکنون، همواره در تولید محصولات صنایع دستی سنتی، موقعیتی ویژه داشته باشد.
محمد ترکاشوند با تاکید بر راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در همدان و شهرستان های این استان اظهار داشت: بارها این اتفاق رخ داده که مسافران ورودی به شهر و استان همدان برای تهیه سوغات و صنایع دستی مخصوص همدان بازارها و مغازه های مختلف را سر زده اند اما به این صنایع دسترسی نیافته اند.
راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی از عرضه کالای نامرغوب به مسافران جلوگیری می کند
ترکاشوند با تاکید بر اینکه راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی مانع از بروز برخی مشکلات در عرضه کالاهای نامرغوب به مسافران می شود، گفت: معاونت صنایع دستی استان همدان باید برای راه اندازی این مراکز سریعتر اقدام کند.
یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی استان همدان نیز با بیان اینکه چندسالی است که صحبت از راه اندازی بازارچه دائمی صنایعدستی در همدان بر سر زبان های مسئولان این امر افتاده است، گفت: در حالیکه مسئولان از ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی متنوع استان همدان خبر میدهند و هدف از احداث چنین بازارچه را در متعادل نمودن بازار صنایعدستی و کمک به حفظ و ماندگاری این هنرها عنوان میکنند، خبری از آن نیست.
امیر نادری ادامه داد: هنرمندان صنایعدستی همدان از گذشته تاکنون، علیرغم انجام تلاشهای فراوان برای حفظ میراث فرهنگی گذشتگان، برای ماندگار کردن فعالیتهای هنری خود با مشکلات متعددی روبهرو بودهاند.
حمایتهای صورت گرفته از هنرمندان کافی نیست
نادری با بیان اینکه حمایتهای صورت گرفته از هنرمندان کافی نیست، گفت: دلیل مهجور ماندن برخی هنرهای صنایع دستی در استان همدان، عدم وجود بازار دائمی برای معرفی آثار این رشته و ضعف تبلیغات در این زمینه است.
نادری برگزاری نمایشگاههای تخصصی صنایعدستی و بازارچه دائمی در این زمینه را عامل مهمی برای ماندگاری آثار هنری و رونق بازار صنایعدستی دانست و گفت: راهاندازی بازارچه دائمی صنایعدستی در استان همدان، گام موثری در رفع مشکلات هنرمندان صنایعدستی و کمک به فعالیتهای بازاریابی و تبلیغ آنها خواهد بود که البته هنوز این امر محقق نشده است.
وی ادامه داد: وجود بازاری منسجم برای عرضه صنایعدستی، میتواند تاثیر مطلوبی بر جذب گردشگران و افزایش توجه به آثار هنرمندان این رشتهها داشته باشد و ضمن ایجاد فضای رقابتی میان فعالان عرصه صنایعدستی، اقتصاد ضعیف این بازار را رونقی دوباره بخشد.
یکی دیگر از هنرمندان نیز با بیان اینکه انتظار میرود مسئولان با صرف توجه بیشتر برای حفظ صنایعدستی و هنری استان، هنرمندان این عرصه را در گرمتر کردن بازار صنایعدستی یاری کنند، گفت: با ایجاد دیدگاهی اقتصادی نسبت به هنرهای دستی، بازار صنایع دستی از هجوم اجناس وارداتی و شکست در برابر بازارهای خارجی نجات می یابد.
نبود بازار دائمی از چالش های صنایع دستی همدان است
مریم نظری اظهار داشت: در سالهای اخیر صنایع دستی و هنرهای سنتی راه خود را پیدا کرده است اما از چالشهای موجود بر سر صنایع دستی نبود بازار مستمر و دائمی است.
نظری با بیان اینکه خریداران در بازار داخلی و خارجی نسبت به صنایع دستی و کالاهای ما بی توجهند، گفت: چون صنایع دستی ما را نمی شناسنند و نمی دانند که این کالاها بطور کامل با دست ساخته می شود و از کیفیت کالا بی خبرند.
وی بااشاره به اینکه باید اطمینان عمومی را نسبت به صنایع دستی بالا ببریم، افزود: یکی از مهمترین معضلات هنرمندان برای فروش صنایع دستی نداشتن بسته بندی است که در صورت راه اندازی بازارچه دائمی فروش بر نحوه بسته بندی کالا نیز نظارت می شود و این مشکل رفع خواهد شد.
نخستین بازارچه دائمی صنایع دستی استان همدان در شهرستان ملایر احداث می شود
در همین زمینه معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: نخستین بازارچه دائمی صنایع دستی استان همدان در شهرستان ملایر احداث می شود.
بهجت عباسی اظهار داشت: تأمین اعتبار برای احداث پنج بازارچه دائمی صنایع دستی در کشور مصوب شده است که از این تعداد یک بازارچه در شهرستان ملایر احداث خواهد شد.
عباسی افزود: احداث بازارچه های صنایع دستی در همدان از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان همدان است.
وی افزود: بر اساس این مصوبه تأمین زمین برای احداث هشت بازارچه دائمی در هشت شهرستان و یک شهرک صنایع دستی در همدان، به عهده استان و تأمین اعتبار مورد نیاز این پروژه بر عهده دولت است.
زمین های انتخاب شده برای احداث بازارچه مناسب نبود
عباسی با بیان اینکه زمین مورد نظر باید در مرکز شهر بوده و هم در کنار یکی از اماکن گردشگری باشد، خاطر نشان کرد: برای انجام این مصوبه، فرمانداران شهرستان های استان زمین های مورد نظر را جانمایی کردند که در بررسی های به عمل آمده تنها زمین جانمایی شده در ملایر واجد شرایط بود.
وی وسعت این زمین را دو هزار متر عنوانکرد و افزود: مکان مشخص شده برای احداث بازارچه صنایع دستی در پارک کوثر ملایر واقع شده است.
شهرک صنایع دستی در پارک ملل همدان ایجاد می شود
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در ادامه به ساخت شهرک صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: جانمایی ساخت این شهرک در باغ ملل همدان انجام شده و مطالعات اولیه آن صورت گرفته است.
عباسی ادامه داد: طراحی نقشه برای زیر ساخت این شهرک نیز انجام شده و بعد از تأمین اعتبار مورد نیاز زیر سازی آن آغاز خواهد شد.
بازارچه های فصلی صنایع دستی، در فصل تابستان فعال خواهند بود
وی همچنین با اشاره به راه اندازی بازارچه های فصلی صنایع دستی در همدان اظهار داشت: نوروز امسال بازارچه فصلی صنابع دستی در محل تپه هگمتانه دایر شد.
عباسی افزود: در ایام تابستان نیز این برنامه اجرا و بازارچه تابستانی صنایع دستی در همدان فعال می شود.
فضای راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی اسدآباد تعیین می شود
وی یادآور شد: از فرمانداری شهرستان اسدآباد خواسته شده تا فضای راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی سریعتر تعیین شود
بهجت عباسی اظهار داشت: این شهر در مسیر همدان کرمانشاه واقع شده و می تواند فرصت مناسبی برای عرضه و فروش صنایع دستی به شمار آید.
وی با اشاره به اینکه گلیم و ساز سنتی مهمترین صنایع دستی شهرستان اسدآباد است، اضافه کرد: ساز سنتی این شهرستان با کیفیت بالایی تولید و روانه بازار میشود.
وی گفت: 85 درصد از شاغلان صنایع دستی اسدآباد در روستاها متمرکز شدهاند.
با این تفاسیر پر واضح است که راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در همدان و شهرستان های این استان راه را برای معرفی بهتر و بیشتر این محصولان به مسافران که پیک هایی برای تبلیغ بیشتر هستند باز خواهد کرد و در این عرصه شناساندن آثار هنرمندان صنایع دستی استان همدان به سایر هموطنان آسانتر می شود.
نظر شما