پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۱۷ تیر ۱۳۹۰، ۱۵:۱۴

یک پایگاه اینترنتی عربی:

کوچکترین لغزش رژیم مغرب را بر باد می دهد

کوچکترین لغزش رژیم مغرب را بر باد می دهد

یک پایگاه عربی ضمن کم فروغ توصیف کردن همه پرسی اخیر قانون اساسی مغرب کوچکترین خطای رژیم پادشاهی این کشور را عاملی برای بر باد رفتن دودمان آن دانسته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه القنات در مطلبی درباره مغرب آورده است: موافقت مغربی ها با اصلاحات پشنهادی "محمد ششم" پادشاه مغرب در واقع موفقیت کم فروغی برای وی محسوب می شود اما در صورتی که دست به تغییرات اساسی نزند موقعیت اش بیشتر به خطر خواهد افتاد.

این پایگاه می نویسد: در حالی که مقامات مغربی از موافقت 98 درصدی سخن می گویند مخالفان بر این باورند که بیش از ده میلیون نفر در همه  پرسی قانون اساسی شرکت نکردند.

پایگاه مذکور به نقل از "بابتیست گالوبان" یکی از مخالفان پادشاه مغرب آورده است: همه پرسی هر چند پیروزی نمادینی موقتی برای شاه بود اما این نتایج نشان داد که مردم مغرب به شدت درباره وضع کنونی اختلاف نظر دارند.

وی افزود: مقامات مغربی با تغییرات نمادین خود و به کار گیری نفوذ سیاسی و رسانه ای و پرداخت رشوه تاکنون توانسته اند که مخالفان را مهار کنند اما تا ابد نمی توانند به این بازی ادامه دهند زیرا در صورتی که ائتلاف بیست فوریه پایگاه مردمی گسترده ای بیابد یا رژیم کوچکترین لغزشی در به کار گیری زور علیه اعتراضهای لغزشی کند کار رژیم تمام است.

"نجیب شوقی" یکی از اعضای ائتلاف جنبش مخالف بیست فوریه مغرب می گوید: همه پرسی از نظر عملی گامی برای حکومت است زیرا حکومت به هیچ وجهه نمی تواند به قانون اساسی عمل کند همانگونه به قانونهای قبلی عمل نکرده است. مخالفان به اعتراضهای هفتگی خود ادامه خواهند داد.

"عبدالله ساعف" عضو کمیته تدوین قانون اساسی مغرب گفت: موفقیت جزیی قانون اساسی نشانه توان آن برای حل مشکلات است اما چالش اساسی مقامات مغربی در برابر اعتراضات فزاینده عمل به قانون اساسی و پرهیز از خشونت با توجه به افزایش اعترضات است.

"علی انوزلا" یکی دیگر از مخالفان مغربی تصریح کرد: مشکلی که قانون اساسی تاکنون چاره ای برای آن پیدا نکرده است ارتباط نزدیک میان قدرت و ثروت در مغرب است زیرا مشکلی که کشور با آن روبرو این است که محمد ششم صاحب بزرگترین بانک، شرکت بیمه و زمینهای کشاورزی است همچنین نقش قوی در بخش ارتباطات دارد.

کد خبر 1354126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha