پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۰ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۵۹

سفیر چین در ایران:

مبادلات تجاری ایران و چین امسال از 40 میلیارد دلار عبور می‌کند

مبادلات تجاری ایران و چین امسال از 40 میلیارد دلار عبور می‌کند

سفیر چین در کشورمان حجم مبادلات تجاری ایران و چین در چهار ماهه اول امسال را 13 میلیارد و 280 میلیون دلار اعلام و پیش بینی کرد این میزان در مجموع در سالجاری از مرز 40 میلیارد دلار عبور کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "یو هونگ یانگ" امروز در کنفرانس تجارت برابر ایران و چین با بیان اینکه حجم مبادلات دو جانبه ایران و چین فقط پنج میلیون و 980 هزار دلار بوده و در سال 2010 میلادی با چهار هزار و 900 برابر افزایش به 29 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده است، اظهار داشت: صادارت چین به ایران به رقم 11 میلیارد و 100 میلیون دلار و واردات چین از ایران به 18 میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده است.

وی حجم مناسبات دو کشور در چهار ماه اول امسال را 13 میلیارد و 280 میلیون دلار دانست که نسبت به دوره مشابه سال 55درصد افزایش پیدا کرده است و پیش بینی کرد حجم مناسبات کل سال جاری از مرز 40 میلیارد دلار تجاوز کند.

به گفته سفیر چین، تا پایان سال 2010 میلادی سرمایه گذاری مستقیم چین در ایران به 675 میلیون دلار رسید و در چهار ماه اول امسال این مبلغ به 178 میلیون دلار رسیده و 48.3 درصد افزایش پیدا کرده است.

یو هونگ یانگ اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی چین از 216 میلیارد و 500 میلیون دلار در سال 1978 میلادی به پنج هزار و 800 میلیارد دلار در سال 2010 افزایش یافته و سهم اقتصاد چین در دنیا از 1.8 به 9.5 ارتقاء داشته است حجم اقتصادی چین در جایگاه دوم جهان قرار دارد.

وی تحولات عظیم چین طی 30 سال گذشته را مدیون سیاست درب باز اقتصادی و اصلاحات دانست و اظهار امیدواری کرد در پنج سال آینده میزان واردات چین به هشت هزار میلیارد دلار برسد و این فرصت فراوانی برای گسترش صادرات از کشورهای جهانی از جمله ایران به چین را فراهم آورده است.

سفیر چین با بیان اینکه چین و ایران با هم استراتژی توسعه اقتصادی و اجتماعی را تدوین کرده اند، متذکر شد: امسال نخستین سال برای اجرای دوازدهمین برنامه پنج ساله چین و آغاز برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی و سال جهاد اقتصادی ایران است و این برای گسترش زمینه های همکاری دو کشور فرصت کمیاب و فضای بزرگی را فراهم کرده است.
 
صادرات غیر نفتی ایران به چین 27برابر شده است

حسین قاهری مدیرگروه توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و چین نیز در ادامه این کنفرانس اعلام کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور طی سالهای 1370 تا 1390 از 200میلیون دلار به 30میلیارد دلار افزایش یافته است.

به گفته وی، در همین مدت صادرات غیرنفتی ایران به چین  27برابر شده و از 170 میلیون دلار سال 1379 به چهار هزار و 575 دلار در سال 1389 رسیده است.

مدیرگروه توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و چین، از چین به عنوان اولین شریک صادراتی و دومین شریک وارداتی ایران نام برد و اظهار داشت: واردات ایران از چین طی سال های 1377 تا 1389 از 655 به پنج هزار و 759 میلیون دلار افزایش یافته است.

قاهری با اشاره به اینکه سهم ایران از صادرات چین حدود شش درصد است، عمده ترین واردکنندگان کالا از چین را به ترتیب کشورهای امریکا، هنگ کنگ، ژاپن، کره جنوبی، آلمان، هلند، انگلستان، سنگاپور، روسیه و هند اعلام کرد. همچنین سهم ایران از واردات چین 1.5 درصد است.  

وی چین را یک فرصت تکرار نشدنی برای ایران دانست و پتانسیل بالای تقاضا در بازار، وجود پتانسیل قوی صادرات ایران، هدف گذاری حجم تجاری بیش از 200 میلیارد دلار تا 10 سال آینده، نیاز روز افزون اقتصاد پرشتاب چین به منابع انرژی، تنوع بخشی واردات محصولات و افزایش قدرت پول چین و ... را جز مهمترین دلایل اهمیت بازار چین دانست.

سید مصطفی رضوی رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران نیز در کنفرانس تجارت برابر ایران و چین گفت: تحریم اقتصادی غرب علیه ایران و تلاش چینی ها برای استقلال در صحنه اقتصادی جهانی، فرصت های جدیدی را برای ارتباط با چین پیش روی بنگاه های اقتصادی و کارآفرینان ایرانی قرار داده است.
 
رئیس کنفرانس تجارت برابر ایران و چین، مهمترین دغدغه در ارتباط تجاری با چین را واردات یکسویه و بی رویه کالاهای ارزان قیمت و معمولا بی کیفیت چینی دانست که تولید داخلی را به شدت تهدید می کند در حالی که فرصت های بسیاری برای تغییر این الگوی تجاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه نگاه ما به بازار چین نگاه عمدتا خریدارانه بوده است، اظهار داشت: این کشور در سال 2010 حدود یک هزار و 400 میلیارد دلار واردات داشته و به بزرگترین واردکننده جهان تبدیل شده است، پیش بینی می شود تا سال 2012، چینی ها با پشت سر گذاردن ژاپنی ها به بزرگترین مصرف کنندگان کالاهای لوکس جهان تبدیل خواهند شد.

رضوی عمده صادرات ایران به چین را شامل مواد اولیه و واسطه ای با ارزش افزوده پایین نظیر مواد معدنی، محصولات پتروشیمی، شیمیایی و پلاستیکی دانست و با بیان اینکه کشور چین در سال 2009 پس از امریکا و ژاپن به سومین قدرت اقتصادی و در سال 2010 با پشت سرگذاردن ژاپن به دومین اقتصاد بزرگ جهان از لحاظ میزان تولید ناخالص داخلی تبدیل شده است، اضافه کرد: رتبه این کشور از لحاظ حجم تجاری با نزدیک به سه هزار میلیارد دلار تجارت خارجی نیز پس از امریکا قرار دارد.
 
تراز تجاری ایران با چین بدون نفت هم مثبت می شود

اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین نیز گفت: تراز تجاری ایران با چین با احتساب صادرات نفت مثبت است اما با توجه به روند رو به رشد صادرات نسبت به واردات، در آینده نه چندان دور می توان انتظار داشت که حتی بدون احتساب نفت نیز تراز تجاری ایران با چین مثبت شود.
 
وی در خصوص تجارت با چین، نکاتی را برای حاضران در کنفرانس تجارت برابر ایران و چین ارائه کرد و افزود: چینی ها تمایل به کار با افرادی دارند که به آنان اعتماد کنند، در آغاز کار آنان شناخت زیادی از شما ندارند لذا فاصله خود را حفظ کرده و قبل از ارتباط کاری، ارتباطی شخصی و عاطفی با آنان برقرار سازید و به دنبال سود در اولین معامله خود نباشید.

عسگراولادی با بیان اینکه تمام کارتهای خود را یکباره رو نکنید چراکه در این صورت به راحتی شما را دور می زنند، در ادامه خاطرنشان کرد: هرگز شریک تجاری چینی خود را برای تصمیم گیری تحت فشار نگذارید. انتظار یک مذاکره آرام و بی تنش را نداشته باشید و تیم بازاریابی خود را به اختلافات فرهنگی آگاه سازید زیرا بر سود شما تاثیر مستقیم دارد.
 
کنفرانس توسعه اقتصادی چین و فرصت های آن برای بنگاه های اقتصادی، بازرگانان و کارآفرینان ایران(تجارت برابر ایران و چین) در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
کد خبر 1356760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha