پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۷ تیر ۱۳۹۰، ۱۵:۰۷

گزارش خبری تصویری /

نقشه جهانی تحولات روز؛ تمرکز رویدادها در مرکز زمین/ خبر مهم ایرانی‌ها

نقشه جهانی تحولات روز؛ تمرکز رویدادها در مرکز زمین/ خبر مهم ایرانی‌ها

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: با توجه به گستردگی و پرشماری تحولات جهان در این گزارش به مهمترین این تحولات در 24 ساعت گذشته البته روی نقشه اشاره می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ادامه رسوایی های ناشی از فعالیت بنگاه خبری "نیوز کورپوریشن"  که تحت نظارت "رابرت مرداک" اداره می شود، بازتاب جهانی تغییر واحد پول ایران و استعفاهای سریالی اعضای کابینه در مصر از جمله مهمترین تحولات اخیر جهان بوده است.

نکته جالب اینکه تمرکز تحولات مهم جهان در 24 ساعت گذشته در نقاط مرکزی زمین قرار گرفته است.

1) انگلیس؛ در این روزها انگلیس شاهد تحولات زیادی به ویژه در مسئله رسوایی بنگاههای خبری با همکاری نیروهای امنیتی در استراق سمع و شنود مکالمات مردم است. استعفای "پل استیونسون" رئیس پلیس انگلیس از سمت خود، بازداشت "ربکا بروکز" رئیس نیوزکورپوریشن و احتمال خداحافظی مرداک از دنیای خبر از جمله آخرین تحولات در این مسئله است.

این در حالی است که "دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز سفر چند روزه خود به آفریقا را نیمه کاره رها کرد و برای بررسی مسائل ناشی از این رسوایی به کشور بازگشته است.

2) مغرب؛ اگر به موازات انگلیس روی نقشه جهان به پایین بیاییم به دومین نقطه روی نقشه امروز می رسیم یعنی کشور آفریقایی مغرب. این روزها "محمد ششم" پادشاه مغرب که فعلا از موج تغییرات جهان عرب در امان مانده در تلاش است با اجرای اصلاحات نمایشی مردم را از پیگیری مطالباتشان منصرف کند، اما روز گذشته سه شهر بزرگ این کشور شاهد تظاهرات گسترده بود که در آن مردم خواهان انجام اصلاحات بیشتر و البته واقعی شدند.

3) لیبی؛ کمی از مغرب دور شویم و به سمت شرق روی نقشه حرکت کنیم به کشور لیبی می رسیم. دیکتاتور لیبی در این روزها در سخت ترین وضعیت به سر می برد و بنابر اعلام منابع آگاه گزینه های فرار خود را بررسی می کند، اما به نظر می رسد به علت جنایاتی که تاکنون قذافی مرتکب شد، هیچ کشوری تمایلی برای پذیرش وی نداشته نباشد. البته برخی منابع گینه استوایی را که روی نقشه کمی پایین تر از مغرب قرار دارد پناهگاه مناسبی برای وی می دانند.

4) مصر؛ استعفاهای سریالی تنها عبارتی است که می توان درباره تحولات این روزهای مصر به کار برد. در پی تداوم اعتراضات مردمی در این کشور که مردم را به یاد روزهای انقلاب انداخته است، "عصام شرف" نخست وزیر مصر دست به ترمیم گسترده کابینه زد. وی اخیرا 12 وزیر جدید معرفی کرده که در این میان وزیر امور خارجه اش برای سومین بار تغییر می کند، یعنی سه وزیر امور خارجه در دوران پس از سرنگونی مبارک و تنها در 5 ماه!

خاطرنشان می شود مردم مصر در تظاهرات اخیر در میدان التحریر قاهره و میادین مهم دیگر شهرها بر تحقق اهداف انقلاب، برگزاری محاکمه های علنی افرادی که در کشتار انقلابیون نقش داشته اند از جمله شخص "حسنی مبارک" و پاکسازی وزارت کشور و دیگر دستگاههای دولتی از فساد و افراد وابسته به رژیم مبارک تاکید ورزیده اند. مصر روی نقشه کاملا در همسایگی شرقی لیبی قرار دارد.

5) فلسطین اشغالی؛ جدای از تحولات این روزهای جهان عرب و رسوایی های انگلیس به نظر می رسد رژیم صهیونیستی تمایلی برای پایان دادن به تجاوزات خود علیه فلسطینیان ندارد. در آخرین مورد از حملات هوایی به نوار غزه دهها فلسطینی زخمی شدند. روی نقشه، فلسطین کمی بالاتر از مصر است.

6) ایران؛ طرح تغییر واحد پولی در ایران خبری است که این روزها در جهان بازتاب زیادی داشته است. برخی در اینجا مدل ترکیه را به یاد می آورند که طی آن مقامات این کشور با تقویت بنیه اقتصادی خود 6 صفر از پول ملی حذف کرده و در نهایت ترکیه مسیر توسعه و پیشرفت را با قدرت بیشتری پی گرفت.

البته ترکیه در اجرای این طرح مسائلی را در نظر داشت. از جمله اینکه رسانه ها نقش بسیار مهمی را در آگاهی مردم  داشتند. از سوی دیگر، واحد پولی جدید و قدیم در ترکیه  بیش از یک سال به صورت همزمان مورد استفاده قرار می گرفت. حتی ترکیه سایز اسکناسهای خود را نیز تغییر داد و آنها را به سبک یورو کوچکتر کرد.

کد خبر 1361359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha