به گزارش خبرگزاری مهر، عباس رجب خانی درباره آخرین وضعیت توسعه و بازسازی سکوهای میدان مشترک نفتی سلمان، گفت: هم اکنون عملیات راه اندازی توربین کمپرسور سکوی GLP میدان سلمان در دست اقدام است.
این مقام مسئول ادامه داد: با راه اندازی این سکو تا چهار تا پنج ماه آینده، از سوزاندن حدود 60 میلیون فوت مکعب گاز در روز جلوگیری خواهد شد.
وی همچنین از تلاش شرکت نفت فلات قاره برای راه اندازی سکوی PP3 میدان سلمان در ماههای آینده خبر داد و افزود: هم اکنون بهره برداری از یک حلقه چاه این میدان مشترک گازی در حال انجام است که گاز تولیدی از این چاه، برق مورد نیاز توربین سلمان را تامین می کند.
به زودی طرح توسعه میدان مشترک نفتی سلمان با هدف افزایش تولید روزانه نفت از این میدان به 50 هزار بشکه و تولید گاز به 500 میلیون فوت مکعب گاز به بهره برداری می رسد.
برای توسعه بخش نفتی این میدان مشترک حفاری 23 حلقه چاه تزریق آب و نفت، ساخت و نصب سکوی انتقال گاز، سکوی تولید، بازسازی، تعمیر تأسیسات در سطح الارضی و تعمیرات سکوهای سه پایه سرچاهی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
در بخش گازی این پروژه برای تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز و 6 هزار بشکه مایعات گازی از مخزن گازی دالان حفر 9 حلقه چاه تولیدی، ساخت لوله های انتقال گاز سرچاهی، 2 سکوی سرچاهی گازی، یک سکوی زیستی، یک سکوی دریایی فرآورش گاز و 220 کیلومتر خط لوله انتقال گاز به سیری و سکوی مبارک در دستور کار قرار گرفته است.
در حال حاضر پیشرفت ساخت خط لوله 32 اینچی به طول تقریبی 220 کیلومتر به عنوان بزرگترین خط لوله انتقال گاز خلیج فارس مراحل پایانی (نزدیک به 100 درصد) ساخت را پشت سر می گذارد و بر اساس برنامه زمان بندی باید بهره برداری از این پروژه تا پایان امسال آغاز شود.
برای اجرای طرح توسعه میدان نفتی سلمان از ابتدای طرح تاکنون بیش از یک میلیارد و 300 میلیون دلار سرمایه گذاری شده که 70 درصد از این اعتبارات سهم پیمانکاران داخلی بوده است.
از سوی دیگر به موازات اجرای طرح توسعه میدان مشترک نفتی با حفاری و تعمیر هشت حلقه چاه در مجموع تولید نفت از این میدان مشترک با امارات متحده عربی 10 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
میدان سلمان (ساسان سابق) در سال 1344 شمسی با ذخیره بیش از چهار میلیارد بشکه نفت و 5.1 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس کشف و شناسایی شد. میدان سلمان با ابوالخوش امارات متحده عربی مشترک است.
سرپرست منطقه عملیاتی لاوان در ادامه تولید روزانه گاز از میدان لاوان را بین هفت تا هشت میلیون فوت مکعب در روز اعلام کرد و یادآور شد: تولید فعلی میدان گازی لاوان از چاه شماره سه این میدان دریایی انجام می گیرد.
وی با اعلام اینکه بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی مبنی بر جایگزینی گاز تولید شده در میدان لاوان با گازوئیل مورد استفاده در پالایشگاه این منطقه عملیاتی، به زودی تولید از چاه مذکور به 2 برابر تولید فعلی افزایش می یابد، اظهار داشت: هم اکنون عملیات راه اندازی چاه شماره 2 میدان گازی لاوان نیز در دستور کار قرار دارد.
رجب خانی همچنین از راه اندازی چاه شماره دو میدان گازی لاوان تا پایان مرداد ماه امسال خبر داد و تاکید کرد: این چاه به منظور حمایت و پشتیبانی از تولید چاه شماره سه راه اندازی می شود تا در مواقع احتمالی که تولید از چاه 3 مقدور نیست، روند تولید متوقف نشود.
به گزارش مهر، میدان گازی لاوان با برآورد ذخیره گاز درجای، حدود 5.6 تریلیون فوتمکعب (TCF) در زیر جزیره لاوان قرار دارد؛ این مخزن گازی که در لایه کنگان و دالان قرار دارد، در سال 1962 میلادی کشف شد.
در طرح توسعه میدان گازی لاوان حفاری حدود 12 حلقه چاه پیشبینی شده است؛ ضمن آنکه امکان استخراج روزانه 800 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی وجود دارد.
وجود مخزن گاز با عمیقتر کردن چاه لاوان یک در سال 2004 میلادی به اثبات رسیده است که تاکنون، پنج حلقه چاه در میدان گازی لاوان حفاری شده است.
نظر شما