پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳ مرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۳۳

گزارش خبری/

آینده مبهم سیطره نظامیان بر مصر/ نگاه تردیدآمیز به شورای نظامی

آینده مبهم سیطره نظامیان بر مصر/ نگاه تردیدآمیز به شورای نظامی

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: مردم مصر که با سرنگونی رژیم گذشته امیدوار به آینده ای بهتر بودند هم اکنون با غول نظامیان دست و پنجه نرم می کنند.

مصر در این روزها اوضاع و احوال مناسبی ندارد زیرا مردم این کشور از بدقولی های مقامات نظامی حاکم بر مصر به تنگ آمده اند و معتقدند که به انقلاب آنها خیانت شده است.

مردم مصر با دیده تردیده به شورای نظامی حاکم به ریاست "محمد حسین طنطاوی" می نگرند به ویژه اینکه این شورا از زمان سرنگونی حسنی مبارک اقدام خاصی در جهت تحقق خواسته های انقلابیون مصری انجام نداده است.

این شورا اخیرا اعلام کرد که انتخابات پارلمانی که بنا بود در ماه سپتامبر برگزار شود به تعویق افتاده است و درباره قانون شکنی به انقلابیون هشدار داد.اعضای شورای مذکور سعی کرده اند که رضایت آمریکا و اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان که عناد خاصی با انقلاب مصر دارد را جلب کنند.

این مماشات شورای نظامی حاکم بر مصر سبب شد که مردم این کشور علیه این شورا جبهه گیری کنند و با سنگ و ابزار دیگر به سوی نیروهای امنیتی حمله کنند که البته با پاسخ نظامیان مصری روبرو شدند و صدها تن در این میان زخمی شدند.

اما موضوع دیگری که انقلابیون مصری را جریح کرده است سرنوشت حسنی مبارک که با وجود گذشت چندین ماه از پیروزی انقلاب مردم مصر خواسته مهم آنها درباره محاکمه وی برآورده نشده است.

پایگاه میدل ایست آنلاین با اشاره به اوضاع مصر آورده است: قرار است که محاکمه حسنی مبارک و فرزندان وی جمال و علا مبارک در سوم اگوست آغاز شود.

این پایگاه ذکر کرد: مبارک 83 ساله پس از انقلاب 25 ژانویه که مدت 18 روز به طول انجامید به بیمارستانی در شرم الشیخ در استان سینا به سر می برد و در این مدت در یک پیام صوتی اتهامات زده شده به وی را باطل خواند.

پایگاه فوق می افزاید: مبارک به  کشتار تظاهرات کنندگان وفساد متهم است که اتهامات خطرناکی است که شاید اعدام وی را به دنبال داشته باشد.

این پایگاه در ادامه می نویسد: مشکل کنونی در مصر نظامیان هستند زیرا هم اکنون آنها اداره کننده مصر هستند و مبارک هم به آنها وابسته است. حسین طنطاوی برای مدت بیست سال وزیر دفاع مبارک بوده است.

"مصطفی کمال السید" استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره معتقد است: اوضاع مبارک وضعیت دشواری را برای نظامیان و به ویژه طنطاوی به وجود آورده است.مبارک اسرار پنهانی در سینه دارد که ممکن است آنها را فاش کند.دادگاه مبارک به تعویق خواهد افتاد.

این پایگاه می افزاید: برخی محاکمه مبارک را نیرنگی بیش نمی دانند و آنچه محتمل است به تعویق افتادن دادگاه اندکی پس از شروع آن در ماه آگوست است که بهانه های مختلفی از جمله اوضاع جسمانی مبارک،تعطیلی دستگاه قضایی یا دشواری کار در ماه رمضان می تواند این روند را طولانی کند.

پایگاه مذکور به نقل از "عماد جاد" عضو مرکز مطالعات سیاسی الاهرام مصر آورده است: نظامیان دوست ندارند که هیچ نظامی محاکمه شود آنها سعی می کنند که وقت کشی کنند به این امید که مبارک فوت کند.

این پایگاه نوشت: مقامات حاکم خواستار محاکمه مبارک در شرم الشیخ به جای قاهره هستند آنها دوست دارند که با بهانه کردن شرایط امنیتی و اوضاع جسمانی مبارک دادگاه را به اتاق رئیس جمهور سابق در بیمارستان شرم الشیخ منتقل کنند.

بولا عبده از انقلابیون مصری گفت: ما خواستار محاکمه مبارک در دادگاه باز در پایتخت هستیم.

پایگاه فوق به نقل از "فرید الدیب" وکیل مدافع رئیس جمهوری سابق آورده است: مبارک از سرطان معده رنج می برد و چندی پیش به کما رفته است.

این پایگاه نوشت: برخی شرایط جسمانی مبارک را وخیم می دانند اما گروه دیگر نظری مخالف این موضوع دارند.برخی منابع خبری هم  احتمال می دهند که مراسم نظامی برای مبارک در صورت فوتش برگزار شود.

به هر حال آنچه درباره اوضاع مصر می توان نتیجه گرفت این است که سرزمین فراعنه تا پاکسازی کامل از لوث فرعونها زمان زیادی نیاز دارد به ویژه که فشارهای کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی و شیوخ عربی هم پیمان حسنی مبارک به قوت ادامه دارد.

اقتصاد مصر هم اکنون وضع مناسبی ندارد و سفر عصام شرف نخست وزیر این کشور به کشورهای حوزه  خلیج فارس اقدامی برای سر و سامان دادن به اوضاع آشفته اقتصادی بود.در این میان مسلم است که کشورهای مذکور بدون دلیل لطفی در حق مصر نخواهند کرد. 

کد خبر 1366694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha