به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ مولایی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیان داشت: طرح آبرسانی جگین - جاسک از جمله طرح های مصوب دور اول ، دوم و سوم سفر هیئت دولت به استان بوده که با توجه به اهمیت آن در بخش تامین آب طرح های بلند مدت منطقه نظیر شرکت نفت و صنایع ، انجام آن در حداقل زمان ممکن بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: این طرح در دو فاز اجرا می شود که اعتبار تخصیص یافته تاکنون به فاز اول 170 میلیارد ریال بوده و برای اتمام آن اعتباری معادل هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب هرمزگان افزود: هرچند روند تخصیص اعتبار این طرح طی دو سه سال اخیر بهبود یافته اما مطلوب نبوده به طوریکه با روند فعلی تخصیص اعتبار، فاز اول طرح آبرسانی جگین -جاسک تا سال 94 نیز به پایان نمی رسد.
ملایی با بیان اینکه با بهره برداری از فاز اول ، فاز دوم این طرح در صورت تامین اعتباری معادل 400 میلیارد ریال دو ساله پایان می یابد، بیان کرد: برای اتمام این طرح سالانه 300 میلیارد ریال اعتبار بایستی تخصیص یابد اما تاکنون تنها 30 درصد از اعتبارات آن تامین شده است.
وی افزود: مطالعات اجرای این طرح از سال 85 آغاز شده که طی چهار سال اول در مجموع 70 میلیارد ریال تامین اعتبار شده است. و این طرح پنج سال است که در انتظار تامین کامل اعتبار است.
این مقام مسئول در رابطه با بخشهای منتفع از طرح آبرسانی جگین - جاسک گفت: با انجام این طرح ، شهر جاسک با جمعیت 50 هزار و 500 نفر، مجتمع های غرب و شرق شهرستان جاسک در قالب 105 روستا با جمعیت 46 هزار نفر و مراکز نظامی این شهرستان با جمعیت 47 هزار نفر در سال افق 1415، آب شرب مورد نیاز خود را تامین خواهند کرد.
ملایی با تاکید بر اینکه انجام این طرح مشکل کمبود آب در این شهرستان را برای افق 25 ساله حل می کند، تصریح کرد: میزان آب تولیدی حاصل از انجام این طرح 15 میلیون متر مکعب در سال خواهد بود که تامین کننده آب شرب روستاهای شهرستان جاسک، صنایع و مراکز نظامی شهر جاسک است.
معاون مهندسی و توسعه آبفای هرمزگان در خصوص مشکلات کمبود آب در شهرستان جاسک تصریح کرد: ایجاد طرح های موقت تامین آب در قالب حفر و تجهیز دو حلقه چاه در دشت جگین از اقدامات این شرکت برای رفع مشکلات موجود بوده است.
وی اضافه کرد: با ایجاد طرح های موقت به میزان 40 لیتر در ثانیه به ظرفیت تامین آب این شهرستان افزوده شده که مشکل فعلی جاسک و روستاهای آن را مرتفع می سازد.
ملایی افزود: احداث آبشیرین کن برای رفع بخشی از مشکلات تامین آب این شهرستان ازجمله برنامه های آتی آبفای هرمزگان است که در حال پیگیری است.
نظر شما