پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۲ آذر ۱۳۸۳، ۱۸:۰۶

مدير كل امور پژوهشي معاونت پژوهشي وزارت علوم:

هشتاد درصد پژوهش هاي كشور به كاربرد منجر نمي شوند // انتقال فناوري به صورت غيرتجاري در ايران فاقد زيرساخت هاي لازم است // در فن بازار سال گذشته دو پژوهش به توليد محصول منجر شده است

مدير كل امور پژوهشي معاونت پژوهشي وزارت علوم در مراسم افتتاحيه نمايشگاه هفته پژوهش در محل دائمي نمايشگاه بين المللي گفت: با اينكه هشتاد درصد پژوهش هاي انجام يافته در كشور كاربردي هستند اما هنوز هشتاد درصد پژوهش ها به كاربرد منجر نمي شوند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر بهزاد سلطاني افزود: در جامعه گفته مي شود كه پژوهش هاي دانشگاهي كاربردي و توسعه اي نيستند در حالي كه 80 تا 85 درصد تحقيقات موجود در دانشگاه كاربردي و توسعه اي هستند اما همچنان مورد استفاده قرار نمي گيرند. با بررسي دقيق تر مي توان فهميد كه 80 تا 85 درصد پژوهش هاي كشور به كاربرد منجر نمي شوند. در واقع پژوهشگر كار خود را به خوبي انجام مي دهد ولي آنجا كه بايد پژوهش به عمل تبديل شود كار خاصي صورت نمي گيرد. اين اتفاق هنوز در كشور ما رخ نداده است در حالي كه در كشورهاي توسعه يافته به خوبي تبديل دانش و تحقيق محققان به توليد محصول صورت مي گيرد.

وي تصريح كرد: دو دليل مي تواند علت ديده نشدن تحقيقات در كشورباشد. يكي اينكه حجم تحقيقات و پژوهش در كشور هنوز كافي نيست يا اينكه پژوهش هاي به نتيجه رسيده هم كاربردي نيستند. اينجا دانشگاه مقصر نيست.

مدير كل امور پژوهشي معاونت پژوهشي وزارت علوم خاطر نشان ساخت: انتقال فناوري هم به صورت تجاري مي تواند صورت گيرد و هم به صورت غيرتجاري. ارسال دانشجوي دكترا به خارج از كشور، ايجاد مهندسي معكوس و ... نمونه هايي از انتقال فناوري غيرتجاري هستند. در زمينه انتقال تجاري فناوري نياز به ساز و كار هست و بدون برنامه نمي توان به اين هدف رسيد. براي تحقق اين هدف مي توان به دانش محوري و ملموس شدن فن آوري اشاره كرد كه در اين زمينه كاري صورت نداده ايم و ساز و كاري نداشته ايم. فن بازار مي تواند به عنوان حلقه مفقوده در اين زمينه عمل كند. فن بازار اشاعه فن آوري مي كند و كارآفريني را ارتقا مي دهد.

دكتر بهزاد سلطاني يادآور شد: براي ايجاد فن بازار نيز زير ساخت هايي لازم است كه هنوز در كشور ما اين زير ساخت ها فراهم نشده اند. ما در زمينه فروش و انتقال فناوري و ايده هاي تحقيقاتي هنوز يك قرارداد مشخص نداريم و به زور در سال گذشته يك شركت حقوقي فن آوري ايجاد شده است. بنابراين براي تحقق اهدافمان در فن بازار راه زيادي را در پيش روي داريم. در حالي كه در كشوري كوچك مثل سوئيس 200 شركت سرمايه گذار در زمينه فن آوري وجود دارد در ايران هنوز شركت هايي در اين زمينه ايجاد نشده است.

وي افزود: براي ترويج فن بازار در هفته پژوهش نمايشگاهي به اين منظور ايجاد مي شود تا فن بازار را به نمايش بگذارد. اين به اين معني نيست كه فن بازار در همين يك هفته اجرا مي شود از سال گذشته فن بازار به طور دائمي در پارك فناوري پرديس برقرار بوده است. در طول سال گذشته 150 اطلاعات و ايده وارد پارك فناوري پرديس شده است كه با 80 مورد آنها ارتباط برقرار شده است كه در 20 مورد از آنها اتفاقاتي نيز رخ داده است و دو مورد نيز به توليد محصول منجر شده است.

دكتر بهزاد سلطاني در پايان به معرفي دو تن از پژوهشگراني پرداخت كه در ارتباط با سازمان ها و وزارت خانه هاي ديگر ايده ها و تحقيقات خود را به عمل و توليد محصول تبديل كرده اند. 

کد خبر 138319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha