وي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري "مهر" در بروكسل مقر اتحاديه اروپايي ، با بيان اينكه مذاكرات روز دوشنبه در 3 سطح برنامه ريزي شده است ، افزود: سطح اول سطح وزيران است كه ازطرف ايران دكتر حسن روحاني حضور دارد ؛ سطح دوم كميته راهبري است كه از سوي جمهوري اسلامي ايران مذاكره كنندگان قبلي كه مذاكرات پاريس را اداره كردند ، البته با اضافه شدن نفرات جديد ، حضور خواهند داشت و درسطح سوم ؛ سه گروه كاري هستند كه تشكيل خواهد شد : گروه كاري « هسته اي » ، « همكاري هاي فني و اقتصادي » و گروه كاري « سياسي و امنيتي » . اين گروه ها عمدتا براي برنامه ريزي و زمان بندي كار و احتمالا مشخص شدن برخي موضوعات اين جلسات تشكيل مي شود .
وي درخصوص محور مذاكرات سطح اول ، گفت : دراين مذاكرات چارچوب كلي كار ، اولويت ها و به عبارتي مسير اصلي مذاكرات مشخص مي شود ؛ در اين جلسه سطح توقعات وانتظارات طرفين مطرح شده و درباره آن بحث خواهد شد. جمهوري اسلامي ايران همواره در طول مدت مذاكرات به اروپائي ها يادآوري كرده است كه تهران در برابر خواسته هاي خود هيچ مماشاتي را نمي پذيرد.
اين مقام با اشاره به اينكه مهمترين مرحله براي جمعبندي اين مذاكرات سه ماه آينده و همزمان با زماني است كه گروههاي كاري نتيجه كار خود را اعلام مي كنند ، افزود : در آن مقطع مشخص مي شود كه ايران و اروپايي ها مي توانند در همه مراحل به توافق برسند يا نه . اما ما به روند اخيري كه از مذاكرات پاريس شكل گرفته ، اميدوار هستيم.
وي تاكيد كرد كه مقامات ايراني بارها تاكيد كرده اند ، اگر اين مذاكرات موفق باشد به نفع همه است وتنها به نفع ايران نيست و براي اروپا و منطقه نيز هست و اگر در اين مذاكرات موفقيتي نباشد ، آثار آن براي همه طرف ها است و اين نيست كه سود آن تنها براي جمهوري اسلامي باشد ، بلكه در تمام گروه هاي كاري موفقيتها دوطرفه است .
وي يادآور شد كه هيات ايراني مصمم شده است تا زمانيكه طرف اروپايي ايفاي نقش مثبتي در مذاكرات داشته باشد به پيش رود و در غير اين صورت نيازي به ادامه مذاكرات نمي بيند، گرچه تصور بر اين است كه اروپا در اين مرحله بدنبال سوء تفاهم و رسيدن به نقاط اختلافي نيست.
نظر شما