به گزارش خبرنگار مهر، با ترک خانه پدری جلال و شمس آلاحمد از سوی مهدی آل احمد (خواهرزاده آنها و آخرین بازمانده خاندان آلاحمد در این خانه) در تاریخ 27 آذر 1389 درِ این خانه همچنان قفل است و مسئولان سازمان میراث فرهنگی هنوز نحوه بهرهبرداری از این بنای قدیمی را پس از تملک اعلام نکردهاند.
امیر عباسیان، داماد مهدی آلاحمد در این باره به خبرنگار مهر گفت: پارسال میراث فرهنگی این خانه را به قیمت 640 میلیون تومان خرید و بعد از آن من و آقای مهدی آلاحمد، خانوادههایمان را به دو نقطه دیگر شهر تهران (خیابان ولی عصر و پیروزی) منتقل کردیم و در آنجا ساکن شدیم.
وی افزود: آخرین روزی که ما در خانه پدری آقای جلال آلاحمد سکونت داشتیم، 27 آذر پارسال بود و از آن زمان تا به حال درِ خانه بسته است و معلوم نیست میراث فرهنگی چه بهرهبرداری از آن خواهد کرد؟ آن زمان میگفتند قرار است «خانه فرهنگ» شود، ولی تا حالا درِ خانه بسته است.
داماد مهدی آلاحمد در پاسخ به این سئوال که «به شما گفته نشده است که کِی این اتفاق (تبدیل این خانه به خانه فرهنگی) خواهد افتاد؟» گفت: نه. در این مورد با ما صحبتی نشد.
درِ بسته خانه پدری جلال و شمس آلاحمد
همچنین احمد آلاحمد پسر شمس آلاحمد در این باره به خبرنگار مهر گفت: متجاوز از 30 سال است که ما رفت و آمدی به این خانه نداریم و تا جایی که میدانم پارسال میراث فرهنگی آن را 640 میلیون تومان از خواهرزاده پدرم (مهدی آلاحمد) خرید و خانه به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد.
وی اضافه کرد: بعد از تملک این خانه توسط سازمان میراث فرهنگی، ساکنان خانه هم آن را ترک کردند و به خیابان پیروزی منتقل شدند.
خانه پدری جلال و شمس آلاحمد تا زمان تخلیه از سوی آخرین بازمانده این خاندان (مهدی آلاحمد) 67 سال محل سکونت اعضای این خانواده شامل 9 فرزند (6 دختر و 3 پسر) حاج سید احمد طالقانی بود. نخستین مالک این بنای تاریخی که شالوده آن در دوران قاجار و حکومت احمد شاه بنیان گذاشته شده، سیداحمد آلاحمد بوده و پس از او هم به پدر جلال آلاحمد رسیده است.
آنچه این بنا را ـ که البته یک بار در سال 1310 به طور کامل تجدید شد ـ به لحاظ ارزشهای تاریخی و معماری حائز اهمیت کرده، شکل متفاوت ساخت حیاطهای اندرونی و بیرونی آن است که با توجه به ورودی مناسب از جهت تقسیم فضاها و محفوظ بودن اندرون خانه هر دو حیاط عملکردی همانند حیاط اندرونی دارند و به نظر میرسد این 2 حیاط برای استفاده دو خانواده طراحی شده است. این بنا در تاریخ 25 مهر سال 1383 با شماره 11206 هم به ثبت ملی رسیده بود.
نظر شما