سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص استقرار سپر موشکی ناتو در ترکیه گفت: سپر موشکی یک سامانه تهاجمی، اطلاعاتی و جاسوسی است که غربی ها سال هاست آن را به صورت یک آرزو دنبال می کنند و مایل هستند که از طریق یک سامانه تهاجمی و پایگاه قوی اطلاعاتی بتوانند منطقه وسیعی از آسیا که در شعاع آن کشورهای قدرتمند آسیا قرار می گیرند کنترل کنند.
وی با بیان اینکه برد این سیستم 4700 کیلومتر است گفت: این موضوع به این معنی است که این سامانه به دنبال کنترل ایران، چین، هند، روسیه و کنترل هرچیزی که در این محدوده اتفاق می افتد باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه مهمترین هدف این سامانه کشور ترکیه است، اظهار داشت: کشورهای عضو ناتو با استفرار سامانه موشکی در ترکیه به دنبال این هستند تا یک کشور اسلامی را درگیر این پدیده کنند تا بتوانند از طریق درگیر کردن ترکیه با جهان اسلام بخش عظیمی از این انرژی در دنیای اسلام را به هرز ببرند.
وی تصریح کرد: اعضای ناتو به دنبال این هستند تا همگرایی به وجود آمده در جهان اسلام را به واگرایی تبدیل کنند.
زارعی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند که دارای نگاه خاص به تحولات بین المللی است استقرار این سامانه را مخاطره آمیز می داند و نمی تواند در قبال این موضوع سکوت کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: اولین قربانیان استقرار این سپر موشکی در ترکیه مردم این کشور هستند بنابراین معتقدم مردم مسلمان ترکیه نباید به نخست وزیر این کشور اجازه دهند تا این کشور وارد یک ماجرای امنیتی طولانی مدت با جهان اسلام شود.
وی در پایان تاکید کرد: این مسئله در بلند مدت به منافع ترکیه در جهان اسلام آسیب خواهد زد و ضررهای مختلفی برای مردم این کشور به همراه خواهند داشت.
نظر شما