۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۲۱:۳۳

گزارش اختصاصی/

انتخاب شهردار کرمانشاه؛ کلاف سردرگم؟

انتخاب شهردار کرمانشاه؛ کلاف سردرگم؟

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: انتخاب شهردار کرمانشاه از جمله مسائلی است که ذهن، قلم و فکر بسیاری از مردم کرمانشاه را به خود مشغول ساخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرداری به عنوان مهمترین دستگاه متولی خدمت رسانی در جامعه شهری از جمله نهادهای مردمی و ظاهرا" غیردولتی است که با همراهی دولت و اشراف وزارت کشور در جامعه به خدمت به مردم مشغول است.

حجم بالایی از خدمات رسانی درحوزه خدمات شهری، حمل و نقل، تاکسیرانی، اتوبوسرانی، میادین میوه و تره‌بار، کشتارگاه‌های صنعتی، جایگاه‌های سوخت سی ان جی، ترمینال‌های مسافربری، آرامستان‌ها، مترو و مونوریل، ترافیک، بوستان‌ها، فضای سبز، بازیافت و ده‌ها اداره، نهاد و ارگان دیگر همه و همه وابسته به این نهاد هستند که عدم فعالیت جدی هریک از آنان سبب اختلال جدی در نظم و انضباط شهری شده و مردم و شهروندان را دستخوش گرفتاری‌های فراوان خواهد کرده است.

شهرداری کرمانشاه از جمله شهرداری‌هایی است که هیچ‌گاه روی خوش به خود ندیده و اغلب شهرداران آن درگیر مسائل حاشیه‌ای خواسته یا ناخواسته می‌شوند و از زمان تشکیل نهاد شوراها نیز نه تنها این مسئله رفع نشد بلکه دامنه آن حتی گسترش هم یافت تاجایی که در ابتدای همین دوره سوم که اوج درگیری‌های مختلف برسرانتخاب شهردار با استاندار وقت کرمانشاه بود، شورای شهر کرمانشاه به عنوان نخستین شورای شهر در کشور رسما" منحل شد.
این پدیده با انتخابات میان‌دوره‌ای شورا دوباره خود را بازیافت و موضوع چالش برانگیز انتخاب شهردار از سوی شورا و عدم پذیرش آن از سوی استانداری در دوره استاندار پیشین دنبال شد تا اینکه منوچهر فخری به عنوان شهردار منصوب و فعالیت خود را آغاز کرد. تغییرات مدیریتی در استان و حضور مهندس هاشمی به عنوان استاندار کرمانشاه باردیگر این زخم را تازه کرد به نحوی که به قول وی شورا و شهرداری توقعات مردم را برآورده نساخته و شیوه حرکت آنان بسیار کند است. عدم تخصیص اعتبارات دراختیار استانداری به شهرداری و فشار ناشی از آن باوجود تلاش فراوان افراد و گروه‌های مختلف سبب شد که منوچهر فخری به ناچار استعفا داده و شورای شهر امیر رحیمی را بازهم سرپرست شهرداری کرمانشاه کند.
شش نفر از اعضای شورا باوجود مقاومت بسیار زیاد سه عضو دیگر و عدم شرکت شان در جلسه ضمن پذیرش استعفای فخری، مهندس آرش رضایی عضو سابق شورای شهر را که مدتی هم معاون خدمات شهرس شهرداری کرمانشاه بود به عنوان شهردار جدید انتخاب کردند.
متعاقب این انتخاب تلاش‌ها از یک طرف برای تائید صلاحیت سریع رضایی و از طرف دیگر برای رد صلاحیت وی آغاز شد و از زمان نامه شورا تاکنون که قریب به دوماه می‌گذرد هنوز پاسخ تائید یا رد صلاحیت رضایی به شورا اعلام نشده است.
فرماندار کرمانشاه هفته گذشته در گفتگوبا خبرنگاران صلاحیت رضایی برای تصدی شهرداری کرمانشاه را رد شده اعلام کرد و گفت: پاسخ به صورت کتبی تحویل شورا شده است. از طرفی سیدحجت‌الله موسوی اجاق فرمانداری و استانداری را در جایگاهی ندانست که به تصمیم شورا پاسخ دهد و گفت: وزارت کشور قانونا" مرجع تائید یا رد صلاحیت شهرداران انتخابی شورای شهر است و نامه فرمانداری بایگانی شده است.
این ‌گونه اظهارنظرها درباره تائید یا عدم تائید صلاحیت شهردار هرروز در جامعه‌ای به وسعت جمعیت یک‌میلیونی کرمانشاه با ده‌ها برابر بزرگنمایی به صورت شایعه منتشر و در کوچه و خیابان و تاکسی و اتوبوس به بدترین شکل ممکن نقل و تجزیه و تحلیل خیابانی! می‌شود که درصورت اطلاع رسانی شفاف مسئولان اولا" موضوعی به این اهمیت آن قدر کش و قوس پیدا نمی‌کند، دوما" کلانشهر کرمانشاه از بلاتکلیفی درخواهد آمد، سوما" پروژه‌های مختلف شهری که طبیعتا" درغیاب شهردار و تنها با پیگیری سرپرست مقداری فعال شده از رکود نسبی خارج می‌شود و چهارما" شایعات و فضای روانی آن بیش از این جامعه را دچار التهاب کاذب نمی‌کند.
شایسته است مسئولان ارشد استان، دستگاه‌های مرتبط، شورای اسلامی شهر و بزرگان شهر و استان در جلسه‌ای با طرح همه جوانب موضوع، مسئله را حل کنند تا مردم بیش از این با مشکلات ناشی از آن مواجه نشوند.
 
 
کد خبر 1413195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha