غلامرضا نبوی نامقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این شهرستان با دارا بودن دو هزار و 700 هکتار کشت صیفیجات محصولاتی از قبیل خیار، بادمجان، سبزیجات برگی و غدهای، پیاز و گوجهفرنگی از مستعدترین مناطق تولید محصولات صیفی در خراسان رضوی محسوب میشود.
وی اظهار داشت: از این مقدار حدود هزار و 200 هکتار آن را سطح زیر کشت گوجهفرنگی تشکیل میدهد و با توجه به مساعد بودن وضعیت آب و هوا پیشبینی میشود بهطور میانگین از هر هکتار 32 تن محصول برداشت شود.
وی تصریح کرد: محصول بهدست آمده به صورت تازهخوری و ترشیجات و بقیه آن به کارخانهجات فرآوری سطح شهرستان و استان ارسال میشود.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، ارزش ناخالصی آن را قابل ملاحظه توصیف کرد و افزود: در سال جاری از محل فروش 38 هزار و 400 تن گوجهفرنگی درآمدی بالغ بر 670 میلیارد ریال عاید کشاورزان شهرستان شود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: برای حمایت از کشاورزان گوجهکار مقدار 540 تن انواع کود ازت، فسفات و پتاس بین کشاورزان طرف قرار داد توزیع شده است.
نبوی یادآور شد: همچنین در راستای کاهش مصرف سموم در سطح دو هزار 600 هکتار از مزارع گوجهفرنگی شهرستانهای فریمان، تربتجام، مشهد، چناران، قوچان، فیروزه و نیشابور از حشرات مفید به نام زنبور تریکو گراما و براکون برای پارازیت آفت هلیوتیس برای تولید محصول سالم این حشرات رهاسازی شده است.
وی رهاسازی حشرات مفید در مزارع گوجهفرنگی را برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست عنوان کرد و افزود: در حال حاضر روش مبارزه بیولوژیکی مورد استفاده روزافزون بهرهبرداران برای کنترل آفت قرار گرفته و با استفاده از این روش کشاورزان از سموم شیمیایی در مزارع خود استفاده نکرده و محصول عاری از سم تولید میکنند.
وی اضافه کرد: امسال جهاد کشاورزی نیشابور بیش از 683 میلیون حشره مفید پرورش داده و در مزارع گوجهفرنگی و پنبه رهاسازی کرده است.
نظر شما