به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدمهدی مهدی نژاد نوری در حاشیه شصت و هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران یادآور شد: سیاستها و اولویتهای پژوهشی که بر اساس قانون بودجه 90 به دستگاه ابلاغ کردهایم نسبت به اولویتها و سیاستهایی که در سالهای گذشته ارائه شده بود دقیقتر و مشخصتر است که امیدواریم در سال آینده اثرات آن آشکار شود.
وی خاطرنشان کرد: در این جلسه گزارشی از عملکردها، دستاوردها و رویکردهای سال 89 پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ارائه شد که تاکید اساسی بر روی اجرای پژوهشهای نیاز محور بود و پژوهشگاه اعلام کرده که اگر دستگاههای اجرایی پروژهای را سفارش دهند 30 درصد از اعتباراتش را پرداخت خواهد کرد.
مهدی نژاد اضافه کرد: این پژوهشگاه سازمان دهی داخلی خود را بر اساس پروژه انجام داده و با توجه به موضوعات پژوهشی موجود در پژوهشگاه اعضای هیئت علمی را سازمان دهی کرده که این رویکردها مورد تایید اعضای کمیسیون هم قرار گرفت.
وی با اشاره به موضوع الگوی سرمایهگذاری در علم و فناوری خاطرنشان کرد: باید ببینیم با چه الگویی و چه روشی در چه موضوعی و به چه میزانی باید سرمایهگذاری و چگونه آن را کنترل کنیم تا پاسخگوی نیازهای کشور باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: اولویتها و زمینههای وسیع موجود در نقشه جامع علمی کشور باید تبدیل به برنامه و طرح های کاملا مشخص در زمانبندی و با کاربرد مشخص شود. در این زمینه توسط یکی از اعضا الگویی ارائه شد که کمیسیون با قدردانی از این فعالیت تحقیقاتی با توجه به اینکه قبلا دو مورد الگو در این زمینه ارائه شده بود مقرر کرد که این الگوها در کمیسیون سیاستگذاری و هماهنگی شورای عالی عتف مجددا مطرح و در حضور متخصصان مربوطه بررسی شود تا با توجه به ضرورتهای هر حوزه علمی یک الگوی واحد به صورتی پاسخگو ارائه شود.
وی ابراز امیدواری کرد الگوی سرمایهگذاری در علم و فناوری مبنای برنامهریزی سال 91 قرار گیرد.
مهدی نژاد با اشاره به برگزاری همایش علم و فناوری در جامعه گفت: این همایش از سال 2004 تاکنون هر ساله در کیوتوی ژاپن برگزار شده و ایران نیز تا به حال سه بار در آن شرکت کرده است. امسال هم از این فرصت استفاده کرده و در این همایش سیاستها و مبانی ارزشیمان را در بحث توسعه علم و فناوری ارائه می دهیم.
نظر شما