پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۹ مهر ۱۳۹۰، ۹:۰۷

غفلت از سهم بزرگ ابن‌سینا در پزشکی/ ابن سینا عقل و ایمان را پیوند داد

غفلت از سهم بزرگ ابن‌سینا در پزشکی/ ابن سینا عقل و ایمان را پیوند داد

استاد فلسفه دانشگاه ایالتی مورهد در آمریکا با اشاره به اینکه ابن سینا به همه کسانی که اهل کتاب هستند آموخت که می‌توان در سایه صبر و دقت، عقل و خرد بشری را با وحی و ایمان پیوند داد، گفت: ابن سینا جایگاه بالایی در تاریخ اندیشه و تاریخ فلسفه دارد.

دکتر اسکات دیویسون استاد فلسفه دانشگاه ایالتی مورهد در کنتاکی آمریکا در مورد ویژگیهای اصلی نظام اندیشگی ابن سینا و جایگاه او در تاریخ اندیشه به خبرنگار مهر گفت: سخت و دشوار است که اهمیت و جایگاه ابن سینا را به طور خلاصه در تاریخ اندیشه و تاریخ فلسفه خلاصه کرد.

وی افزود: ابن سینا به مثابه برج و بارویی در تاریخ اندیشه خودنمایی می‌کند. او تحولی عظیم در تاریخ اندیشه ایجاد کرد. در حال حاضر نیز شاهد اثرات تحولات ایجاد شده توسط او در تاریخ فلسفه هستیم.

این فیلسوف معاصر یادآور شد: اگرچه سهم ابن سینا در پزشکی زیر سایه تحول علم در حال حاضر قرار گرفته است و اهمیت آن کم شده است ولی شرح ابن سینا بر ارسطو و بسط آرای او در حال حاضر نیز قابل تقدیر و جایگاه خاص خود را دارد.

مؤلف "ارزش ذاتی چیزها" تأکید کرد: علاوه بر سهم مهم ابن سینا در تفسیر آرای ارسطو نظریات ابن سینا درباره متافزیک هنوز هم اهمیت خود را داراست و قابل توجه است.

دیویسون تصریح کرد: در فلسفه غرب در نتیجه تلاشهای ابن سینا، سنت توماس توانست در بسط آرای ارسطو با لحاظ کردن شاخصهای مسیحیت موفق باشد و این تلاشها در سالهای بعد سبب پیشرفت علوم در غرب شد.

دیویسون در پایان تأکید کرد: ابن سینا به همه کسانی که اهل کتاب هستند آموخت که می‌توان در سایه صبر و دقت، عقل و خرد بشری را با وحی و ایمان پیوند داد و این دو منافاتی با هم نخواهند داشت.

کد خبر 1429634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha