به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر" رضا داد در اين نشست برگزاري جشنواره را در جهت ارتقاء فرهنگي و هنري و فني سينماي ايران دانست و افزود : شناسايي استعدادهاي جديد سينما، ايجاد شرايط رقابت با سينماهاي قابل رقابت دنيا و تلاش در جهت برگزاري هرچه باشكوه تر جشن هاي پيروزي انقلاب از مهمترين اهداف جشنواره فيلم فجر امسال است . وي در ادامه بخش هاي رقابتي جشنواره را تحت 6 عنوان بخش مسابقه سينماي ايران ، فيلم هاي اول و دوم ، سينماي مستند ، سينماي بين الملل ، سينماي آسيا و سينماي معنا گرا برشمرد و گفت : افزودن بخش سينماي معنا گرا و سينماي آسيا به بخش مسابقه جشنواره در جهت كشف ظرفيت هاي جديد و ناشناخته سينما ست . مدير بنياد سينمايي فارابي كم توجهي به هيات انتخاب در سال هاي قبل را از مهمترين ضعف هاي جشنواره دانست و گفت : امسال سه هيات انتخاب آثار ارائه شده به بخش سينماي ايران ،مسابقه فيلم هاي مستند و مسابقه بين الملل را بررسي مي كنند . در بخش سينماي معنا گرا نيز از 4 ماه پيش هياتي در حال شناسايي آثار مناسب هستند . سه هيات انتخاب ديگر نيز از 15 آبان ماه در بخش فيلم هاي بلند 195 فيلم را بازبيني كردند و سرنوشت 87 فيلم تاكنون روشن شده است . از اين تعداد 13 فيلم از 12 كشور براي به بخش مسابقه بين الملل راه يافته اند و يك فيلم نيز در بخش خارج از مسابقه به نمايش در مي آيد .در بخش مسابقه بين الملل ، سينماي ايران 3 فيلم خواهد داشت . در بخش سينماي معنا گرا نيز 10 فيلم از 10 كشور حضور خواهند داشت ، در اين بخش 2 فيلم ايراني حضور خواهند داشت . در بخش سينماي آسيا 12 فيلم از 12 كشور و دو فيلم در بخش خارج از مسابقه حضور دارند . در بخش سينماي آسيا نيز سهم سينماي ايران 3 فيلم است . همچنين 20 فيلم كوتاه و مستند خارجي نيز در جشنواره به رقابت مي پردازند كه 8 فيلم ايراني نيز به آن ها اضافه مي شود . وي ارائه آمار دقيق آثار راه يافته به جشنواره و اطلاعات تكميلي را به 20 دي ماه موكول كرد .
رضا داد سينما آفريقا را به عنوان سينماي ويژه مطبوعات ، رسانه هاي گروهي و داوران جنبي جشنواره تعيين كرد و افزود : اين سينما 320 صندلي بيشتر از سينماي استقلال دارد و اميدواريم امسال با كمبود ظرفيت در اين سينما مواجه نشويم . ضمن اينكه اختصاص اين سينما به رسانه ها حاصل تلاش مدير روابط عمومي و جنگي است كه ايشان در ستاد اجرايي كردند . دبير جشنواره با اشاره به افزايش بخش هاي بين المللي جشنواره ، اين تغيير را زمينه ساز افزايش حداقل 13 جايزه به مجموع جوايز دانست و گفت : به همين خاطر جشنواره امسال علاوه بر آئين افتتاحيه ، اختتاميه مسابقه ايران و اختتاميه جوايز جنبي اختتاميه بخش بين الملل را دارد كه به صورت مستقل درتاريخ 20 بهمن ماه برگزار مي شود . وي همچنين بخش هاي جنبي جشنواره امسال را تحت عناوين سياست در آينه سينما و جلوه هاي بصري معرفي كرد و علاوه براين تاكيد كرد بخش بزرگداشت سينما گران در جشنواره امسال نيز پيش بيني شده است .
وي در ادامه افزود : به منظور حفاظت از حقوق قانوني سينماي كشور و حمايت تهيه كنندگان در مقابل تصويربرداري هاي غير قانوني از پرده سينما ؛ سالن هاي نمايش دهنده فيلم هاي اين دوره از جشنواره علاوه بر حضور مستمر نمايندگان فيلم ها در سالن هاي سينما و نمايندگان مراجع قانوني ؛ به سيستم كنترل تصويري مدار بسته مجهز مي شوند . اين سيستم با هماهنگي دبيرخانه جشنواره طراحي و خريداري شده ومانع هر گونه تصويربرداري از پرده سينما و فيلم هاي نمايش دهنده در اين سالن ها خواهد شد و در صورت هر گونه تصويربرداري از فيلم هاي جشنواره ؛ با متخلفين برخورد قانوني صورت خواهد گرفت. مشروح اين نشست متعاقبا به روي خروجي "مهر" قرار خواهد گرفت .
| |
در نشست مطبوعاتي جشنواره فيلم فجر مطرح شد :
رضا داد : با افزايش 13 جايزه به بخش بين الملل مراسم اختتاميه اين بخش مستقل مي شود
عليرضا رضا داد دبير بيست و سومين جشنواره فيلم فجر صبح امروز در جمع خبر نگاران به تشريح برنامه ها ، تغييرات و چشم انداز جشنواره فيلم فجر پرداخت .
کد خبر 143206
نظر شما