به گزارش خبرگزاری مهر، مقاله محسن رهبری دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در هشتمین کنفرانس بین المللی محیط زیست، فرهنگ، اقتصاد و جامعه پایدار دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا مورد پذیرش قرار گرفت.
مقاله محسن رهبری دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با عنوان" بررسی عوامل تاثیرگذار بر رفتار خرید سبز دانشجویان ایرانی ( مطالعه موردی: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین)" در هشتمین کنفرانس بین المللی محیط زیست، فرهنگ، اقتصاد و جامعه پایدار دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا، مورد پذیرش قرار گرفت و از وی برای ارائه حضور در این همایش که در ژانویه 2012 برگزارخواهد شد دعوت شده است.
در چکیده این مقاله آمده است: امروزه اکثر مصرف کنندگان به این نتیجه رسیده اند که رفتار خرید آنها به طور مستقیم بر مسائل محیط زیست تاثیر دارد، بنابراین مسائل محیطی به یکی از مهم ترین معیارهای خرید آن ها تبدیل شده است لذا در این شرایط شرکت ها باید بتوانند مشتریان سبز را تشخیص دهند، عوامل تاثیرگذار بر رفتار آن ها و هم چنین ویژگیهای آن ها را شناسایی و پیش بینی کنند و آنها را هدف خود قرار دهند، اما متاسفانه این مسئله در کشورهای آسیایی به ویژه ایران، غریب و بدون توجه مانده است.
مهمترین سوال تحقیق این است که چه عواملی بر نیت خرید سبز دانشجویان ایرانی تاثیرگذار است و هم چنین تاثیر این عوامل چه میزان است؟ بدین منظور 18 متغیر مستقل در چهار بعد عوامل جمعیت شناختی، دانش زیست محیطی، عوامل ارزشی و نگرشی انتخاب شده و تاثیر آن ها بر نیت خرید سبز جامعه آماری سنجیده شده است.
همچنین روش تحقیق این دانشجو پیمایشی بوده و حجم نمونه آن 418 نفر است که با توجه به وجود دانشکده ها با حجم های متفاوت، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم استفاده شده است.
ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه با ساختار مستقیم بوده که از طریق مطالعات متعدد و انجام تست های روایی و پایایی مختلف تهیه شده است.
داده ها نیز در این تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های تحلیل رگرسیون گام به گام و آنالیز واریانس یک طرفه آزمون تی تحلیل شده اند.
در مقاله محسن رهبری نتایج این مطالعه چنین آمده است: نتایج نشان می دهد از بین این چهار بعد، فقط بعد ارزش بر نیت خرید سبز تاثیر دارد و در سطح متغیرها نیز متغیرهای تعهدات مذهبی، جمع گرایی و اهمیت رفتارهای مطلوب زیست محیطی برنیت خرید سبز دانشجویان تاثیر مستقیم داشته و متغیر سختی یا زحمت رفتارهای زیست محیطی تاثیر معکوس داشته و متغیر تعهدات مذهبی و تاثیرآن بر نیت خرید سبز برای اولین بار در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.
در مقاله دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، اعضای هیئت علمی دانشگاه همچون دکترجواد عباسی به عنوان استاد راهنما و غلامرضا عنایتی به عنوان استاد مشاور با وی همکاری داشتند.
نظر شما