۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۲۷

در آذربایجان شرقی/

شاخص ترین کاروانسرای تاریخی ایران از دل خاک بیرون می آید

شاخص ترین کاروانسرای تاریخی ایران از دل خاک بیرون می آید

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان شرقی اظهار داشت: با تلاش مرمتگران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، کاروانسرای هلاکو به عنوان شاخص ترین کاروانسرای تاریخی ایران از دل خاک بیرون می آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، ‌تراب محمدی گفت: قدمت این کاروانسرای قدیمی و پرطمطراق از نظر ساخت متفاوت است اما با بررسی های انجام یافته، تاریخ ساخت آن دست کم به دوره پیش از آمدن مغول به ایران و دوره حکومت ایلخانی می رسد.

محمدی اضافه کرد: سیاح ها و بازرگانان در قرون مختلف و به خصوص قرون 10 و 11 هجری قمری هرگاه از هلاکو عبور کرده اند در سفرنامه های خود حتما اشاره ای به این کاروانسرا داشته اند.

وی با اشاره به ویژگی های بنا اظهار داشت: این کاروانسرای بزرگ بر روی بستر سنگی با سنگ های بسیار بزرگ قرمز رنگ بنا شده که عملا سکوی زیر بنا را تشکیل می داده است.

دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان افزود: بنای اصلی سازه آجری بوده که روی آن تزئینات کاشی کاری با نقوش گره بندی استفاده شده بود.

محمدی با اشاره به مرمت های انجام شده در این کاروانسرا گفت: در طی سال گذشته و سال جاری با
پی گردی و لایه برداری، بقایای سکوی سنگی و بقایایی از سر در که در سالهای گذشته کاملا تخریب شده بود دوباره بازیابی شد.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان تصریح کرد: مرمت بنا هم اکنون در مرحله آناستیلوس(دوباره سوار کردن قطعات) است که قطعات ریخته شده بر روی زمین جمع آوری شده و با انتقال به کارگاه های مرمت آثار، در محل اصلی نصب می شوند.

وی یادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.

گفتنی است، کاروانسرای تاریخی هلاکو که پیش از این با نام های "الکی" یا "آلاکی" نیز شناخته می شد در شهرستان مرند آذربایجان شرقی قرار دارد.

کد خبر 1449120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha