۲۲ دی ۱۳۸۳، ۱۴:۲۵

در نشست مطبوعاتي "همايش هنر و جهاني شدن" مطرح شد:

ايماني خوشخو :انتخاب دكتر "ولايتي" به عنوان اولين سخنران همايش فقط به خاطر بار علمي ايشان است

ايده اصلي برگزاري همايش "هنر و جهاني شدن" گرفته شده از توصيه هاي مقام معظم رهبري بود.

به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر" نشست مطبوعاتي همايش هنر و جهاني شدن صبح امروز با حضور دكتر "محمد حسين ايماني خوشخو" معاون هنري وزارت ارشاد ، "محمد رضا لاهوتي" دبير همايش و مدير مركز مطالعات و تحقيقات وزارت ارشاد درجمع خبرنگاران رسانه ها برگزار شد.

ابتدا" ايماني خوشخو" گفت: وزارت ارشاد بر طبق قانون وظيفه سياستگذاري و هدايت را در حوزه فرهنگ و هنر را بر عهده دارد كه در كنار اين فعاليتها در حوزه انديشه و نظر هم فعاليتهايي دارد ، ضمن اينكه علاوه بر مسووليت هاي قانوني از آنجايي كه انجام فعاليتهاي اجرايي مي بايست مبني بر سلسله مراتب  تئوريك و عميق باشد به همين خاطر حوزه تحقيق و پژوهش را فعال كرديم.

معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: اين همايش در ابتداي سال 83 طراحي شد كه جرقه اصلي اين همايش گرفته شده از توصيه هاي مقام معظم رهبري است كه ايشان توصيه داشتند دستگاههاي اجرايي در حوزه جهاني شدن بايد فعال باشند و موضع مشخصي كه متكي بر اصول سياستگزاري فرهنگي كشور را داشته باشد.

وي در ادامه گفت: در ابتدا فراخواني داده شد كه توسط اين فراخوان توانستيم به شناسايي صاحبنظران اين عرصه در چند ماه اوليه بپردازيم.

دكتر ايماني به اين نكته اشاره كرد: براي اينكه اين همايش به شكل ديگرهمايشها برگزار نشود و از سطح استاندارد بالايي برخوردار باشد مي بايست نظرات صاحبنظران داخلي و ديگر كشورها  را مي داشتيم كه در نهايت با پرسشها  پيگيري هاي مسوولان خصوصا "محمدرضا لاهوتي" دبير همايش استقبال خوبي از سوي صاحبنظران فرهنگ و هنر صورت گرفت.

وي خاطرنشان كرد: صاحبنظران فرهنگ و هنر وقتي دعوت يك سمينار را مي پذيرد، نشان دهنده آن است كه سمينار داراي استانداردهاي خاص است و چنين اتفاقي در همايش هنر و جهاني شدن افتاده است.

معاون هنري وزير ارشاد گفت: اينگونه سمينار ها و همايشها و تبادل نظرات كه اصحاب حوزه فرهنگ و هنر كشور را مي تواند در مواجهه با فرهنگ و هنر به شكل فعال وارد كند ، زببنده كشور ما مي باشد.

ايماني خوشخو افزود: در اين همايش 23 انديشمند خارجي و 20 انديشمند داخلي به ارايه مقاله پرداختند كه در طي دو روز همايش اين مقالات توسط خود شان خوانده مي شود.

وي در پايان خاطرنشان كرد: در سال آينده چنين همايشي را با عنوان زيبايي شناسي دين خواهيم داشت.

سپس محمد رضا لاهوتي گفت: اهميت اين همايش به حدي است كه مجله فرانسوي "لوموند ديپلماتيك" مطلبي را در خصوص اين همايش اختصاص داده است.

وي درباره مصداق "هنر" در اين همايش افزود: براي ما مجموعه مصاديق هنر مورد توجه بوده و تعريفي كه ارايه شده به هنر در مسير توسعه توجه داشته ايم.

دبير همايش به نظر سنجي دانشجويان از مردم اشاره كرد و گفت: با وجود اينكه مي دانستيم اين نظر سنجي را بار علمي و محتوايي چنداني برخوردار نيست ، اما براي ما جنبه تبليغاتي داشت و وجه تبليغاتي آن مد نظر بود.

در پايان جلسه دكتر "ايماني خوشخو" در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه آيا سخراني دكتر علي اكبر ولايتي به عنوان اولين سخنران در اين همايش بار سياسي دارد و به علت كانديدا بودن وي براي رياست جمهوري است، گفت: اصلا چنين ديدگاهي مد نظر ما نبود.  دكتر ولايتي به علت بار علمي بالايي كه دارند و مقالات زيادي در زمينه فرهنگي ارايه دادند، به عنوان اولين سخنران انتخاب شده اند.

معاون هنري وزير ارشاد در پاسخ به سوالي كه چرا "دكتر قطب الدين صادقي" و "آيدين آغداشلو" كه به عنوان سخنران از ابتدا دعوت داشتند ولي هم اكنون از ليست اسامي سخنرانان حذف شده اند گفت: "آيدين آغداشلو" در همان ابتدا مقابله خود را در زمنيه همايش هنر و جهاني شدن فرستاد ولي چند مدت پيش اعلام كرد كه متاسفانه سفري در پيش دارد و نمي تواند در اين همايش حور داشته باشد و "دكتر صادقي" نيز فقط  خلاصه مقالات خود را فرستاد كه فكر مي كنم به علت درگيري  و مشغله كاري بخاطر نزديكي جشنواره تئاتر فجر موفق به فرستادن اصل و كل مقاله خود نشد كه به همين علت از ليست اسامي سخنرانان حذف شد.

شايان ذكر است همايش هنر و جهاني شدن 27 و 28 دي ماه و در مكان موزه هنرهاي معاصر تهران با حضور انديشمندان داخلي و خارجي برگزار مي شود.

 

 

کد خبر 147612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha