پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۳:۲۷

منیری فر:

برنامه‌های پژوهشی استفاده پایدار اراضی شرق دریاچه ارومیه ارائه شد

برنامه‌های پژوهشی استفاده پایدار اراضی شرق دریاچه ارومیه ارائه شد

تبریز - خبرگزاری مهر: برنامه‌های مطالعاتی و پژوهشی استفاده پایدار از اراضی شرق دریاچه ارومیه توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن منیری فر، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه منابع آب و خاک نقش عمده‌ای در توسعه پایدار ایفا می کنند، گفت: بهره‌برداری مناسب از منابع آب و خاک، نقش مهمی در پایداری جوامع دارد.

وی تاکید کرد: دگرگونی‌های زیست محیطی ناشی از استفاده بی‌رویه و حساب نشده از آب و خاک، سرانجام زمین‌های کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی را به سرزمین‌های بی‌بار و نمک‌زار تبدیل می‌کند.

منیری فر افزود: دشت تبریز، دریاچه ارومیه و کلا اراضی شرق آن در ناحیه‌ای با آب وهوای خشک ونیمه خشک واقع شده و تغییرات اقلیمی و توسعه کشاورزی، صنعتی، و افزایش جمعیت در استانهای همجوار دریاچه در دهه اخیر و همچنین بهره‌برداری بی‌رویه و حساب نشده از منابع آبهای زیرزمینی و سطحی، موجب بهم خوردن تعادل آبی موجود در منطقه شده و وضعیت مخاطره‌آمیز فعلی را برای دریاچه ارومیه پیش آورده است.

حسن منیری فر اظهار داشت: انجام برنامه‌های پیشگیرانه و اصلاحی در منطقه برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه، بدون توجه به امر زیر بنایی مطالعه و تحقیق و در نظر نگرفتن ملاحظات زیست محیطی و کشاورزی چیزی جز آثار زیانبارترو مخرب‌تر برای آینده نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: بدین منظور مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در راستای وظایف علمی و پژوهشی خود در استان، کارگروهی پژوهشی در این زمینه را در بهمن ماه 1389 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تشکیل داده و پس از جلسات متعدد، برنامه پژوهشی تحت عنوان "برنامه‌های مطالعاتی و پژوهشی استفاده پایدار از اراضی شرق دریاچه ارومیه" در حوزه‌های مختلف علوم کشاورزی و منابع طبیعی آماده کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی تصریح کرد: در این برنامه طرحهای مختلف مطالعاتی از منظر کشاورزی و منابع طبیعی جهت شناخت دقیق و بهتر از وضعیت منطقه و مشکلات آن و طرحهای پژوهشی جهت به دست آوردن راهکارهای علمی و عملی لازم برای بهره برداری پایدار و مناسب از منابع آب و خاک و انطباق با شرایط طبیعی و جلوگیری از شور شدن بیشتر منطقه پیش بینی شده است.

منیری فر ادامه داد: در صورت انجام این پژوهش‌ها، اطلاعات مفید و ارزشمندی جهت دستگاه‌های اجرایی استان بدست خواهد آمد.

کد خبر 1480491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha