به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" اكبرهاشمي رفسنجاني در خطبه هاي اين هفته نماز جمعه تهران با تشريح دستاوردهاي انقلاب اسلامي افزود: يكي از كارهاي بزرگ انقلاب توجه به روستاها و نقاط محروم بود، چيزي كه در زمان رژيم پهلوي به كلي مورد غفلت قرار گرفته بود.
وي خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي به خاطر بعد اسلامي و انساني نمي توانست اين ظلم را ناديده بگيرد بر اين اساس بخش گسترده اي از امكانات خود را متوجه روستاها كرد. حتي در دوران جنگ كه امكانات ما كم بود، به روستاها توجه خوبي مي شد.
خطيب جمعه تهران تصريح كرد: امروز كه 25 سال از انقلاب گذشته كم روستايي است كه از موهبت هاي معمولي كه در شهرها وجود دارد، در آنجا وجود نداشته باشد.
وي مشكل امروز روستاها را مساله اشتغال دانست و گفت: بايد كار بيشتري روي آن صورت گيرد، البته در دوران سازندگي ما طرحي به عنوان منطقه صنعتي در نظر گرفتيم كه جهادسازندگي طراح و مجري آن بود كه در همه روستاها نقاطي را انتخاب مي كردند و منطقه صنعتي در آنجا مي ساختند.
هاشمي رفسنجاني افزود: بايد در برنامه بعدي توجه بيشتري به مساله بخش آموزش روستاييان شود زيرا آوردن بچه هاي روستايي به شهرها هنر نيست بايد امكانات را در همان روستا براي آنها فراهم آوريم.
امام جمعه موقت تهران با انتقاد از انتشار برخي از آمارهاي نادرست در خصوص مهاجرت روستاييان به شهرها، گفت: برخي تصور مي كنند كه مهاجرت از روستاها به شهر فوق العاده سنگين است و اين را دليل مي گيرند كه وضع روستاها خوب نيست. كمي مهاجرت وجود دارد اما اين آمار و ارقام غفلت يا شيطنت است. اگر بگوييم نسبت به 15 سال پيش يا اول انقلاب آمار شهري بيشتر از روستايي نيست، اين درست است اما اين عامل ديگري دارد كه مورد غفلت قرار گرفته است، بيش از 500 روستا در اين مدت شهر شده است.
وي تاكيد كرد: وقتي شهرها توسعه پيدا مي كند، در نزديكي شهر روستاهاي كوچكي است كه به تدريج اين روستاها منضم به شهر مي شوند، اما در نهايت مي پذيرم كه به روستاها بايد بيشتر توجه شود. حركت عادلانه اي كه انقلاب در جهت پيشبرد عدالت در بين روستا و شهر انجام داده است از نقاط برجسته انقلاب است كه روي آن كم كار مي شوند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به دستاوردهاي انقلاب اسلامي براي زنان كشور، گفت: نصف مردم همه دنيا زن هستند، تبعيض هم در سراسر تاريخ عليه زن ها بوده و هنوز هم است، حتي كشورهاي غربي كه خود را پرچمدار آزادي و دمكراسي مي خواهند قلمداد كنند بدترين ظلم ها را به زنان كرده اند.
وي خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي بهترين خدمت به بانوان شد، البته اين يك موج يا شعار نيست و كارهاي بزرگي در جهت دادن شخصيت انساني و اسلامي و موقعيت مناسب به بانوان انجام شده است.
هاشمي رفسنجاني افزود: بدنه كشور ما امروز از فرهنگ خطرناك غرب نجات پيدا كرده و اكثريت زنان ما با اعتقاد به اسلام به تحصيل پرداختند. مسير عدالت خواهي اسلام در جهت احقاق حق به بانوان طي مي شود.
خطيب جمعه تهران اضافه كرد: مهمترين بخش توسعه اي كشور و ماندگارترين و حركت جاويدان و ضروري كه كشور ما به آن نياز داشت، بخش آب بود كه به موقع جمهوري اسلامي به فكر اين بخش مهم افتاد.
وي درخصوص خدمات نظام جمهوري اسلامي در حوزه آب، گفت: آبي كه سالانه از طريق باران وارد كشور مي شود در مقايسه با بسياري از كشورهاي دنيا بسيار كم است و ما يك سوم معدل باران دنيا را داريم.
هاشمي رفسنجاني افزود: كشوري با اين وسعت و با خاك خوب و هواي مناسب كشاورزي دچار اين مشكلات است، نبايد تسليم اين بي آبي شويم و راه كارهاي خوبي در انقلاب براي استفاده درست از آب كم طراحي و اجرا شده و بعدا هم بايد تكميل شود كه نشان دهنده خدمات انقلاب به اين كشور است.
وي تاكيد كرد: اول راه ذخيره كردن اين آب هاي اندك است، امروز بيش از دويست سد مهم و بزرگ طراحي و تا كنون 80 سد ساخته شده و همين مقدار در دست ساخت و مطالعه است.
خطيب جمعه اين هفته تهران افزود: امروز ما سومين كشور با فناوري خوب سدسازي در دنيا هستيم و موقعيت ما از اين لحاظ بسيار بالاست و كشورهاي جهان سوم مي خواهند از اين فناوري ما براي مهار آب هاي خود استفاده كنند. اين بخش در دولت آقاي خاتمي آسيب نديده و با برنامه هاي درست در حال ادامه است.
امام جمعه موقت تهران در بخش ديگري از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران افزود: تاريخ شيعه به كار و مطالعه جديد نياز دارد و اين كار از حوزه هاي علميه ساخته است گر چه برخي جاهاي آن نيز با توانايي دانشگاهي مي خواند كه نتيجه آن مي تواند نقطه درخشاني را به دنيا عرضه كند.
هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم انقلاب اسلامي با همين مسير در دنيا شناخته شود بايد تاريخ اسلام را به نمونه هاي عيني تبديل كنيم.
وي تاكيد كرد: ازظرفيت حج متاسفانه مسلمانان براي عزت اسلام استفاده نمي كنند، در كنار مرقد پيامبر كه قلب ميليون ها مسلمان به آنجا متوجه است بسياري از كارها را مي توان انجام داده و خيانت هاي دشمنان اسلام را افشا كرد.
هاشمي رفسنجاني تاريخ انقلاب اسلامي را تاريخ الهام بخش دانست و گفت: عراقي ها نبايد از مبارزه خسته شوند، دشمنان ما علماي زيادي را از ما گرفتند اما بايد اين راه را ادامه داد. نبايد از تروريست هاي خوارجي بترسند و بايد در ميدان بمانند.
وي تاكيد كرد: آمريكا ديگر نمي تواند افكار مردم را فريب داده و مدعي آزادي و دمكراسي باشد، آمريكا وقتي ننگ زندان ابوغريب را بر گردن دارد اگر دنياي اسلام و علماي اسلام، نويسندگان و هنرمندان دنياي اسلام از اين فرصت استفاده كنند، فرصت بي نظيري است كه مي تواند در اين شرايط دامن خود را از دست استعمارگران بيرون آورد.
هاشمي رفسنجاني درخطبه هاي نماز جمعه تهران:
خدا از كساني كه مي خواهند انقلاب اسلامي را بدنام كنند نگذرد// خدمات انقلاب اسلامي به كشور براي ديگران الهام بخش است
خطيب جمعه اين هفته تهران گفت: خدا نگذرد از كسي كه مي خواهند انقلاب اسلامي را بدنام كنند و اين افتخارات را ناديده بگيرند تا انقلابي كه تا كنون سابقه نداشته از بين برود.
کد خبر 148354
نظر شما