به گزارش خبرنگار مهر، داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه عصر امروز در محل وزارت امور خارجه پس از دیدار و گفتگو با مسئولان سیاسی کشورمان در نشستی خبری با حضور علی اکبر صالحی و خبرنگاران داخلی و خارجی، در پاسخ به سئوال خبرنگار العالم مبنی بر ارائه جزئیات آنچه که درباره 1+5 در گفتگوی داوود اوغلو و اشتون مطرح شده است، گفت: در بروکسل با خانم اشتون دیدار داشتیم که در کنار مسائل مختلف، مسئله انرژی هستهای ایران نیز در آنجا مطرح شد. در ژانویه سال گذشته نیز آخرین دیدارها در استانبول صورت گرفت و طرفین به هیچ توافقی نرسیده بودند. خانم اشتون نیز به دفعات به صورت کتبی نظر خود را به ایران اعلام کرده بود.
وی افزود: پیام اشتون را به آقای صالحی وزیر امور خارجه ایران گفتم. وزیر امور خارجه ایران نیز اظهار آمادگی کرد. آنچه امروز مهم است ادامه گفتگو و مذاکرات است. به عنوان ترکیه از گامهای صلحآمیز دفاع و پشتیبانی میکنیم. در مورد مذاکرات انرژی هستهای نیز امید داریم به نقطه خوبی برسد و اتمسفر ناهنجاری که به وجود آمده است یک مقدار آرام گیرد و ایران در جامعه بینالملل بتواند رابطه خیلی خوبی داشته باشد.
به گزارش مهر علی اکبر صالحی در ادامه این نشست خبری گفت: وقتی بن (آلمان) بودم صحبتهای سرپایی به خصوص درباره مذاکرات 1+5 با خانم اشتون داشتم. آنجا به اشتون گفتم مکان و زمان را پیشنهاد دهید. متعاقباً دکتر جلیلی نیز نظر خود را درباره زمان و مکان نشست 1+5 اعلام خواهند کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: قریب یکی دو ماه پیش دکتر جلیلی در نامهای که ارسال کرده بود آمادگی ایران برای نشست 1+5 را اعلام کرد. خانم اشتون نیز از وزیر امور خارجه ترکیه پرسیده بود که آیا آمادگی میزبانی نشست 1+5 در یک زمان مقرر را دارد؟ که آقای اوغلو آمادگی خود را اعلام کرده بود.
صالحی در تشریح وضعیتی که در حال حاضر در ارتباط با 1+5 داریم، گفت: وضعیت در حال حاضر آمادگی ایران برای ادامه این مذاکرات است. امیدواریم این مذاکرات در جایی که مورد توافق طرفین است صورت گیرد که به نظر من ترکیه بهترین جا است.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی در ارتباط با آمادگیهای جمهوری اسلامی ایران در قبال تحریم گفت: جمهوری اسلامی ایران با تجارب فراوانی که در طول انقلاب اسلامی نزد دولتمردان متراکم شده همواره آماده مقابله با این گونه رفتارهای خصومت آمیز است. ما از این تحریمها نگرانی نداریم و پیشبینیهای لازم اندیشیده شده و همان طور که تا کنون از گردنههای مختلف عبور کردهایم با اتکا به خداوند و با هوشمندی ملت ایران از گردنههای موجود نیز عبور خواهیم کرد و هیچ نگرانی نیست.
به گزارش مهر داود اوغلو در این نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار پرس تی وی درباره مهندسان ایرانی ربوده شده در سوریه گفت: درباره مهندسان ربوده شده ایرانی در سوریه میگویم که تمام اتباع ایرانی و بقیه دوستان غیرایرانی هم اگر از ما کمکی بخواهند آماده کمک هستیم. ما به خاطر بازگشت سریع این اتباع ایرانی به میهنشان سعی و تلاشمان را به کار میبندیم و اطلاعاتمان را در اختیار طرف ایرانی میگذاریم.
وزیر امور خارجه ترکیه در خصوص استقرار سیستم موشکی ناتو در این کشور نیز گفت: من این را به دفعات گفتهام که این سیستم موشکی یک سیستم دفاعی و راداری زودهنگام برای امنیت ناتو است و فعالیتهایی که در زمینه دفاع موشکی در ناتو انجام میگیرد فعالیتهای جدیدی نیست و ما به هیچ عنوان هیچ کشوری را تهدید و دشمنی نکردیم.
وی افزود: ترکیه هیچ کشوری را به عنوان تهدید تلقی نمیکند و دوست هم نداریم کسی ما را به این عنوان تلقی کند و اخبار دروغینی که در این زمینه پخش میشود را مناسب ارزیابی نمیکنیم. ما به ایران اطمینان داریم و دوست داریم ایران هم به ما اطمینان داشته باشد. سیاستهای ترکیه مبتنی بر دوستی و همسایگی خود است. ترکیه هیچوقت ایران را به عنوان تهدید تلقی نکرده و دوست داریم ایران همین تلقی را نسبت به ترکیه داشته باشد و همچنین به هیچ عنوان دنبال فعالیتهایی که کشور همسایه را تهدید کند نبوده و نخواهیم بود.
به گزارش مهر علی اکبر صالحی در پاسخ به سئوالی مبنی بر مواضع ایران در ارتباط با بحرین و سوریه گفت: مواضع ما نسبت به تحولات مردمی در منطقه یک مواضع یکسان و متوازن است. در هر کشوری که یک حرکت مردمی است و در این حرکت، مردم دارای مطالبات مشروعی هستند یقیناً ما نیز با این مطالبات مردمی هستیم.
وی افزود: براساس اصولی که به آن معتقدیم و آن اصل عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها است قصد مداخله نداریم و مداخله هر کشوری را در امور داخله هر کشوری که این تحولات را دارد محکوم میکنیم.
نظر شما