۱۵ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۴۴

نشست خبری شعربیداری اسلامی‌ـ2/

دلیل غیبت برخی شاعران سوری در کنگره شعر بیداری اسلامی

دلیل غیبت برخی شاعران سوری در کنگره شعر بیداری اسلامی

علی‌اکبر ولایتی درباره دلیل غیبت برخی شاعران سوری مانند آدونیس، نوری الجراح و غاده السمان در کنگره بین‌المللی شعر بیداری اسلامی گفت: ما شاعرانی را که درباره بیداری اسلامی شعر می‌گویند، انتخاب کرده‌ایم نه برعکس.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کنگره شعر بیداری اسلامی صبح امروز شنبه 15 بهمن با حضور علی‌اکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، قاسم شریعتمداری عضو دبیرخانه مجمع و مسئول دعوت از شاعران خارجی این برنامه و محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و میزبان این کنگره دوروزه در محل تالار موزه هنر انقلاب حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست علی‌اکبر ولایتی در پاسخ به سئوالی درباره بازخورد کنگره در کشورهای هدف آن، گفت: سازماندهی برای این مسئله از طریق NGO‌های بین‌المللی اسلامی انجام شده و آنها با ارتباطاتی که با جمهوری اسلامی ایران برقرار خواهند کرد، برای پیگیری مصوبات و اقدامات لازم را صورت خواهند داد.

وی همچنین تعیین دبیرخانه دائمی را از سوی مجمع عمومی نخستین کنگره بیداری اسلامی، ساز و کاری موثر برای استحکام پایه‌های این کنگره برشمرد و افزود: آثار این مراودات را در رسانه‌های خارجی به صورت گسترده شاهد بوده‌ایم؛ به طوری که نتوانستیم به طور کامل پاسخگوی درخواست‌های جوانان مسلمان برای حضور در ایران باشیم.

همچنین قاسم شریعتمداری، مسئول دعوت از شاعران خارجی کنگره شعر بیداری اسلامی از غیبت «آیات القرمزی» شاعر بحرینی مخالف دولت این کشور در این کنگره خبر داد و درباره دلیل آن گفت: او به دلیل مشکلاتی که پیش آمد، نتوانست خود را به کنگره برساند، ولی شعرش را برای ارائه در برنامه مربوطه، ارسال کرده است.

به گفته این مقام مسئول محمد جابر از شاعران معروف عرصه بیداری اسلامی هم در این کنگره غایب است.

در ادامه علی‌اکبر ولایتی در پاسخ به سئوالی درباره حضور کمرنگ شاعران فارسی زبان در این کنگره و چرایی عدم برگزاری این برنامه در دلِ جشنواره شعر فجر گفت: شاعران ایرانی که می‌توانسته‌اند به عربی شعر بگویند، به کنگره دعوت شده‌اند. مضاف بر این شعر به هر زبانی که گفته شود، اگر پیام والایی داشته باشد، تا حدود زیادی اثر خود را خواهد گذاشت.

وی افزود: جشنواره شعر فجر مربوط به شاعرانی است که بیشتر به زبان فارسی شعر می‌گویند، اما کنگره شعر بیداری اسلامی مربوط به شاعرانی است که درباره بیداری اسلامی و به زبان عربی شعر می‌گویند. با توجه به اینکه دبیرخانه کنگره برای همه مسلمانان فعالیت می‌کند، باید به شعر دیگر ملت‌ها به ویژه کشورهای عربی هم که پرچمدار موج جدید بیداری اسلامی هستند، توجه کند.

ولایتی همچنین ارائه پیشنهاد برگزاری کنگره شعر بیداری اسلامی را در دیگر کشورها محتمل دانست و در ادامه از مصوبه شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی برای برگزاری اجلاس فیلمسازان جهان اسلام در آینده نزدیک خبر داد.

محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری هم با اشاره به تاثیر کنگره شعر بیداری اسلامی در فعالیت‌های حوزه هنری، از انتشار قریب‌الوقوع آثار 50 نفر از شاعران عرب مسلمان با ترجمه موسی بیدج در آینده نزدیک خبر داد.

در ادامه این نشست خبری، علی‌اکبر ولایتی در پاسخ به سئوالی درباره دلیل غیبت برخی شاعران مطرح سوری از جمله «علی احمد سعید» (معروف به آدونیس)، «نوری الجراح» و «غاده السمان» در کنگره بین‌المللی شعر بیداری اسلامی در ایران گفت: اولاً که ما شاعرانی را که درباره بیداری اسلامی شعر می‌گویند، انتخاب کرده‌ایم. نکته دیگر اینکه گاهی می‌شود از کسی دعوت می‌شود و او هم تمایل دارد حضور داشته باشد، ولی چون جای دیگری وعده کرده، این وعده مانع از حضور او باشد.

وی در پاسخ به تاکید خبرنگار سئوال کننده که شاعری مانند آدونیس چهره مطرحی در شعر جهان عرب است و نام او بارها در فهرست نامزدهای دریافت جایزه نوبل ادبیات مطرح شده است، یادآور شد: ما که می‌دانیم جایزه نوبل را به چه کسانی می‌دهند. اگر قرار است شاعری درباره بیداری اسلامی شعر بگوید، طبیعتاً شعر او علیه نظام سلطه است و بعید است شاعری برای بیداری اسلامی شعر بگوید و نوبل را به او بدهند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با اشاره به اعطای جایزه نوبل صلح به یاسر عرفات و اسحاق رابین در سال‌های گذشته، گفت: پس از اینکه این جایزه را به آنها دادند، اتفاقاً فشار صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بر فلسطینی‌ها بیشتر شد.

ولایتی تاکید کرد: این جایزه‌ها را به کسانی که معارض جمهوری اسلامی که به هر جایی و سازمانی ضد جمهوری اسلامی هم وصل هستند، می‌دهند. ما برای بیداری اسلامی تلاش می‌کنیم و معتقدیم آنچه این حرکت را به موفقیت رسانده، شعر بیداری اسلامی بوده است. در داخل هم هستند شاعرانی که برای بیداری اسلامی شعر نگفته‌اند و طبیعتاً جایی در این کنگره ندارند.

همچنین قاسم شریعتمداری، مسئول دعوت از شاعران خارجی کنگره شعر بیداری اسلامی در پاسخ به سئوال مذکور گفت: اسامی‌ای که ذکر شد (آدونیس، نوری الجراح و غاده السمان) نه تنها جزء شاعران حوزه بیداری اسلامی نیستند، بلکه با دیدگاه‌های اسلامی هم فاصله بسیار بعیدی دارند و مرزهای بسیار تعریف شده‌ای با آن دارند و علی‌رغم جایگاهشان در شعر عربی، نمی‌توانسته‌اند در چنین برنامه‌ای حضور داشته باشند.

محسن مومنی شریف هم در توضیحی مجدد ضمن تاکید برناشناخته بودن برخی شاعران حاضر در کنگره شعر بیداری اسلامی گفت: اینکه ما این دوستان را نمی‌شناسیم، لزوماً به معنای این نیست که آنها مهم نیستند، بلکه به این دلیل است که آنها زیاد در میان ما معرفی نشده‌اند. البته ما در حوزه هنری با انتشار مجله «شیراز» سعی کرده‌ایم این شاعران را بیشتر به مخاطبان شعر در کشور بشناسانیم.

کد خبر 1525021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha