محمد محمودینورآباد از نامزدهای بخش رمان بزرگسال جشنواره داستان انقلاب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در حوزه ادبیات داستانی همیشه موضوع انقلاب اسلامی مغفول بوده و علت آن هم همزمانی جنگ تحمیلی با انقلاب اسلامی و اقبال نویسندگان برای نوشتن داستانهایی درباره جنگ بوده است.
وی ادامه داد: من به عنوان یک روستایینویس که تمام داستانهایم پسزمینهای بومی و روستایی دارند همیشه احساس میکردم جای داستانی روستایی و بومی در حوزه داستان انقلاب خالی است و به همین دلیل رمان «خنده زار» را نوشتم که در جشنواره داستان انقلاب کاندید شده است.
نورآباد با اشاره به این که نیمی از این رمان برگرفته از واقعیتهای اتفاق افتاده در زمان مبارزات با رژیم شاهنشاهی است، بیان کرد: این رمان در روستایی به نام «زارستان» در استان فارس اتفاق میافتد و داستان آن مربوط به مبارزات روستاییان و عشایر این استان با ژاندارمها و نیروهای رژیم شاهنشاهی است و تمام سعیام این بوده که کل ایران را در قالب یک روستای کوچک تصویر کنم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره تاثیر جشنواره داستان انقلاب در خلق آثار داستانی در این حوزه گفت: این جشنواره قدم خوبی در راستای خلق داستانها و آثار فاخر در مورد انقلاب بوده است مثلا اگر این جشنواره نبود شاید الان اصلا رمان فاخری به نام «شاه بی شین» توسط محمدکاظم مزینانی هم خلق نمیشد. هرچند این جشنواره ضعفهایی دارد ولی در کل قابل قبول است.
نویسنده رمان «سرریزون» در پایان در مورد اقبال کم نویسندگان برای نوشتن در حوزه انقلاب، بیان کرد: در این مورد نیاز داریم که یک آسیبشناسی عمیق صورت بگیرد ولی فکر میکنم اینقدر که ژانر جنگ جدی گرفته شد به موضوع انقلاب توجه نشد و شاید علتش این باشد که هم از نظر رسانهای و تبلیغات و هم از حیث محافل ادبی توجهی به ادبیات انقلاب نشده است.
نظر شما