به گزارش خبرنگار مهر، علی مطهری نماینده مجلس امروز جمعه در چهارمین نشست عمومی دفتر تحکیم وحدت که در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس نهم در 12 اسفندماه افزود: این انتخابات از حساسیت خاصی برخوردار است به خاطر شرایط ویژه کشور، تحریمهای اقتصادی و تهدیدهای نظامی غرب در این شرایط ویژه گنجانده می شود به همین جهت مشارکت حداکثری مردم می تواند پیامی را به کشورهای غربی ابلاغ کند.
وی گفت: مهمترین پیام مردم با حضور در انتخابات آن است که به کشورهای غربی اعلام می کنند که ما همچنان پای نظام اسلامی ایستادهایم.
این نماینده مجلس همچنین به انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان پرداخت و گفت: یکی از اشتباهات فاحشی که جریان اصلاح طلب مرتکب شد آن بود که در انتخابات مجلس نهم شرکت نکرد و عدم شرکت خود را در جهت اعتراض به حوادث سال 88 عنوان کرد. در صورتی که آنها میتوانستند با حضور در انتخابات مطالبات مردم را دنبال کنند.
مطهری همچنین فلسفه وجود مجلس را جلوگیری از سرکشیهای دولت دانست و گفت: قدرت فسادآور است مگر در مورد شخص معصوم. بر این اساس مجلس به وجود آمده است تا بر عملکرد دولت نظارت کند.
وی حضور نمایندگان متخصص در مجلس را لازم دانست و در عین حال تاکید کرد که مجلس نباید در اختیار نمایندگانی قرار گیرد که وابسته به کانونهای قدرت و ثروت هستند. آنها نمی توانند مطالبات مردم را دنبال کنند چرا که خود را مدیون و وامدار کانونهای قدرت و ثروت میدانند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به حضور احزاب در انتخابات اظهار داشت: اگر نظام ما نظامی بود که در آن احزاب نقش تاثیرگذاری را در انتخابات ایفا میکردند می توانستند کار مردم را برای انتخاب نامزدها راحتتر کنند و مردم بدون تحقیق و تفحص به نامزد حزبی خاص رای میدادند و دیگر شاهد تشکیل ائتلافهای متعدد نبودیم.
مطهری با بیان اینکه باید نگاهی درست به جایگاه مجلس داشته باشیم، افزود: نمایندگان در مجلس باید از حقوق مردم دفاع کنند و مجلس نباید در اختیار وکیلالدولهها قرار گیرد. البته برخی در نطقهای پیش از دستور خود رسماًاعلام کردند که ما به وکیلالدوله بودن خود افتخار میکنیم چون دولت مردمی است و ما از دولت حمایت میکنیم اما باید به این نکته توجه داشت که نماینده باید عملکردهای دولت را به خوبی رصد کند و مانع تخلفات آن شود.
وی با اشاره به این که باید رابطه مجلس با ولایت مشخص شود افزود: عدهای در مجلس معتقدند که رهبری با برخی از کارکردها منجمله استیضاح، سئوال از رئیس جمهور و مواردی دیگر موافق نیستند پس نمایندگان نیز نباید آن را مطرح کنند در صورتی که این تحلیل قابل پذیرش نیست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سفر به کرمانشاه عنوان کرده بودند که رهبری در امور قوای دیگر دخالت نمیکند. به همین جهت معتقدم ولایت فقیه به هیچوجه مزاحم مجلس و آزادی مردم نیست.
وی با بیان اینکه دیگران نباید به راحتی مجلس را متهم کنند، خاطرنشان کرد: پس از موضوع طرح وقف دانشگاه آزاد در مجلس عدهای مجلس را متهم کردند در صورتی که نمایندگان باید به دور از هرگونه فشارها نظرات خود را بیان کنند.
مطهری افزود: حتی بنده به آقایان کوچکزاده و رسایی گفته بودم که شما نمایندگان ملت هستید و باید از حقوق مردم دفاع کنید، شما حتی نمایندگان جنبش سبزیها نیز هستید و اگر از آنها حقی ضایع شده باشد باید دفاع کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مهره چینیهایی که در انتخابات شکل میگیرد اشاره کرد و افزود: برخی به گونهای مهره چینی می کنند که در آن آقای الف به عنوان رئیس مجلس مشخص شود و پس از آن راه برای ریاست جمهوری وی هموار شود که این خیانت به مردم است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین به عملکرد مجالس هفتم و هشتم اشاره کرد و پدیدهای به نام احمدینژاد را محصول مجالس هفتم و هشتم دانست و گفت: البته ما منکر خدمات احمدینژاد نیستیم چرا که در زمینه هستهای، سفرهای استانی هیئت دولت به استانها خدماتی را انجام داده است اما در قانون گریزی نقدهایی به دولت احمدینژاد وارد است. دولت مامور اجرای قانون است حتی اگر آن قانون، قانون خوبی نباشد اما دولت احمدی نژاد نظرات شخصی خود را اجرایی میکند بنابراین معتقدم پدیده احمدینژاد محصول مجالس هفتم و هشتم است. اگر نمایندگان ملت به خوبی وظایف خود را دنبال میکردند چنین پدیدهای به وجود نمیآمد.
وی در ادامه به انتقاد از عملکرد مجلس هفتم و کمیسیون فرهنگی در مجلس هشتم پرداخت و افزود: کلاً روحیه آقای حدادعادل آن است که مسایل تنشزا را دنبال نکند و از هر مسئله تنشزا می گریزد به طوری که در کمیسیون فرهنگی که وی ریاست آن را بر عهده دارد مسایل به صورت جدی دنبال نمیشود و این کمیسیون مردهترین کمیسیونها در مجلس است.
نظر شما