به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر جمال كريمي راد در يك نشست خبري در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود : در نظام قضايي كشور ما براي هر 100 هزار نفر 12 قاضي وجود دارد كه اين ميزان به نسبت كشورهاي پيشرفته در حد مناسب است ، به گونه اي كه در كشورهاي پيشرفته براي هر 100 هزار نفر 15 قاضي وجود دارد بنابراين كشور ما در اين موضوع چندان نسبت به كشورهاي پيشرفته دنيا عقب نمانده است .
وي با اشاره به تقويت دادگاههاي خانواده در كشور گفت : در اختيار گذاشتن حوزه هاي قضايي به دعاوي خانوادگي تا حد بسياري در تقويت و استحكام دادگاههاي خانواده در كشور بسيار موثر واقع شده است .
وي به افزايش تعداد شعبه هاي قوه قضاييه نسبت سالهاي گذشته اشاره كرد و افزود : در سال 58 ، در حدود 688 شعبه قضايي در كشور وجود داشت كه اين ميزان در سال اول مديريت قضايي به يك هزار و 275 شعبه و در دوره دوم مديريت به 2 هزار و 259 شعبه رسيد و در حال حاضر نيز 3 هزار و 69 شعبه قضايي در كشور وجود دارد و اين امر حق دادخواهي براي مردم را آسان كرده است .
كريمي راد همچنين در خصوص احياي دادسراها در كشور گفت : در حال حاضر در 27 استان دادسراها احيا شده و 2 استان سيستان و بلوچستان و گيلان نيز طي دو هفته آينده و در استان آذربايجان شرقي نيز تا پايان بهمن ماه احيا خواهد شد.
وي به ايجاد ستادهايي در استانهاي كشور به منظور حفاظت از اراضي اشاره كرد و افزود : به تاكيد رييس قوه قضاييه دعاوي مربوط به اراضي بايد در مدت يك ماه رسيدگي شود .
سخنگوي قوه قضاييه درباره پرونده هاي رسيدگي شده در قوه قضاييه گفت : 91 درصد پرونده هاي وارده در 10 ساله اول مديريت قضايي و 93 درصد پرونده در مديريت دوم و در دوره جديد نيز 113 درصد پرونده ها مورد رسيدگي قرار گرفته است .
وي به پرونده هاي مواد مخدر رسيدگي شده در قوه قضاييه اشاره كرد و گفت : به طور ميانگين هر سال 200 تن مواد مخدر در كشور كشف شده است و در سالهاي 68 تا 82 نيز 942 هزار و 537 نفر در خصوص مواد مخدر دستگير شده اند .
كريمي راد در ادامه افزود : قوه قضاييه اين ادعا را ندارد كه تمامي خواسته هاي شهروندان كشور را برآورده كرده بلكه در بسياري از زمينه ها هنوز با مشكل مواجه بوده و درصدد رفع آنان هستيم.
سخنگوي قوه قضاييه درباره پرونده وبلاگ نويسان گفت : اين پرونده در حال رسيدگي است و منتظر دستور رييس قوه قضاييه در اين خصوص هستيم.
وي به اصلاح قانون ديوان عدالت اداري اشاره كرد و گفت : تغييراتي در قانون ديوان عدالت اداري ايجاد شده و در حال حاضر نيز كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي نيز در حال پيگيري اين موضوع است .
كريمي راد همچنين از آزادي تعدادي از زندانيان در ايام دهه فجر خبر داد و افزود : هنوز تعداد دقيق زندانياني كه در اين ايام مورد عفو رهبري قرار مي گيرند مشخص نشده است .
نظر شما