پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۵ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

محمد خانی:

مرکز عطارشناسی در نیشابور ایجاد شود

مرکز عطارشناسی در نیشابور ایجاد شود

نیشابور- خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی شهر کتاب گفت: اگر می‌خواهیم فعالیت‌های عطارپژوهی متمرکز شود باید مرکز عطارشناسی در نیشابور ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی‌اصغر محمدخانی صبح جمعه در مراسم گرامی‌داشت روز شیخ عطار در آرامگاه شیخ عطار نیشابوری، افزود: یکی از مسئولیت‌های این مرکز می‌تواند جمع‌آوری پایان‌نامه‌های داخلی و خارجی دانشجویان و پژوهشگران و بررسی فنی این آثار باشد.

وی اظهار داشت: این مرکز می‌تواند ضمن ترجمه آثار مربوطه به شیخ عطار و اندیشمندان به زبان‌های خارجی برای استفاده سایر ملل، فرصت مطالعاتی نیز برای علاقه‌مندان ایجاد کند.

این فعال مطبوعاتی پیشنهاد داد: هر سال به یک اثر عطار توجه شود و برنامه‌های ویژه‌ای برای کودکان طراحی شود و به بهترین کتاب سال گذشته و آثار فاخر هنری در این باره جوایزی اهدا شود.

این عطارپژوه با بیان اینکه کارنامه عطار پژوهی را باید بررسی کنیم و ببینیم که در طول سال چند برنامه عطارپژوهی برگزار شده است، گفت: بیشتر پژوهش‌ها مربوط به منطق‌الطیر است و به باقی عطار توجه کمتری شده است.

محمدخانی با اشاره به اینکه باید به علت این موضوع توجه شود، خاطرنشان کرد: در منطق‌الطیر هم بیشتر آثار به طرف داستان شیخ صنعان رفته است.

وی تصریح کرد: چرا جامعه‌شناسان کمتر در مورد عطار بحث می‌کنند و چرا مباحث اجتماعی موجود در مطالب عطار کمتر مورد بحث قرار گرفته است؟

دبیر شورای گسترش زبان فارسی کشور یادآور شد: نقطه عطف عطارپژوهی قبل از 1380 است که فراخوان همایش بین‌المللی عطارپژوهی برگزار شد و بزرگانی چون شفیعی کدکنی مطالبی تحقیقی تالیف کردند.

به گفته محمدخانی، در دو دهه گذشته 400 اثر از عطار که کمتر تالیفی و بیشتر تصحیحی بوده‌اند به چاپ رسیده است.

کد خبر 1575682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha