پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۶ بهمن ۱۳۸۳، ۱۴:۳۹

كارشناس روابط بين الملل در گفت وگو با "مهر ":

تهديدهاي آمريكا جرقه اي است كه تمام خاورميانه را به آتش خواهد كشيد // مذاكره با اروپا موثرتر از عدم مذاكره است // منتظر توطئه هاي ديگر آمريكا باشيم // سياست همكاري و مذاكره مي تواند ديپلماسي فشار را خنثي كند

علي رضا داوري كارشناس روابط بين الملل گفت : آمريكا تلاش دارد كه با سياسي كردن فضاي مذاكرات ايران و اروپا و بي نتيجه جلوه دادن اين مذاكرات، برنامه هاي خود در قبال برنامه هاي هسته اي ايران را با ايجاد اجماع بين المللي پيش ببرد.

علي رضا داوري كارشناس روابط بين الملل در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، در خصوص اظهارات سولانا مسؤول سياست‌ ‏خارجي اتحاديه ‌‏اروپا كه از  ايران خواسته بود برنامه‌‏هاي هسته‌‏اي خود را متوقف كند، گفت : تمام سخنان سولانا در كنفرانس امنيتي مونيخ فقط جمله توقف فعاليتهاي هسته اي ايران نبود بلكه وي حق ايران در استفاده از فناوري صلح آميز هسته اي را نيز اعلام كرده بود البته امكان دارد كه سولانا تحت تاثير برخي اظهارات، اين سخنان را عنوان كرده باشد .

 

وي بر روند ادامه مذاكرات با اروپا تاكيد كرد و گفت : ايران از سياست مذاكره با اروپا به جنگ ديپلماسي فشار آمريكا برود و در اين راستا همكاري وسيع و گسترده اي را با كشورهاي داراي پرستيژ بين المللي در جامعه جهاني آغاز كند.

داوري  تصريح كرد: آمريكا تلاش دارد كه با سياسي كردن فضاي مذاكرات ايران و اروپا و بي نتيجه جلوه دادن اين مذاكرات  برنامه هاي خود در قبال برنامه هاي هسته اي ايران را با ايجاد اجماع بين المللي جلو ببرد، بنابراين به مذاكرات ايران و اروپا با ترديد و سوء ظن مي نگرد.


اين كارشناس روابط بين الملل تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران بايد بر اهميت نقش مستقل اروپا و ارايه گزارش هايي در خصوص دروغين بودن ادعاهاي  آمريكا؛ اروپا رابا خود  همگام سازد.


وي افزود : نه اروپا و نه آمريكا نمي توانند نقش بسيار مهمي را كه ايران در ثبات و پيشروي خاورميانه بسوي دموكراسي بازي كند ناديده بگيرند، نكته اي كه سولانا نيز در سخنان خود به آن اشاره كرده است، بايد بدانيم كه امنيت در خاورميانه تأثير مستقيمي با امنيت در اروپا دارد و سرنوشت اروپا  و خاورميانه به هم پيوند خورده است و نقش ايران در اين زمينه نيز بسيارمهم ، مثبت ، كارآمد و غير قابل انكار است.

 

داوري گفت : اروپا به خوبي مي داند كه  ايران در صدد دستيابي به سلاح هاي هسته اي نيست و فقط در جهت دسترسي به اهداف صلح‌‏آميز هسته‌‏اي گام بر مي دارد، اما گاهي  اوقات برخي مقامات اروپايي تحت تاثير تبليغات مسموم رسانه هاي غربي ادعاهايي را عنوان مي كنند كه پس از مدتي اين ادعاها تكذيب و يا بي ارزش مي شود اما ايران بايد اروپا را مطمئن كند و اين بهترين اقدام در برابر تلاشهاي گسترده آمريكا براي اجماع عليه ايران است .

 

وي نقش رسانه هاي غربي را در گسترش تبليغات اخير عليه ايران موثر خواند و گفت : شوراي عالي امنيت ملي بايد بجاي اظهار نظرهاي متفاوت و مختلف از سوي برخيها به همسو كردن مطبوعات و رسانه هاي خبري داخلي براي مقابله با جنگ رواني يكپارچه غرب، به عنوان يكي از راهكارهاي اساسي حل بحران هسته اي بنگرد و در اين ميان رسانه هاي داخلي اولويت را به منافع ملي بدهند .

داوري در خصوص اظهارات البرادعي دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در ادعائي تازه اعلام كرد كه ايران مي تواند با بهره گيري از برنامه هاي هسته اي خود يك بمب اتمي بسازد، گفت : اظهارات البرداعي صرفا كاربرد انتخاباتي دارد و وي براي حفظ مجدد اين پست ازسوي آمريكا تحت فشار است و گاهي اظهارات اين چنيني را مطرح مي كند، البرادعي بهتر است كه از اينگونه اظهارات بي پشتوانه و بي ارزش علمي و عقلي خودداري كند.

 

وي افزود : تاثير آمريكا برشخص البرادعي، فضاي مذاكرات ايران و اروپا  و فضاي آژانس با توجه به همكاريهاي شفاف و گسترده ايران با آژانس و مذاكره با اروپا، نشان از بزرگنمايي مسايل جزيي و فضاسازي سياسي و تبليغات منفي رسانه هاي غربي وابسته به جريانات خاص، حل وفصل اين موضوع فني را پيچيده مي كند و ايران بايد  از اين موضوع جلوگيري كند.

وي با تاكيد بر استمرار همكاريهاي سازنده و متقابل ايران با اروپا گفت: جمهوري اسلامي ايران بايد اين مساله را به اروپا گوش زد نمايد كه همكاري و مذاكره با اروپا و همكاري گسترده با آژانس از موضع ضعف نيست بلكه احترام ايران به مقررات بين المللي و احترام گذاشتن به ثبات و امنيت جهاني است؛  اروپا اين مساله را بايد بخوبي درك نمايد .

 

داوري گفت :  اكنون زماني است كه ايران بايد اين مساله را براي  افكارعمومي دنيا روشن و شفاف سازد كه سياستهاي هسته اي ايران در راستاي تقويت صلح و امنيت منطقه و بين الملل است و خوشبختانه دراين راستا موفق بوده است . جمهوري اسلامي مصمم است با پايبندي به معاهدات هسته اي و جلب اعتماد جهاني از فناوري صلح آميز هسته اي برخوردار شده و بدون ترديد از حقوق حقه خود در بهره مندي از فناوري صلح آميز دست بر نخواهد داشت.

وي مذاكره  ايران و سه كشور اروپايي را پايه و اساس فصل جديد همكاري بين ايران واروپا و آژانس دانست و گفت: برغم موضع گيري هاي متناقض برخي مقامات اين سه كشور در خصوص ايران، توافقات به عمل آمده در توافق پاريس مي تواند راه را براي باز شدن گره مبهم اين مذاكرات باز نمايد ولي بازنگري منصفانه و متوازن در سياست سه كشور اروپايي درقبال ايران الزامي است.

وي افزود: اگر فرآيند همكاري بين ايران واروپا در چارچوب يك اعتماد مثبت و همكاري متقابل ادامه يابد شكي نيست كه اين مسايل و ديگر موضوعات  حل وفصل مي شود. ايران در اين راه بايد تا آنجا كه مي تواند ضمن روشن كردن موضوعات  پيچيده در مذاكرات با اروپا  اقدامات اصلاحي و جبراني را براي روشن ساختن همكاريهاي مثبت خود انجام دهد.

داوري  سياست آمريكا در قبال مذاكرات ايران و اروپا را  معيوب دانست و اظهار داشت: تلاش براي تخريب فرايند سالم مذاكره و همكاري بين ايران واروپا  تلاشي بي جاست و ايران بايد از اين تلاش سركش و غيرموجه كه سعي دارد با سوء تفسير وقايع، بزرگنمايي اشتباهات كوچك و پيش داوري بسيار گسترده، فشار ناعادلانه اي را بر ايران وارد كند، جلوگيري نمايد و اروپا را نيز متوجه اين قضيه نمايد .

داوري در خصوص تهديدات آمريكا عليه ايران، گفت : اگر آمريكا اشتباهي را كه در مواجه با عراق مرتكب شد با ايران و مردم ايران تكرار كند دوستان و حاميان خود را در اتحاديه اروپا و كانادا از دست خواهد داد .

وي افزود : مواجه با ايران بايد مانند يك تجربه كاملا متفاوت سياسي صورت گيرد چرا كه ايران با عراق، كره شمالي و افعانستان و يا هر كشور ديگر خاورميانه تفاوت دارد و كوچكترين خطاي سياسي آمريكا منطقه خاورميانه را كه در انتظار جرقه اي براي انفجار است به آتش خواهد كشيد، ايران را نبايد با كشوري همانند عراق مقايسه كرد زيرا ايران نماد دموكراسي و حاكميت مردم در منطقه  است و انتخابات و فعاليتهاي  گروههاي مخالف نيز در ايران نشان از اين موضوع است .

 

اين كارشناس روابط بين الملل تصريح كرد : در شرايطي كه گفت وگوهاي ايران و اروپا پيرامون برنامه هاي هسته اي ايران در حال انجام است، بزرگترين اشتباه آمريكا اين است كه بيش از 25 سال با ايران لحن تهديد آميز داشته  است و مقامات كاخ سفيد اين واقعيت را در نيافته اند كه اگر دولتمردان ايران تهديد شوند همه نوع توطئه ها را خنثي مي كنند.

وي حمايت جرج بوش رييس جمهورى آمريكا و اطرافيانش از برقرارى آزادى و دمكراسى در خاورميانه را ادعاهاي دروغين خواند  و گفت :   آمريكا از چه نوع دمكراسى در ايران صحبت مي كند شايد منظورشان از دمكراسى همان "همكارى" باشد كه كشورهاى منطقه بايد با آنان داشته باشند.  جانبدارى آمريكا از تحقق آزادى و دمكراسى درايران بهانه اى بيش نيست .ايران به عنوان يك كشوركه داراي حاكميت مردم سالاري ديني است و باتوجه به اينكه از موقعيت خوب جغرافيايى و توانايى بالاى اقتصادى ازجمله نفت برخورداراست و نيز بر گروههاى اسلامى منطقه نفوذ دارد، همواره براى مقامات آمريكايى بسيار مهم بوده و است .

کد خبر 157659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha