پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۵۹

در نشست خبری عنوان شد؛

اغلب عرضه کنندگان قلیان مجوز ندارند/ افزایش مالیات سیگار به مشکل برخورد

اغلب عرضه کنندگان قلیان مجوز ندارند/ افزایش مالیات سیگار به مشکل برخورد

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که در بحث عرضه قلیان در قهوه خانه‌ها و سفره خانه‌ها موفق نبودیم، گفت: بسیاری از افرادی که قلیان عرضه می‌کنند، مجوز هیچ شغلی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کاظم ندافی روز شنبه در نشست خبری هفته بدون دخانیات که در محل ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هدف مهم وزارت بهداشت از اجرای برنامه کنترل دخانیات، این است که افراد جدید از گرایش به استعمال دخانیات منع شوند و افرادی که سیگاری هستند در جهت ترک اعتیاد آنها اقدام شود.

وی گفت: تنها راه رسیدن به اهداف در کنترل و مبارزه با دخانیات، اجرای کامل قوانین و مقررات است. همچنین وظیفه ماست که با ترویج موضوعات سلامتی مردم را از دود دست دوم دخانیات به ویژه در اماکن عمومی آگاه کنیم. کلینیک‌های ترک و مشاوره ترک دخانیات نیز در وزارت بهداشت و همچنین در بخش خصوصی فعال است.

ندافی هشدار درباره عواقب مصرف دخانیات را از دیگر راهبردهای کنترل و مبارزه با استعمال مواد دخانی عنوان کرد و گفت: درج هشدارهای بهداشتی روی پاکتهای دخانیات جزو قوانین است و چند سالی است که در کشور در حال اجراست. ممنوعیت تبلیغات محصولات دخانی نیز از دیگر پیگیریهایی است که وزارت بهداشت نیز در این زمینه فعال است. افزایش مالیات بر مواد دخانی نیز از دیگر راهبردهای اساسی برای کنترل دخانیات در دنیاست که نشان داده با افزایش قیمت، مصرف مواد دخانی کاهش یافته است. وزارت بهداشت همچنان پیگیر این موضوع است.
 
وی افزود: بر اساس گزارشهای دنیا حتی کشورهایی که با قدمت چندین ده ساله در حال پیگیری راهبردهای کنترل دخانیاتی هستند، صد در صد در این زمینه موفق نشده‌اند چرا که این موضوع کاری بزرگ است و از طرف دیگر شرکتهای دخانیاتی چند ملیتی دست از مقابله نمی‌کشند بر همین اساس امسال شعار مقابله با دخالتهای صنایع دخانی در برنامه‌های کنترل دخانیاتی از سوی سازمان جهانی بهداشت انتخاب شد.
 
ندافی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اقدامات وزارت بهداشت برای بازرسی از ادارات و سازمانهای دولتی با توجه به قانون منع استعمال دخانیات در نهادهای دولتی گفت: وزارت بهداشت بازرسی روتین از ادارات ندارد اما اگر شکایتی داشته باشیم رسیدگی می‌کنیم.
 
به گفته وی میزان شیوع مصرف سیگار در مردان کشور از سال 1386 تاکنون حدود 22 تا 23 درصد باقی مانده است اما میزان شیوع مصرف سیگار در زنان کشور از 1،8 درصد به 1،26 درصد رسیده است و متاسفانه افزایش اندکی از استعمال دخانیات را در زنان کشور مشاهده می‌کنیم اما به طور کل استعمال مواد دخانی در هر دو جنس زن و مرد 12 درصد بوده که به 11،7 درصد رسیده است و کاهش جزئی در این زمینه مشاهده می‌شود.
 
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر آنکه اجرای کامل قوانین کنترل دخانیاتی مستلزم آن است که این قوانین به خواست عمومی تبدیل شود، ادامه داد: در بحث اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات می‌توان به ماده 5 این قانون مبنی بر الصاق تصاویر بهداشتی روی پاکتهای سیگار اشاره کرد. الصاق این تصاویر و مجاب کردن شرکت دخانیات نسبت به این موضوع کار راحتی نبود. اما باید گفت که در بحث کنترل مواد دخانی و از جمله قلیان در قهوه خانه‌ها، سفره خانه‌ها و رستورانها موفق نبودیم. بسیاری از افرادی که قلیان عرضه می‌کنند، مجوز هیچ شغلی ندارند. مشخص است که دستگاههای مربوطه باید با این مباحث برخورد کنند. وزارت بهداشت پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.
 
وی ادامه داد: افزایش مالیات بر محصولات دخانی نیز تا سال گذشته دنبال می‌شد اما این موضوع امسال به مشکل برخورده است. در مورد ممنوعیت تبلیغات مواد دخانی نیز می‌توان گفت که به ندرت در فیلمهای سینمایی مشاهده می‌شود که استعمال دخانیات صورت گیرد. وزارت بهداشت تمام این موارد را پیگیر است.
 
ندافی ادامه داد: در مجموع توفیق صد در صد در اجرای هیچ یک از مواد قانون جامع مبارزه با دخانیات نداشته‌ایم اما توفیق نسبی در برخی از مواد قانون مشاهده می‌شود. قطعا هیچ کشوری از دنیا نتوانسته است 6 راهبرد اساسی کنترل و مبارزه با دخانیات را به صورت کامل اجرایی کند.
 
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان از تغییر شماره ارتباطات مردمی وزارت بهداشت به 1490 خبر داد و گفت: مردم از فردا می‌توانند موارد خلاف قوانین کشور را با این شماره تلفن در میان گذارند.
کد خبر 1612277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha