پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۳ اسفند ۱۳۸۳، ۱۶:۵۱

در بيست و سومين نشست وزيران امور خارجه اتحاديه عرب تاكيد شد؛

حمايت از سوريه و دعوت به اجراي توافقنامه طائف// دعوت از همه طوائف و گروه هاي عراقي به انجام گفتگوهاي ملي

نشست وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب امروز درقاهره آغاز بكار كرد تا راه هاي آماده سازي برگزاري نشست سران درالجزاير را كه قرار است چندهفته ديگر برگزار شود بررسي كند .

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه خبري العربيه ، وزير امور خارجه موريتاني به عنوان رئيس سابق نشست وزيران امور خارجه عرب وابوبكر القربي وزير امور خارجه يمن رئيس دوره بيست و سوم شوراي وزيران امور خارجه حمايت كشورهاي عربي را از سوريه و اجراي توافقنامه طائف به عنوان تنها راهكار حل بحران ميان لبنان و سوريه اعلام كردند.

وزيران امور خارجه اتحاديه عرب برنامه هاي مربوط به آماده سازي براي برگزاري نشست آينده سران عرب كه قرار است تا چند هفته ديگر در الجزاير برگزار شود را در نشست امروز خود بررسي مي كنند.

در اين جلسه از لبناني ها درخواست شد با همبستگي و وحدت خود ، هرگونه فرصت را از كساني كه خواهان دودستگي و تجزيه اين كشور هستند بگيرند.

ابوبكر القربي وزير امور خارجه يمن به عنوان رئيس جديد دوره بيست و سوم شوراي وزيران امور خارجه خواستار همبستگي و انسجام كشورهاي عربي در چارچوبي نظامي براي حمايت از منافع اعراب شد.

وزير امور خارجه يمن با اشاره به وجود ضعف و دودستگي در ميان كشورهاي عربي از آنها گفت اين وضعيت نااميدي را در ميان ملت هاي عربي افزايش مي دهد بنابراين دولت هاي عربي بايد اختلافات را كنار گذاشته و با يكديگر براي گذر از مرحله دشوار كنوني متحد شوند .

وي با محكوم كردن ترور رفيق حريري از دورانديشي سوريه با تحولات كنوني لبنان تمجيد كرد و ابراز اميدواري كرد كه دمشق بتواند هرگونه فرصت براي هدف قرار دادن خود را بگيرد.

وي خواستار حل بحران لبنان سوريه در چارچوب توافقنامه طائف كه مورد قبول همه طرف ها است .

القربي همچنين از پيشنهاد اميرعبدالله وليعهد عربستان براي ايجاد مركز بين المللي مبارزه با تروريسم حمايت كرد.

محمد فال ولد بلال وزير امور خارجه موريتاني نيز به عنوان رئيس دوره گذشته شوراي وزيران امور خارجه عرب گفت : ما بار ديگر حمايت خود را از موضع  كشور برادر سوريه كه خواهان گفتگو براي حل همه مشكلات به دور از منطق فشار و زورگويي ها شده است، اعلام مي كنيم .

وي افزود : ما پايبندي سوريه را به اجراي توافقنامه طائف كه بر عقب نشيني نيروهاي سوري به موجب توافق ميان دولت هاي سوريه و لبنان و بدون مشخص كردن جدول زماني براي آن تاكيد مي كند، ستايش مي كنيم .

عمرو موسي دبير كل اتحاديه عرب نيز گفت : ما با چالش هاي واقعي روبرو هستيم و به اهميت اين دوره زماني كه همراه با خطرات مشكلات و انتقادات و اتهامات همراه است و بر ضرورت عمل جدي براي عبور از اين مرحله است واقف هستيم.

دبيركل اتحاديه عرب گفت : جهان عرب بايد به گونه اي از اين مرحله عبور كند تا بتواند سرش را بالابگيرد و در ساخت جهان جديد مشاركت كند .

عمرو موسي درادامه به شصتمين سالگرد تاسيس اتحاديه عرب اشاره كرد 

دبير كل اتحاديه عرب گفت : اوضاع همچنان در لبنان خطرناك است و ما بايد هرآنچه در توان داريم براي مهار مشكلات بزرگ موجود براي گذر از اين مرحله سخت به مرحله اطمينان بخش استفاده كنيم .

وي به انتخابات اخير عراق اشاره كرد و گفت : برگزاري انتخابات در عراق يك گام مثبت بود.

عمرو موسي خواستار گفتگوي ملي ميان همه طوائف و گرايش ها و جريان هاي ملت عراق شد .

وي گفت : عراق دولت مهم و اصلي در منطقه خاورميانه است ما از عراق و آزادي و استقلال و حاكميت و سلامت اراضي آن حمايت مي كنيم عراق موسس اتحاديه عرب است و اتحاديه عرب به عنوان يكي از سازمان هاي مسئول براي پيشبرد روند مسالمت آميز در عراق تلاش مي كند.

وي به موضوع تشكيل پارلمان عربي مشترك اشاره كرد و اظهار داشت : در نشست سران عرب در الجزاير در اين باره تصميم گيري خواهد شد.

وي افزود : بدون شك توافقنامه طائف نقش خود را در اين مرحله انجام مي دهد و رابطه ميان سوريه و لبنان بر اساس اصل احترام و قبول ، تداوم خواهد يافت.

پس از جلسه افتتاحيه عمرو موسي دبير كل اتحاديه عرب اعلام كرد ادامه نشست وزيران امور خارجه بطور غير علني برگزار خواهد شد.

کد خبر 162481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha