۱۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۵۸

گزارش مهر از مجلس/

تشکر و انتقاد نمایندگان از پروژه های مسکن مهر/ مسکن مهر خدمات فرهنگی ندارد

تشکر و انتقاد نمایندگان از پروژه های مسکن مهر/ مسکن مهر خدمات فرهنگی ندارد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی وضعیت مسکن مهر در کشور از عدم وجود زیرساخت های فرهنگی، خدماتی و رفاهی در این پروژه ها انتقاد کرده و همچنین خواستار اتمام پروژه های عمرانی شهرستان خود شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس ، پس از پایان وقت اول ارائه گزارشات علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی در خصوص وضعیت اجرای پروژه های مسکن مهر در کشور، نمایندگان مجلس به بیان انتقادات و نظرات خود در این خصوص پرداختند.

علی محمد احمدی نماینده مردم دهلران گفت: مسکن مهر اقدامی موثر برای تعدیل نابرابری های اجتماعی و اقتصادی و تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه بود.
 
وی ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از پروژه های مسکن مهر کیفیت قربانی سرعت شده است، نباید مسکن غیر ایمن و غیر استاندارد تولید کرد.

وی با بیان اینکه در اروپا عمر مفید مسکن سی سال است، گفت: عمر مفید مسکن مهر با توجه به سرعت تولید حدود 10 سال کاهش یافته است.
 
احمدی با انتقاد از عدم رعایت ضوابط معماری و شهرسازی در ساخت و سازهای مسکن مهر و عدم وجود امکانات فرهنگی در این مجتمع ها گفت: دغدغه مردم حفظ خانواده است زمانی که در یک فضای کوچک، تعداد زیادی واحد ساختمانی ساخته می‌شود و جمعیت کثیری از سطوح پایین جامعه در آن متمرکز می شوند و در کنار آن خدمات آموزشی و فرهنگی پیش بینی نشده است، تبعات فرهنگی آن بسیار بد است.
 
نماینده مردم دهلران از وجود تبعیض در استان های مختلف در خصوص تهیه خدمات رفاهی و آموزشی در پروژه های مسکن مهر انتقاد کرد.
 
قاضی پور: چرا وزارت راه و شهرسازی از بیمه کارگران ساختمانی دفاع نمی کند
در ادامه نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قانون اساسی دولت موظف است برای نیازمندان بخصوص روستانشینان مسکن مهر فراهم کند آیا مسکن روستائیان و کارگران تامین شده است؟
 
وی ادامه داد: چرا بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی که باید مورد حمایت شما قرار می گرفت، از سال 89 توسط وزارتخانه شما فی امان الله رها شده است.

قاضی پور تصریح کرد: آیا مسکن مهرهای تولید شده در مراکز تفریحی، آموزشی، پاسگاه و غیره وجود دارد؟
 
نماینده مردم ارومیه در ادامه از عدم وجود انشعابات آب شرب، برق و گاز در واحدهای تولید شده مسکن مهر انتقاد کرد و گفت: وزارتخانه ها در اختصاص امکانات به مسکن های مهر هماهنگ نیستند.
 
وی در پایان از تاخیر و لغو پروازها و همچنین عدم تحویل به موقع علوفه توسط بنادر انتقاد کرد.
 
قادرمرزی: معماری پروژه های مسکن مهر با فرهنگ شهرها تطابق ندارد
همچنین در ادامه حامد قادرمرزی، نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی از عدم تطابق معماری درونی و بیرونی پروژه‌های مسکن مهر با فرهنگ شهرهای مختلف انتقاد کرد و گفت: مسکن مهر جمعیت زیادی را در خود جای می دهد اما خدمات رفاهی این پروژه ها از نظر فاضلاب، معابر و خدمات رفاهی فراهم نیست.

عیسی زاده: در زیرزمین زندگی می کنم؛ آیا مسکن مهر شامل نمایندگان هم می شود
در ادامه مهدی عیسی زاده، نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده علی رغم اینکه سردار سپاه و جانباز هستم تا امروز در یک زیرزمین زندگی می کنم آیا مسکن مهر به نمایندگان هم اختصاص می یابد؟
 
وی در ادامه از تعطیلی راه آهن میاندوآب و جاده های ناامن این شهر نیز انتقاد کرد.

جعفرزاده: فرودگاه میرزاکوچک خان و آزادراه قزوین- رشت را تکمیل کنید
در ادامه جعفرزاده، یکی از نمایندگان استان های شمالی کشور از عدم اتمام راه آهن قزوین- رشت و آستارا علی رغم وعده های مسئولین انتقاد کرد.

وی همچنین گفت: آزادراه قزوین- رشت در گلوگاه در 11 کیلومتر از این مسیر دچار مشکل است. باید این مشکل حل شود تا این آزادراه به بهره برداری برسد.

جعفرزاده همچنین در پایان فرودگاه میرزاکوچک خان در شهر رشت را در خور شأن مردم این شهر ندانست.

 لاهوتی: پروژه آزادراه تهران- شمال را از بنیاد مستضعفان بگیرید
در پایان مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس سند چشم انداز کشور باید تا پایان سند دارای 26 هزار کیلومتر ریل باشد. بنابراین وزارت راه باید سالانه یک‌هزار کیلومتر راه آهن در کشور بوجود آورد، پروژه های وزارت راه نمایانگر تلاش این وزارتخانه برای دستیابی به این اهداف است، اما بودجه لازم برای تحقق این هدف در اختیار وزارت راه قرار نگرفته است.
 
عضو کمیسیون عمران خطاب به وزیر راه با بیان اینکه سرعت این وزارتخانه در اجرای پروژه های عمرانی بسیار عالی است، گفت: آزادراه تهران- شمال 13 سال است که آغاز شده، اما تا امروز به پایان نرسیده خواهش می کنیم این پروژه را از بنیاد مستضعفان بگیرد، زیرا این کار با دست شما قابل تحقق است.

لاهوتی با بیان اینکه ما سالیانه در حدود یک میلیون واحد مسکن نیازمندیم، گفت: در تعادل عرضه و تقاضا سالانه 200 هزار واحد مسکونی توسط پروژه های مسکن مهر تامین می‌شود. 350 هزار واحد مسکونی نیز توسط بخش خصوصی است، اما با توجه به تقاضای موجود کشور نیازمند 500 هزار واحد مسکونی دیگر نیز است که تنها با فعالیت بخش خصوصی این امر محقق می شود.

وی در پایان گفت: در قانون بودجه سال 91، 10 درصد از منابع ریالی صندوق توسعه ملی که حدود 2 هزار میلیارد تومان است به طرح های مسکن مهر اختصاص یافته که امیدواریم مشکلات وزارت راه و شهرسازی را در تامین بودجه مورد نیاز حل کند.
 
کد خبر 1639507

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha