پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲ مرداد ۱۳۹۱، ۸:۵۷

گزارش خبری/

اجرای فاضلاب پنج شهر کهگیلویه و بویراحمد در انتظار اعتبار

اجرای فاضلاب پنج شهر کهگیلویه و بویراحمد در انتظار اعتبار

یاسوج - خبرگزاری مهر: اجرای فاضلاب پنج شهر بزرگ کهگیلویه و بویراحمد از مصوبات سفرهای هیئت دولت به این استان به علت کمبود اعتبار تاکنون محقق نشده و این در حالی است که سفر چهارم هم نتوانست گرهی از مشکلات این مصوبه بگشاید.

به گزارش خبرنگار مهر، اگر چه اجرای پروژه فاضلاب شهرهای یاسوج و گچساران در دولت هشتم مصوب شد اما اجرای شبکه فاضلاب در شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت، چرام و سی سخت، مهمترین مصوبه اولین سفر استانی هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد در بخش آب و فاضلاب بود.

در این سفر که در فروردین سال 85 انجام شد، همچنین مصوب شده بود که شبکه جمع آوری فاضلاب در حد وضعت موجود شهرهای دهدشت و گچساران به نحوی پیش بینی شود که فاضلاب شهر دهدشت تا پایان سال 1387 و شهر گچساران تا پایان سال 1388 انجام گردد.

در سفر دوم هم اختصاص مبلغ 20 میلیارد ریال توسط وزارت نیرو و 20 میلیارد ریال توسط استان برای تسریع در تکمیل طرحهای فاضلاب شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت، چرام، سی سخت با اولویت دهدشت علاوه بر اعتبارات مصوب سال جاری به تصویب رسید.

اختصاص مبلغ 600 میلیارد ریال برای اجرای تأسیسات فاضلاب برای شهرهای یاسوج، دهدشت، چِرام، مادوان، گچساران و سی سخت طی سالهای 1390 تا 1392 هم مصوبه ای بود که در سفر سوم دولت به تصویب رسید.

 

با این حال این مصوبات تاکنون به دلیل کمبود اعتبار محقق نشده و نیمه کاره مانده اند و به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد از60 میلیارد تومان مصوب برای فاضلاب شهرهای یاسوج، گچساران، سی‌سخت و چرام تاکنون تنها هفت میلیارد تومان تخصیص داده شده و پروژه فاضلاب این شهرها به علت کمبود اعتبار به اتمام نرسیده است.

انتقاد نماینده گچساران از کندی روند اجرای فاضلاب

در عین حال کندی روند اجرای مصوبه اجرای فاضلاب شهر گچساران صدای نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی را در آورد و وی از کندی پیشرفت فاضلاب شهری گچساران به شدت انتقاد کرد.

غلام رضا تاجگردون با اشاره به بازدید سرزده خود از پروژه فاضلاب شهری گچساران، گفت: پروژه ای با این میزان سرمایه و این تعاریف و استانداردها نباید به این شکل باشد.

وی بیان کرد: به صورت سرزده از این پروژه بازدید کردیم و شاهد وضعیت نامناسب این پروژه بودیم.

نظارت بر اجرای فاضلاب گچساران مطلوب نیست

تاجگردون اظهار داشت: نسبت به 20 روز پیش که از این پروژه بازدید کردم حتی 10مترمکعب هم بتن ریزی نشده بود که آن هم بدون رعایت استاندارد انجام شده بود.

نماینده گچساران و باشت همچنین از نبود نظارت مهندسین ناظر بر پروژه حساسی چون فاضلاب شهری گچساران انتقاد کرد و با اشاره به روند اداری و اجرایی این پروژه گفت: پروژه فاضلاب گچساران و یاسوج به صورت همزمان، هنگامی که در سازمان برنامه و بودجه بودم، به تصویب رسید اما اکنون وضعیت فعلی در گچساران چندان مناسب نیست.

وی بیان داشت: برخی مسئولین عنوان می کنند این پروژه ۱۸درصد پیشرفت داشته است اما من معتقدم از این عدد هم شاید کمتر باشد.

روند اجرا متناسب با تخصیص اعتبار است

با این حال مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان گفت: این پروژه از مصوبات سفر اول هیئت دولت است که پیشرفت فیزیکی اش جلوتر از اعتبارات آن است.

علی صادقپور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هم اکنون 13 پیمانکار در حال انجام کار هستند و متناسب با توان پیمانکاران در حال اجراست.

وی بیان کرد: برخی پیمانکاران از سرعت کار ضعیفی برخوردار هستند که به این پیمانکاران اخطار داده شد و برخی نیز خلع ید شدند.

صادق پور با بیان اینکه این پروژه ملی است و اجرای آن متناسب با اعتبارات تخصیص یافته انجام می شود، اظهار داشت: عملکرد مدیریتی شرکت هم در گذشته و اکنون جلوتر از اعتبارات مصوب بوده و پیگیری های زیادی هم برای دریافت اعتبار شده است.

ضعف پیمانکار و کمبود اعتبار دلیل تاخیر در اجرای مصوبه

مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان افزود: الان به دلیل کمبود اعتبار قادر به انتخاب پیمانکاران جدید نیستیم.

وی یادآورشد: هنوز نا امید نیستم که فاز اول این پروژه تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

صادق پور با اشاره به مصوبه اختصاص 60 میلیارد تومان برای اجرای فاضلاب پنج شهر این استان در سفر دوم، گفت: هنوز 53 میلیارد تومان محقق نشده که قرار بود تا سال 90پرداخت شود.

وی ضعف پیمانکاران را از دیگر دلایل تاخیر در اجرای این مصوبات عنوان کرد و اظهار داشت: توانمندی پیمانکاران در استان کم است و حتی با وجود تخصیص اعتبار هم ممکن بود به دلیل ضعف پیمانکاران به اتمام نرسد.

صادق پور تصریح کرد: اگر از زمان شروع این پروژه ها اعتبار تامین شده بود، قطعا به اتمام می رسید.

وی همچنین بیان داشت: همه شهرهای استان نیازمند اجرای فاضلاب هستند اما شهرهای که جمعیت بیشتر و یا شیب کمتری دارند در اولویت هستند.

گره این مصوبه در سفر چهارم هم باز نشد

این پروژه در حالی با مشکل کمبود اعتبار مواجه است که قرار بود در جریان سفر چهارم هیئت دولت به استان، پروژه های مشکل دار بررسی و مشکلات آنها رفع شود اما به نظر می رسد سفر چهارم هم نتوانسته این مصوبه را از این وضعیت نجات دهد زیرا به گفته مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان، مصوبات سفر چهارم هیئت دولت به این شرکت ابلاغ نشده است.

با این حال عمر دولت به سرعت رو به پایان است و روند اجرای این مصوبه به کندی پیش می رود و مردم پنج شهر استان همچنان در انتظار تحقق این مصوبه تا پایان عمر دولت دهم هستند.

....................

محمدشریف اسلامی نژاد

کد خبر 1655949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha