به گزارش خبرنگار مهر، جنگل ابر شاهرود روزهای نهم و دهم شهریور پذیرای هنرمندان هنر بازیافت از سراسر کشور بود.
جشنواره هنر محیطی با تاکید بر هنر بازیافت توسط انجمن طنین طبیعت تیرگان، جمعیت دیده بان طبیعت و گروه کوهنوری زلان در جنگل ابر شاهرود برگزار شد.
فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست با استفاده از هنر و ساماندهی گردشگری جنگل ابر از جمله اهدافی بود که برگزارکنندگان جشنواره هنر محیطی با تاکید بر هنر بازیافت آن را دنبال می کردند.
جنگل ابر از جنگلهای زیبا و خوش آب و هوای شهرستان شاهرود است که در 50 کیلومتری شمال شرق این شهرستان و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر استان گلستان و در روستای ابر قرار دارد.
این جنگل با اقیانوسی از ابر، زیبایی خیره کننده ای دارد که موجب شده این مکان به عنوان یکی از زیباترین نقاط دیدنی ایران شناخته شود و علاوه بر این در ردیف یکی از زیباترین جنگل های جهان قرار بگیرد.
جنگل ابر با 35 هزار هکتار وسعت در ادامه جنگلهای سرسبز شمال کشور است و از آنجا که فضای این جنگل را پوششی از ابر فرا گرفته به همین دلیل این جنگل را جنگل ابر مینامند.
ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن درجه حرارت در فصل گرما و وجود چشمهسارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع از شاخصههای این جنگل است.
در این جشنواره دوستداران محیط زیست و هنرمندان هنر بازیافت نسبت به پاکسازی جنگل ابر اقدام کرده و هنرمندان بر اساس مواد جمع آوری شده، نسبت به خلق آثار هنری اقدام نمودند.
اگر چه سازمان های مختلف از جمله سازمان حفاظت از محیط زیست، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور، گروه خودرو سازی سایپا، شهرداری، شورای شهر شاهرود و حوزه هنری استان سمنان از جمله حامیان این جشنواره بودند اما باز هم این فعالیت با بی مهری مسئولان مواجه شد به گونه ای که این جشنواره بدون مسابقه و داوری آثار ساخته شده به اتمام رسید و هیچ یک از مسئولین و حامیان این جشنواره در مراسم و اختتامیه شرکت نداشتند.
گروه کوهنوردی کاسپیان استان قزوین، گروه کوهنوردی زولان، موسسه طنین طبیعت تیرگان،جمعیت دیده بان طبعیت، گروهی از شهر سمنان و تیم کوهنوردی پدیده شاهرود از تیم های شرکت کننده در این جشنواره بودند.
از جمله آثار ساخته شده در این جشنواره می توان به تار عنکبوت هایی با نخ های پلاستیکی و درختان محاصره شده با پلاستیک با برگ های مصنوعی از پاکت سیگار و پوسته های شکلات اشاره کرد.
لازم به ذکر است قسمت اعظم زباله های موجود در جنگل ابر در این دو روز توسط 200 نفر شرکت کنندگان جشنواره جمع آوری شده و به محل دفن زباله های شاهرود انتقال داده شد.
البته درست است که در ابتدا از بی مهری مسئولان به این جشنواره و برنامه های مشابه سخن گفتیم اما با نگاه منصفانه باید گفت اگر هر کدام از ما فرهنگ رعایت نظافت در طبیعت را رعایت می کردیم و با هر سفر به دامن طبیعت کوهی از زباله های تولید شده را رها نمی کردیم هرگز نیاز به پاکسازی طبیعت نبود و چنین جشنواره هایی نیز برگزار نمی شد که مورد بی مهری قرار بگیرد.
گزارشگر از الهام صادقی
نظر شما