غلامرضا خانکشی پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طبق مصوبه هیئت دولت کسی که چهار هکتار زمین داشته باشد، کشاورز محسوب می شود و این در حالی است که میانگین مالکیت اراضی کشاورزی در گیلان هفت دهم هکتار است.
وی خاطرنشان کرد: مسیر کشاورزی در گیلان باید هموارتر شود تا روند کشت و زرع برنج به قوت خود ادامه یابد.
وی همچنین با اشاره به اینکه برای خودکفایی برنج سه برنامه تهیه اما عملا به نتیجه ختم نشده است از تاسیس کانون هماهنگی "دانش و صنعت برنج" در کشور خبر داد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در این کانون برای خودکفایی برنج دو ساختار بلند مدت "امکان سنجی برنج" و کوتاه مدت برنامه طراحی شده است.
وی در ادامه از تدوین طرح خودکفایی در تولید برنج کشور خبر داد و افزود: با توجه به اینکه همه کشورهای برنج خیز این محصول را کالای استراتژیک می دانند برای خودکفایی در تولید آن نیز برنامه ریزی کرده اند.
خانکشی پور اظهارداشت: ایران مزیت نسبی خوبی در تولید برنج کیفی، مرغوب و خوش طعم دارد و اگر نظام بازرگانی و شبکه توزیع آن ساماندهی شود و برنج با قیمت واقعی و متناسب با هزینه تمام شده به دست مصرف کنندگان نهایی برسد، محصول ایرانی با برنج های وارداتی کم کیفیت از لحاظ قیمت هم رقابت خواهد کرد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشورگفت: در این سند وظایف همه نهادها و اولویت های بخش تولید و مصرف مشخص می شود.
وی با اشاره به اهمیت خرید تضمینی برنج و معرفی بذرهای بومی و غیربومی پرمحصول، افزود: با توجه به اینکه مقدار کمی از تولید برنج دنیا در بازارهای بین المللی عرضه می شود اگر این میزان هم محدود شود تامین برنج از بازارهای خارج سخت خواهد بود.
خانکشی پور حفظ کاربری اراضی کشاروزی و افزایش تولید در واحد سطح را مهم دانست و گفت: متاسفانه برنج های وارداتی به دلیل توانمندی وارد کنندگان از قدرت بالایی در عرصه تبلیغات و با برندهای متنوع برخوردار است و این شرایط برای تولید کنندگان برنج داخلی فراهم نیست.
وی یادآورشد: امسال خوشبختانه بذر جدیدی برای تولید برنج کیفی معرفی شد که میزان عملکرد در واحد سطح را افزایش می دهد.
نظر شما