پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۵۴

امیر احمدیان درگفتگو با مهر:

معایب انتصاب های عمودی/ بانک اطلاعاتی مهارت و تخصص افراد تشکیل شود

معایب انتصاب های عمودی/ بانک اطلاعاتی مهارت و تخصص افراد تشکیل شود

یک استاد دانشگاه تهران گفت: با شایسته سالاری و انتصاب‏های به جا و بالابردن سطح آگاهی مردم از طریق رسانه‏ها و مراکز آموزشی با تکیه بر روشهای نوین آموزش برای هدایت نیروی کار می‏توان با عدم اعتقاد به کارهای تدریجی مقابله کرد.

دکتر بهرام امیراحمدیان در مورد اینکه در فرهنگ ما اعتقاد به کار تدریجی کمتر دیده می‎شود و طی کردن راه صدساله به صورت یک شبه در برخی موارد مورد توجه افراد است، دلایل این گونه تفکر را به خبرنگارمهر اینگونه اظهارکرد: چشم و هم چشمی‎ها باعث تغییر کار در جامعه امروز ماست. اگر انتصاب‏ها به صورت عمودی صورت نگیرد بلکه بر اساس سنوات خدمت تجربه افراد و لیاقت و شایستگی‏ها صورت گیرد جوانان هم به این امید می‏رسند که برای رسیدن به مدارج بالا می‎شود با گذراندن زمان و اندوختن دانش و تجربه و کسب مهارت‏های لازم شغلی به مراتب بالاتر دست یافت.

وی افزود: اگر انتصاب‏ها از روی پارتی بازی و فامیل بازی و نه بر اساس شایسته‏سالاری صورت گیرد باعث ناامیدی و دلسردی وعدم ثبات شغلی جوانانی خواهد شد که در رده‏های پائین‏تر مشغول به کار هستند. بنابراین برای از بین بردن معضل شتابزدگی وعدم اعتقاد به کارهای تدریجی باید یک برنامه‏ریزی دقیق و طولانی مدت انجام داد. یعنی به مانند اعتقاد به کار گام به گام و تدریجی برنامه تدریجی هم برای روی دادن آن باید در نظر گرفت.

این محقق و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل  درمورد رابطه رشد یک شبه با اقتصاد و سیاست هم گفت: کارکنان و شاغلین اگر ببینند که افرادی پایین‏تر از مهارت شغلی آنها و پایین تر از جایگاه اجتماعی آنها مشاغل بالاتر را اشغال کرده‏اند آنها هم دست به هر ترفندی می‏زنند که یک شبه ره صد ساله را بپیمایند و از راه‏های صحیح و طی کردن سلسله مراتب مأیوس می‎شوند.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اگر در سیاست و اقتصاد ما افراد یک شبه به سرمایه و مقام‏های بالا برسند الگویی برای جوانان خواهد شد. افرادی که یک شبه ره صد ساله را طی می‏کنند پول خرج کردن هم برایشان مثل آب خوردن است زیرا برای به دست آوردن آن پول زحمت نکشیده‏اند.
 
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: از این منظر باید در استخدامها و انتصاب‏های دولتی بیشتر دقت و کنترل شود. بایستی یک بانک اطلاعاتی بر اساس مهارت‏ها و تخصص کارکنان ایجاد بشود تا مشاغل بر اساس لیاقت‏ها و شایستگی افراد و داشتن تخصص و تجربه و مدارج علمی لازم صورت بگیرد. مهمتر از این هم بایستی کنترل و نظارت‏ها در سیاست و اقتصاد ما بیشتر شود. بایستی رسانه‏ها با دادن آموزشهای لازم به افراد جامعه در متمایل کردن مردم به کارهای تدریجی نقش ایفا کنند. صدا و سیمای ما می‏خواهد درآمد زا باشد در حالی که دولتی است و باید برای کارهای فرهنگی هزینه کند.از آموزش ترافیک گرفته تا آموزش اخلاق بایستی با روش‏های نوین آموزشی صورت بگیرد. همانطوری که برنامه 5 ساله اقتصادی داریم برای پیشبرد مسائل اخلاقی جامعه باید دست به برنامه ریز‏های از این فبیل بزنیم.
 
این نویسنده و مترجم درمورد اینکه چگونه می‎شود افراد را برای رشد و پیشرفت به کار و تلاش و برنامه ریزی تدریجی مجاب کرد هم یادآورشد: همانطور که گفتم با شایسته سالاری و انتصاب‏های به جا و بالابردن سطح آگاهی مردم از طریق رسانه‏ها و مراکز آموزشی و تکیه بر روشهای نوین آموزش برای هدایت نیروی کاراین مهم تحقق می‏یابد .یعنی همانطور که با اخلاق و قوانین 50 سال پیش نمی‏توان امور حمل و نقل و ترافیکی کشور را سامان داد همانطور هم برای آموزش جامعه معاصر ابزارهای نوین آموزشی لازم است.
کد خبر 1701820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha