پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۴۰

همگام با پرنده‌های عطار در «حکایت‌های منطق‌الطیر»

همگام با پرنده‌های عطار در «حکایت‌های منطق‌الطیر»

«حکایت‌های منطق‌الطیر» ششمین جلد از مجموعه ادبیات ایران از دیروز تا امروز با بازنویسی کاظم مزینایی با نقاشی‌های کمال طباطبایی توسط انتشارات پیدایش منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، منطق‌الطیر عطار کتابی ارزشمند و یکی از شاهکارهای ادب فارسی است. منطق‌الطیر نقشه‌ای از یک سفر عارفانه است، نقشه‌ای که جغرافیای عرفان ایرانی را به ما نشان می‌دهد.

در این کتاب خواننده در این سفر عرفانی با عطار همراه می‌شود و یکی از ویژگی های اثر این است که مزینایی اصل اثر را به صورت خلاصه و ساده‌تر برای مخاطب نوجوان ارائه کرده است.

داستان منطق‌الطیر پیوسته با ایست و وقفه رو به رو می‌شود، آنچنان که گاه ممکن است خسته‌کننده و ملال‌اور به نظر بیاید. اتفاقی که در یک سفر واقعی زمینی نیز روی می دهد. این ایست‌ها باعث می‌شود که داستان سفر پرنده‌ها در یک مسیر مستقیم ادامه نیابد و پشت هم به بیراهه حادثه‌های فرعی دچار شود اما این بیراهه‌ها نیز جزیی از راه است. راهی که از درون هر یک از شخصیت‌های داستان می گذرد درست مانند زندگی واقعی پر از حوادث فرعی و گاه بسیار خسته‌کننده.

منطق‌الطیر از نگاه داستانی بسیار دلکش و خواندنی است به ویژه پایان‌بندی غافلگیرکننده‌اش که نفس خواننده را بند می‌اورد. همان جا که سیمرغ نوشته‌ای را در برابر پرندگان می‌گذارد. یا آنجا که آن 30 پرنده به خود نگاه می‌کنند و سیمرغ را می‌بینند.

هنر عطار در پرداخت داستان به راستی در خور ستایش است؛ هنری که در بخش‌هایی از داستان به اوج می‌رسد مثلا در هنگاه توصیف پرنده‌ها و به نمایش گذاشتن حس و حال هر یک از آنها که بسیار هنرمندانه از ویژگی های هر یک از پرنده‌ها بهره گرفته است.

گرد آمدن پرندگان جهان برای یافتن پادشاه، بهانه آوردن پرندگان و پاسخ هدهد به آنها، بهانه آوردن بلبل و پاسخ هدهد، بهانه آوردن طوطی و پاسخ هدهد، بهانه آوردن کبک، بهانه آوردن مرغابی، حکایت دویی و تویی، حکایت پوست و دوست، حکایت مهمانی پروانه‌ها و ... بخش‌هایی از این کتاب هستند.

مزینانی در مقدمه اول کتاب سعی می‌کند به طور خلاصه این نویسنده نام‌آشنا را به نوجوانان معرفی کند. سپس در فصلی جداگانه که با عنوان «پیش‌گفتار دوم، از زبان عطار» مشخص شده، بیت‌هایی از زبان خود عطار می‌خوانیم:

کردی ای عطار! بر عالم نثار
نافه اسرار، هر دم صدهزار
از تو پرعطر است آفاق جهان
وز تو در شورند عشّاق جهان

این اثر که به تازگی از سوی انتشارات پیدایش روانه بازار کتاب شده، در ادامه انتشار شاهکارهای ادب فارسی برای نوجوانان و جوانان چاپ شده است.

پیش از این پنج جلد دیگر از این مجموعه با نام‌های هزار و یک شب، کلیله و دمنه، شاهنامه فردوسی، مثنوی معنوی و لیلی و مجنون منتشر شده بود. در حال حاضر چهار جلد دیگر از این مجموعه در مرحله آماده‌سازی و چاپ قرار دارد و به زودی به بازار کتاب خواهد آمد.

این کتاب 160 صفحه‌ای در شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 4 هزار تومان به چاپ رسیده است.

کد خبر 1703139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha