پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۴۳

رسانه در هفته گذشته/

انتقاد رئیس‌جمهور به نحوه توقیف «شرق» و بازداشت مدیرمسئول «مغرب»

انتقاد رئیس‌جمهور به نحوه توقیف «شرق» و بازداشت مدیرمسئول «مغرب»

انتقاد محمود احمدی‌نژاد به اقدام وزیر ارشاد نسبت به توقیف روزنامه شرق و تحت تعقیب قرار گرفتن مدیرمسئول روزنامه مغرب بخشی از اخبار حوزه رسانه در هفته گذشته بودند.

خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: مرور اخبار حوزه رسانه را با نگاهی به سخنان محمود احمدی نژاد در نشست رسانه‌ای و خبری‌اش با خبرنگاران آغاز می‌کنیم. احمدی‌نژاد در کنفرانس خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی که روز سه‌شنبه این هفته برگزار شد، علاوه بر مواضع سیاسی و اقتصادی، سخنانی هم در حوزه رسانه به زبان آورد.

احمدی نژاد در بخشی از سخنانش با اشاره به مصاحبه علی لاریجانی رئیس مجلس درباره تحریم‌ها و شرایط اقتصادی با یکی از خبرگزاری‌های کشور گفت: با این که احترام زیادی برای آقای لاریجانی قائل هستم، باید بگویم که بالاخره ایشان می‌داند وضعیت فروش نفت چگونه است و بانک مرکزی برای جابجایی ارز و تامین نیازهای کشور چه اقداماتی انجام می‌دهد.

خبرگزاری یک نهاد نظامی نباید به مسائل نظامی ورود پیدا کند

احمدی نژاد با بیان اینکه بنده مصاحبه ایشان با یکی از خبرگزاری‌های داخلی دیدم و هم اکنون نیز همراه خود دارم، ادامه داد: ایشان با خبرگزاری وابسته به یکی از نهادهای امنیتی علیه دولت مصاحبه کرده است، در حالی که خبرگزاری یک نهاد نظامی نباید به مسائل نظامی ورود پیدا کند.

اقدام وزیر ارشاد در توقیف شرق اشتباه بود

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توقیف روزنامه شرق و مواضع وزیر ارشاد درباره توقیف این روزنامه، گفت: کار وزیر ارشاد قطعا اشتباه بوده اما توضیحاتی دارد. ارزشهای دفاع مقدس برای همه ملت ایران مقدس است و همه احترام می‌گذارند. اتهامی که به روزنامه داده شده هنوز اثبات نشده باید به دادگاه صالح برود و در حضور هیئت منصفه بررسی شود.

وی افزود: در هیئت نظارت سه قوه هستند و این یک ترکیب متنوع است. نظر شخصی من این است که قطعا اشتباه است و باید اصلاح کنند این "باید" دستور نیست چرا که من نمی‌توانم به آنها دستور دهم و یادت باشد در غیاب ما این تصمیم را گرفتند.

بخش دیگر سخنان رئیس جمهور درباره مجید جوانفکر بود. خبرنگار روزنامه ایران در این برنامه پرسید: زمانی که شما در نیویورک بودید اتفاقات خاصی افتاد و مشاور مطبوعاتی شما را بازداشت کردند ما از یک اتهام نمی‌توانیم بگذریم و آن هم اتهام توهین به مولا و مقتدایمان حضرت امام خمینی(ره) است، شما می‌دانید در این مدت به ما چه گذشته از مجله خاتون که ما را محارب نامیدند و بعد به روزنامه ایران حمله شد باز هم سکوت کردیم اما امروز به مشاور مطبوعاتی شما اتهام توهین به ولایت فقیه می‌زنند که ما نمی‌توانیم آن را بپذیریم. این سوال را داریم که با چه هدفی به دولت شما این انگ را می‌زنند؟

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال گفت: از من چرا سوال می‌کنید از کسانی که این کار را انجام دادند سوال کنید. متاسفیم که این اتفاق افتاده است. حتماً ضرورت بزرگتری وجود داشته که 10 دقیقه مانده به سخنرانی رئیس جمهور این دستگیری صورت گرفته و به خبر اول تبدیل شده است. پس از انتشار این خبر به جای اینکه جنایات مستکبران را فاش کنیم باید پاسخ می‌دادیم که در ایران چه خبر است.

برای آزادی جوانفکر با کسانی که باید صحبت کنم صحبت می‌کنم

وی با اشاره به این که این اتهام به جوانفکر نمی‌چسبد، گفت: این روش کار درستی نیست، اگر بخواهیم این روش را باب کنیم خوب نیست. با این عنوان همه را می‌توانند از دم ردیف کنند. من در حال پیگیری این مساله هستم و با کسانی که باید صحبت کنم صحبت می‌کنم.

آخرین وضعیت مدیرمسئول روزنامه شرق تا ابتدای هفته

در ابتدای این هفته وکیل روزنامه شرق در گفتگویی که با خبرنگار مهر داشت، گفت: مهدی رحمانیان مدیرمسئول این روزنامه هنوز در دادسرا است و منتظر موافقت قاضی پرونده با سپردن وثیقه و آزادی او هستیم.

محمود علیزاده طباطبائی گفت: بازپرس شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه روز چهارشنبه هفته گذشته برای مهدی رحمانیان قرار وثیقه 50 میلیون تومانی صادر کرد که به دلیلی پایان وقت اداری موفق نشدیم با سپردن وثیقه وی را آزاد کنیم.

رحمانیان آزاد شد

خبر دیگر در این زمینه این بود که روز یکشنبه 9 مهر، رحمانیان آزاد خواهد شد. خبری که در این زمینه توسط خبرنگار مهر، کسب شد، به این شرح است: روز چهارشنبه قاضی منصوری بازپرس شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه پس از تحقیق مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه شرق برای وی قرار وثیقه 50 میلیون تومانی صادر کرد اما با توجه به پایان وقت اداری همراهان رحمانیان موفق به سپردن وثیقه و آزادی وی نشدند. به همین خاطر مدیر مسئول روزنامه شرق عصر پنجشنبه از کلانتری 113 بازار به زندان اوین منتقل شد. امروز بازپرس پرونده با وثیقه موافقت کرد و مهدی رحمانیان عصر امروز از زندان اوین آزاد خواهد شد.

کاریکاتوریست شرق به دادسرای اوین احضار شد

در همین حال یک مقام مطلع که با مهر گفتگو می‌کرد، گفت:‌هادی حیدری کاریکاتوریست روزنامه شرق، به دادسرای اوین احضار شده است. این گفتگو که روز شنبه 8 مهر انجام گرفت، به این ترتیب ادامه پیدا کرد:‌هادی حیدری دیروز احضاریه‌ای دریافت کرد که در آن اعلام شده بود برای تحقیق ظرف سه روز آینده در دادسرای شهید مقدس - اوین- حاضر شود. به احتمال قبلی این احضاریه مرتبط با ماجرا کاریکاتوری که وی در روزنامه شرق کشید و باعث توقیف روزنامه شد نمی‌باشد و‌هادی حیدری فردا برای بررسی احضاریه در دادسرای شهید مقدس حاضر می‌شود. تاکنون احضاریه‌ای از سوی شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه برای‌هادی حیدری ارسال نشده است.

اخطار دادستان به خبرنگار روزنامه ایران

یکی از چالش‌های دیگر حوزه رسانه در این هفته، اخطار غلامحسین محسنی اژه‌ای به خبرنگار روزنامه ایران درباره علی‌اکبر جوانفکر بود.

محسنی اژه‌ای در سی و ششمین نشست خبری خود در روز دوشنبه 10 مهر، در پاسخ به خبرنگار روزنامه ایران که پرسید: «دادستانی اصرار بر امنیتی کردن پرونده جوانفکر دارد و حتی قاضی صلواتی به شکایت جوانفکر رسیدگی نکرده و بدون مدارک مستند حکم صادر کرده»، گفت: شما دارید به قاضی نسبت می‌دهید که بدون مستند حکم صادر کرده بعد هم می‌گویید شکایت آقای جوانفکر رسیدگی نشده شما از کجا می‌دانید؟ اگر هم نتوانید اثبات کنید به عنوان مفتری باید پاسخگو باشید مگر شما می‌دانید به آن شکایت رسیدگی نشده است؟ خبرنگار ایران گفت: من اطلاع دارم که این شکایت رسیدگی نشده است.

وی ادامه داد: مگر قرار است هر پرونده‌ای به محض رسیدگی رسانه‌ای شود. در اینجا خبرنگار روزنامه ایران گفت، حداقل به خود آقای جوانفکر باید نتیجه رسیدگی اعلام می‌شود. شما علم دارید که به ایشان اعلام نشده است. شما حق دارید چون مدیرانتان به شما گفته‌اند این سؤال را بپرسید ولی بهتر بود شما اطلاعات کاملی داشتید تا مواردی را مطرح نکنید که به واسطه آن امکان تعقیب قضایی شما باشد. آقای جوانفکر یک اتهام داشته در دادگاه انقلاب رسیدگی شده و دادگاه حکم دو سال را یک سال صادر کرده و حکم هم قطعی شده است. اتهام دیگر وی مطبوعاتی بوده و دو تا 6 ماه حبس با دو عنوان محکوم شده است. دیوان عالی گفت که این دو عنوان یک عنوان محسوب می‌شود و دو 6 ماه را یک شش ماه محکوم کردند.

 وی در مورد اظهارات رئیس جمهور مبنی بر آزادی جوانفکر گفت: اگر راه قضایی وجود دارد اعلام کنند ما اقدام می‌کنیم.

مدیرمسئول روزنامه مغرب به دلائل غیر مطبوعاتی تحت تعقیب قرار گرفت

اما چالش مربوط به حوزه رسانه‌ها و مطبوعات در این هفته به روزنامه‌های شرق و ایران خلاصه نشد. بلکه روزنامه مغرب نیز، هفته پرتشنج و اضطرابی را از سر گذراند. در این هفته خبر تذکرگرفتن این روزنامه منتشر شد که البته تنها یک رسانه این خبر را منعکس کرد. اما خبر دیگر مربوط به این روزنامه، تحت تعقیب قرار گرفتن مدیرمسئول آن بود.

محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از نشست رسانه‌ای خود، گفت: مدیرمسئول و برخی کارکنان روزنامه مغرب به اتهامات غیر مطبوعاتی تحت تعقیب قرار گرفتند. حدود ظهر امروز (دوشنبه 9 مهر) نمایندگان دادستانی تهران در روزنامه مغرب حاضر شدند و مدیرمسئول این روزنامه را به اتهامی غیر از اتهام مطبوعاتی تحت تعقیب قرار دادند. در مورد سرنوشت این تحقیق اطلاعی ندارم، اما می‌دانم حضور نمایندگان دادستانی درپی گزارش یک نهاد رسمی صورت گرفته است.

«آنا» خبرگزاری شد

معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد هم در این هفته از صدور مجوز «خبرگزاری» برای پایگاه اطلاع‌رسانی «آنا» در آخرین جلسه هیأت نظارت بر مطبوعات خبر داد.

محمدجعفر محمدزاده در مراسم رونمایی از نخستین «سامانه فیلم و عکس دانشجویی کشور»، نسخه جدید «آنا» و روزنامه «فرهیختگان»، با بیان این‌که روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری آنا گامهای مطلوبی برای توسعه کیفی برداشته اند، گفت: امیدواریم جمیع رسانه‌ها هر روز بالنده‌تر، پیش روتر و گسترده‌تر از جهت کمی و کیفی پیش رفته و فعالیت‌های آنها همواره در راستای دو هدف کلی توسعه کیفی و تهذیب رسانه صورت پذیرد.

کد خبر 1711953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha