پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۳۷

خیری در گفتگو با مهر:

مهم ترین علت کنترل نشدن سل در حاشیه شهرها نقص سیستم درمانی است

مهم ترین علت کنترل نشدن سل در حاشیه شهرها نقص سیستم درمانی است

نیشابور- خبرگزاری مهر: مسئول مبارزه با بیماری سل مرکز بهداشت نیشابور گفت: مهم‌ترین علت کنترل نشدن بیماری سل نواقص موجود در سیستم‌های بهداشتی درمانی است که این امر ضرورت پیشگیری و تسهیل در خدمات بهداشتی برای این بیماری را به ویژه در شهرستان ها و حاشیه شهرها نشان می دهد.

زهرا خیری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر درمان رایگان سل در این شهرستان اظهارکرد: سل یک بیماری با عامل شناخته شده و اپیدمیولوژی مشخص است که اصول درمان آن 60 سال قبل شناسایی و یک ربع قرن است که رژیم درمان کوتاه‌مدت برای آن به‌کار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه تعداد بیماران مبتلا به سل در حاشیه شهرستان بیشتر از نقاط دیگر در این استان است افزود: آمار سل در این مناطق به خاطر اقدامات درمانی که در دو سال اخیر انجام شده است نسبت به سال 89 کاهش پیدا کرده است.

وی بیان داشت: پزشکان نیز با تکیه بیش از حد بر رادیولوژی در تشخیص و عدم استفاده از آزمایش میکروسکوپی خلط و تجویز رژیم‌های درمانی اشتباه فاقد مقبولیت علمی در شکل‌گیری این شکست نقش دارند.

مسئول مبارزه با بیماری سل مرکز بهداشت عنوان کرد: سل یک بیماری عفونی واگیردار که عامل آن میکروب میله‌ای شکل «باسیل سل» است که از طریق راه‌های تنفسی وارد بدن می‌شود.

خیری تصریح کرد: یک سوم مردم جهان (2 میلیارد نفر) به میکروب سل آلوده و بدون آنکه احساس بیماری کنند میکروب را به حالت نهفته در بدن خود دارند.

وی عنوان کرد: بیماری سل به دو گروه سل ریوی و سل خارج ریوی تقسیم می‌شود که سرفه بیش از دو هفته همراه با خلط یا بدون خلط، خلط خونی یا غیر خونی، تب و تعریق شبانه، درد قفسه سینه و تنگی نفس مهمترین علائم این بیماری هستند.

مسئول مبارزه با بیماری سل مرکز بهداشت نیشابور ادامه داد: علائم سل خارج ریوی بستگی به عضو درگیر دارد مثل درد قفسه سینه، بزرگی غدد لنفاوی و ترشح چرکی از آنها، درد و تورم مفاصل، تغییر شکل استخوان‌ها، سردرد، تب، سفتی گردن، اختلال ادراری و نازایی است.

خیری توضیح داد: بهترین راه تشخیص سل ریوی در افراد مشکوک، تهیه نمونه خلط و ارسال آن برای آزمایش است.

وی گفت: راه اصلی انتقال میکروب سل از طریق هوا و تنفس است پس هر کس می‌تواند این میکروب را از طریق تنفس دریافت کرده و به این بیماری مبتلا شود.

مسئول مبارزه با بیماری سل مرکز بهداشت نیشابور اظهار کرد: اغلب افراد پس از ورود میکروب به ریه‌هایشان هیچ‌وقت بیمار نمی‌شوند زیرا سیستم دفاعی بدن آن‌ها، میکروب را مهار و از تکثیر آن جلوگیری می‌کند و علائم بیماری را نداشته و میکروب را به دیگران انتقال نمی‌دهند.

خیری تصریح کرد: درمان این بیماری با داروهای ضدسل به‌مدت شش‌ماه به‌صورت روزانه و ناشتا  صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: مصرف نامنظم و ناکامل داروهای ضد سل سبب بازگشت بیماری بعد از بهبود نسبی و کوتاه مدت اولیه، مقاوم شدن میکروب سل نسبت به داروهای موجود، پیشرفت بیماری و مرگ می‌شود.

کد خبر 1715890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha