۲۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۶:۳۹

قدمی:

مقوله پیشگیری در مدیریت بحران مورد غفلت واقع شده است

مقوله پیشگیری در مدیریت بحران مورد غفلت واقع شده است

همدان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر و سرپرست ستاد بحران کشور گفت: در سالهای اخیر در مدیریت بحران مسئله پیشگیری مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قدمی ظهر در مراسم پایانی نهمین نشست مدیران بحران کلان‌شهرهای کشور در تالار آبیاران همدان افزود: در بررسی‌های صورت گرفته از حوادث، شدت حادثه با میزان خسارت‌های مالی و جانی همخوانی ندارند بنابراین باید پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پرداختن به اصل پیشگیری و مقاوم‌سازی بهترین راهکار اجرایی و عملی در امر مدیریت بحران است، افزود: با توجه به مسائل پیشگیری در مدیریت بحران می‌توان خسارت‌ها را به حداقل رساند.

قدمی با تاکید بر اینکه در این امر باید از بهترین تجهیزات و آموزش‌های لازم استفاده کرد، اضافه کرد: مدیریت بحران از مقوله‌های پیچیده‌ای است که به کارآیی، تدابیر خردمندانه و هماهنگی بالا نیاز دارد.

قدمی مدیریت بحران در کلان‌شهرها را بسیار حساس و مهم دانست و اظهار داشت: علیرغم اینکه آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مدیریت بحران مربوط به سال 1369 است، متأسفانه بخشی از مسائل آن مغفول مانده و به آن توجهی نشده است.

بهترین برنامه ریزی در مدیریت بحران، برنامه ریزی محلی است

وی با تاکید بر اینکه باید برای مدیریت بحران برنامه‌ریزی‌های مناسبی داشت، گفت: بهترین برنامه ریزی در این زمینه، برنامه‌های محلی است.

وی با اشاره به اینکه ایران از کشورهای حادثه‌خیز است، اظهار داشت: عمده‌ترین این حوادث زلزله و سیل است که در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی، آتش‌سوزی جنگل‌ها نیز به آن اضافه شده است.

معاون وزیر کشور با بیان اینکه

رعایت ایمنی در ساخت و سازها از خسارت‌های جانی و مالی جلوگیری می‌کند

حسن قدمی اضافه کرد: رعایت ایمنی و اصولی در ساخت و سازها در مواقع بحران و حوادث از خسارت‌های جانی و مالی جلوگیری می‌کند.

قدمی با اشاره به خسارت‌های زلزله اخیر در آذربایجان شرقی اظهار داشت: حادثه بلا نیست بلکه عملکرد غیراصولی است که از آن بلا می‌سازد لذا با بی‌تدبیری‌ها خسارت‌ها به وجود می‌آید.

وی با تأکید بر نظارت دقیق و کامل بر امر ساخت و سازها یادآور شد: در کشورهای پیشرفته مثل ژاپن زلزله‌هایی با ریشتر بالا خسارت‌های جزئی را به دنبال دارد و این به دلیل توجه به موضوع پیشگیری در ساخت و سازها است.

وجود بافت‌های فرسوده از مهمترین معضلات کلان‌شهرها است

قدمی وجود بافت‌های فرسوده را از مهمترین معضلات کلان‌شهرها دانست و افزود: امر نظارت به ویژه در کلان‌شهرها در زمینه ساخت و سازها از مهمترین مواردی است که مدیران به ویژه شهرداری‌ها نباید از آن غفلت کنند.

وی اضافه کرد: طبق هماهنگی‌های صورت گرفته صورت غیراصولی بودن ساخت و سازها، ناظران باید نسبت به نظارت و تأییدیه ساختمان‌ها، به قوه قضاییه باید پاسخگو باشند.

معاون وزیر و سرپرست ستاد بحران کشور با تأکید بر اینکه وضعیت بافت‌های فرسوده باید تعیین تکلیف شود، گفت: در دولت‌های نهم و دهم یک میلیون و 500 هزار واحد بافت فرسوده روستایی در سطح کشور نوسازی و مقاوم‌سازی شده است.

سه هزار و 200 هکتار بافت‌ فرسوده در تهران شناسایی شد

حسن قدمی از وجود 72 هزار هکتار بافت فرسوده شهری در سطح کشور خبر داد و افزود: سه هزار و 200 هکتار از این بافت‌ها در تهران واقع شده است.

قدمی فرهنگ‌سازی و آموزش‌های همگانی در زمینه حوادث طبیعی را مهم دانست و ادامه داد: مدیران و مسئولان باید وظایف خود را جدی بگیرند.

وی بر آموزش کارگران ساختمانی تأکید کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از مصالح ساختمانی استاندارد نیستند باید دستورالعمل استفاده از مصالح استاندارد تهیه و شرح وظایف آن به کارگروه‌های فنی استان‌ها ابلاغ شده است.

قدمی با بیان اینکه باید از نتایج و ماحصل برگزاری همایش و نشست‌های مدیریت بحران بهترین استفاده را داشت، افزود: فرصت‌ها را نباید از دست داد و باید از نظرات استفاده کرد.

کد خبر 1724369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha