۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۵۰

دولت برنامه‌ای برای تحقق اهداف چشم‌انداز در بخش ریلی ندارد

دولت برنامه‌ای برای تحقق اهداف چشم‌انداز در بخش ریلی ندارد

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه شرکت راه آهن در اجرای اصل 44 به جز در بخش ناوگان، موفق نبوده است، گفت: باوجود قوانین و مصوباتی که چشم انداز 1404 ترسیم می کند، دولت برنامه ای برای تحقق این اهداف در بخش ریلی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر آقایی در چهاردهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی با بیان اینکه علیرغم قوانین و مصوباتی که چشم انداز 1404 ترسیم می کند دولت برنامه ای برای تحقق این اهداف ندارد، بیان کرد: دولت چگونه می خواهد الزام  قانون و برنامه سند چشم انداز توسعه 20 ساله را اجرایی کند زیرا کوتاهی در بخش حمل و نقل ریلی ما را از توسعه واقعی عقب می گذارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: براین اساس حمل و نقل بار باید به عدد 117 میلیون تن در سال و مسافر به 24.5 میلیون نفر برسد؛ بنابراین باید در بخش ناوگان هم به 13.3 میلیارد دلار برسیم.

وی با بیان اینکه علاوه بر ناوگان زیرساخت ها هم باید متناسب با تقاضای های اعلام شده باشد، بیان کرد: با ساخت سالانه یک هزار کیلومتر راه آهن، در سال 1404 باید به 25 هزار کیلومتر خط یا 18 هزار کیلومتر شبکه ریلی برسیم.

آقایی مجلس با اشاره به ناوگان مورد نیاز در راه آهن، بیان کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه نسبت به ناوگان موجود و سن ناوگان متوسط 45 سال، تعداد لکوموتیوهای باری باید 61 هزار و مسافری 5 هزار و خدماتی به 642 واگن برسد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه با احتساب دلار یک هزار تومانی رقم این ناوگان به 13 هزار میلیارد تومان می رسد، اظهار داشت: بنابراین باید به دنبال سرمایه گذاری بخش خصوصی و فروش اوراق مشارکت باشیم تا این ارقام تامین شود.

وی با اشاره به بررسی عقب ماندگی زمانی پروژه های عمرانی از سوی معاونت نظارت راهبری ریاست جمهوری، بیان کرد: سه گروه دستگاه اجرایی، پیمانکار و مشاور عامل عقب ماندگی پروژه ها از برنامه  زمان بندی هستند و تخصیص کم منابع هم 39.7 درصد عامل تاخیر در اجرای پروژه ها است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بنابراین 21 درصد کمبود اعتبار وجود دارد و 5 درصد نیز پیمانکاری را شامل می شود.

آقایی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی پس از وزارت نیرو بیشترین بودجه را دریافت می کند، گفت: شرکت راه آهن در اجرای اصل 44 به جز در بخش ناوگان، موفق نبوده است و باید زیرساخت ها از سوی دولت تامین شود.

در ادامه عبدالعلی صاحب محمدی مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه با تحقق سند چشم انداز 20 ساله، افزایش سهم 30 درصدی بار و 18 درصدی مسافر را خواهیم داشت، گفت: با تحقق این اهداف، 10 میلیارد دلار سود آوری و 20 میلیارد تومان صرفه جویی در بخش حمل ونقل ریلی خواهیم داشت که این امر با کمک مجلس، دولت و بخش خصوصی امکان پذیر است.

وی با بیان این که اقدامات تخصصی و عملی در کشور صورت گرفته است، بیان کرد: انتقال دانش فنی در بخش توسعه و ناوگان و بهره برداری به سرعت در حال انجام است و امسال نخستین کارخانه تخصصی ساخت لکوموتیو به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به مونتاژ 100 لکوموتیو در سال های گذشته، اظهار داشت: بخش ریلی با اهداف توسعه شبکه، بومی سازی ناوگان، اشتغال حداکثری، حمل و نقل ترکیبی، توسعه بخش خصوصی و استفاده از دانش فنی داخلی به کار خود ادامه می دهد.

صاحب محمدی تصریح کرد: تقویت کریدورها و ایجاد بنادر خشک با رویکرد توسعه و حمل و نقل ترکیبی از اهدافی است که در دولت، مجلس و بخش خصوصی دنبال می شود.

کد خبر 1726694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha