پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۱۰

جای خالی یک قرن روزنامه نگاری استان مرکزی/ امسال بهتر از پارسال

جای خالی یک قرن روزنامه نگاری استان مرکزی/ امسال بهتر از پارسال

اراک - خبرگزاری مهر: نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در حالی به کار خود پایان داد که بازدیدکنندگان کمتر فهمیدند روزنامه نگاری در استان مرکزی سابقه ای حدود یک قرن دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین اسناد جریده در استان مرکزی حکایت از تلاش مردان و زنانی در دیار عراق عجم و استان مرکزی کنونی دارد که از طریق قلم به آگاه سازی و اطلاع رسانی همنوعان عصر خود پرداختند.

این که در یک قرن پیش مردمان این دیار در اندیشه خبر و گزارش و نوشتن بودند، سبقه ای باارزش را نمایان می کند و کاش بخشی از این سبقه توسط روزنامه نگاران کنونی و بخشی از طریق نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در پایتخت معرفی و نشان داده می شد. 

البته در کنار مطلب زیر خداقوت جانانه ای به دست اندرکاران غرفه استان مرکزی در نمایشگاه ضروری است.

لزوم استفاده از هنر گرافیک

غرفه ای در منتهی الیه سالن نمایشگاه و با ابعاد نسبتا کوچک و چیدمان کم رونق و خالی از نمادهای استانی که به فرهنگ مندی و شخصیت پروری می بالد.

خبرنگار بخش هنرهفته نامه امید استان در بازدید از این غرفه در گفتگو بامهرگفت: استان مرکزی از بهترین و بیشترین گرافیست ها برخوردار است اما جای هنر این هنرمندان دراین غرفه خالی است. 

مریم رودبارانی اظهارداشت: ای کاش در چیدمان و طراحی غرفه از هنر و فکر این افراد بهره می گرفتند تا علاوه بر معرفی جاذبه های فرهنگی هنر هنرمندان را به نمایش می گذاشتیم.

فعالیت 60 نشریه در استان مرکزی

هم اکنون بالغ بر 60 نشریه و روزنامه در استان فعالیت می کنند که فعالیت مطبوعاتی در تاریخ فرهنگ استان مرکزی همواره به عنوان نهادی مهم و تاثیرگذار بوده که در دوره‌های گوناگون متناسب با شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر دوره به ایفای نقش پرداخته است.

معرفی 60 نشریه استان مرکزی تنها از طریق دو بنر که تنها لوگوی نشریات استان را در روی دیوارهای غرفه به نمایش گذاشته بود انجام شده بود که خبری از هنر معجزه گر هنرمندان استان به چشم نمی خورد.

نماد عدم تاثیرگذاری مطبوعات استانی

در میان غرفه های استانی قطعه آهنی از جنس فولاد بود که به نظر انسان می آمد، این انسان ساخته شده که هنرمند این مجموعه کج سلیقگی از خود نشان داده بود و به جای القای پیام مثبت پیامی منفی را از خود بروز می داد.

انسانی ساخته شده از فولاد که روزنامه های متعدد استانی در دست داشت ودر حال خواندن آن بود. انسانی که نه گوش دارد و نه چشم و نه لباسی از جنس لطافت. شاید این هنرمند هم می خواسته به نوعی عدم تاثیرگذاری مطبوعات، برای انسان محصور شده در تکنولوژی را گوشزد کند!

هفت روز نمایشگاه مطبوعات، هفت روزی بود که می توانست شعار ˈکلام صادقانه، نگاه منصفانهˈ را در دو هزار و 380 رسانه و 830 غرفه تجلی گر باشد اما این بارهم شاهد فرصت سوزی بودیم.

امسال بهتر از پارسال

با این حال مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان مرکزی غرفه استان مرکزی را بهتر از پارسال دانسته و می گوید: غرفه مطبوعات استان مرکزی با همکاری هنرمندان هنرهای تجسمی آماده شده است که نسبت به سال های قبل از تنوع بیشتر و بهتری برخوردار می باشد.

مصطفی مشایخی  معرفی تاریخچه استان مرکزی را با چاپ دفترچه های معرفی نامه عنوان کرد .

 استانی که روزگاری نه چندان دور، از پیشگامان مطبوعات کشوربه شمار می رفت و عملکرد دست اندرکاران مطبوعاتی آن حکایت از ان داشت که مطبوعات در جذب نخبگان، هدایت جریان‌های فکری فرهنگی و اجتماعی، ایجاد حرکت‌های علمی و اطلاع رسانی، تقویت روحیه امید و حس اعتماد به نفس و هم‌چنین درج وقایع این ناحیه از کشور موفق عمل کرده اند به جاست با حساسیت بیشتری از سوی مسئولین فرهنگی در حضور پرقوت در جشنواره ها و نمایشگاه هها اهمیت داده و با حساسیت بیشتری دنبال شود.

        گزارش: سمیه بصیرت

کد خبر 1737728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha