پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۶ آذر ۱۳۹۱، ۱۱:۵۹

ریاضی:

540 میلیون مترمکعب حجم برداشت مجاز آب در استان سمنان است

540 میلیون مترمکعب حجم برداشت مجاز آب در استان سمنان است

سمنان-خبرگزاری مهر: معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: حجم برداشت مجاز از دشت های این استان 540 میلیون متر مکعب است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن ریاضی صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل شرکت آب منطقه ای استان سمنان، با اشاره به اینکه 35 دشت در این استان وجود دارد، گفت: از این تعداد 9 دشت اصلی محسوب شده و برداشت آب از این دشت ها ممنوع است.

وی حجم برداشت مجاز آب از دشت های این استان را 540 میلیون متر مکعب بیان کرد و افزود: در حالی که قریب به 700 میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی این دشت ها برداشت می شود.

ریاضی با اشاره به وجود سه هزار و 900 حلقه چاه آب مجاز در استان سمنان، اظهار داشت: این چاه ها ظرفیت برداشت 540 میلیون مترمکعب آب کشاورزی در سال را دارا هستند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان تصریح کرد: قریب به 150 میلیون مترمکعب اضافه برداشت از این چاه ها وجود دارد.

وی، برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی برخی از دشت های استان سمنان را موجب به وجود آمدن زلزله خاموش فرونشست دانست و افزود: این اتفاق علاوه بر خسارت های فراوان اقتصادی، باعث بروز خسارات متعددی در بخش های مختلف از جمله ایجاد فروچاله، تخریب چاه های آب، تخریب جاده ها، منازل و ... می شود.

ریاضی چاه های آب را از سرمایه های کشور دانست و گفت: دشت هایی نظیر ایوانکی، دامغان، گرمسار و... دچار این مشکل شده اند و تنها راه مقابله با این مشکل، تغذیه سفره های زیرزمینی و جلوگیری از بهره برداری بی رویه و غیر مجاز از دشت ها است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان سمنان به اجرای طرح های تغذیه مصنوعی در این استان اشاره کرد و گفت: 21 پروژه فعال تغذیه مصنوعی در استان سمنان وجود دارد و شش طرح تغذیه مصنوعی نیز در حال اجراست.

وی همچنین در خاتمه، حجم اعتبارات مربوط به تغذیه مصنوعی و سایر برنامه ها را در سالجاری 30 میلیارد ریال ذکر کرد و اظهار داشت: مهم ترین اقدام برای کنترل دشت ها و جلوگیری از حادثه فرونشست، صرفه جویی در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی، همراهی و مشارکت مردم و بهره برداران است.

کد خبر 1751489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha