پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۰ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۲۲

گزارش خبری مهر/

پایان مرحله اول گشت تحقیقاتی دریا/ انتقال اطلاعات دریایی به آزمایشگاه

پایان مرحله اول گشت تحقیقاتی دریا/ انتقال اطلاعات دریایی به آزمایشگاه

مرحله اول بزرگترین گشت تحقیقاتی خلیج فارس و دریای عمال در روز 11 آذرماه با پهلو گرفتن کشتی تحقیقاتی در بوشهر به کار خود پایان می دهد و اندازه گیریهای به دست آمده برای تحلیل به آزمایشگاه های موسسه ملی اقیانوس شناسی منتقل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح کلان ملی "تهیه و تجهیز شناور تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی" در آذرماه 88 از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با محوریت مرکز ملی اقیانوس‌شناسی به تصویب رسید.

تهیه و تجهیز شناور تحقیقاتی اقیانوس‌پیما و پایگاه مربوط در خشکی با توجه به مرز 3 هزار کیلومتری آبی کشور، زمینه‌‌سازی برای حضور در باشگاه اقیانوسی جهان و بهره‌برداری از آن در عرصه‌های مختلف علمی و فناورای کشور از جمله اهداف این طرح است.

زمان پایان پروژه طراحی و ساخت اقیانوس پیمای تحقیقاتی آذر 1390 تعیین شده بود که با توجه به مشکلاتی که برای اجرای این طرح ایجاد شد، پایان ساخت این شناور تحقیقاتی سال 92 اعلام شده است.

با توجه به وجود 3 هزار کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب کشور و لزوم شناسایی منابع آبی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر، نیاز است تا تحقیقات در این حوزه آبی از سوی پژوهشگران انجام شود که در این راستا تا پیش از آماده شدن کشتی اقیانوس پیما، موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با حمایت نیروی دریایی کشور اقدام به اجرای بزرگترین گشت تحقیقاتی در خلیج فارس و دریای عمان کرد.

قرار است بزرگترین گشت اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان که از روز 26 آبان ماه سال جاری آغاز شده است، در یک سال (4 فصل) به تحقیق در حوزه‌های مختلف دریایی بپردازد.

جزئیات اولین مرحله گشت تحقیقاتی

با حضور 12 محقق اولین مرحله از بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوس‎شناسی خلیج‎فارس، تنگه هرمز و دریای عمان از آبهای خلیج‎فارس حدفاصل بندرعباس و بوشهر توسط کشتی "نایبند" هیدروگرافی از 26 آبان آغاز شد.

در این مرحله از گشت تحقیقاتی اقیانوس‎شناسی که 16 روز به طول انجامید، اعضای هیات علمی و متخصصان موسسه ملی اقیانوس‎شناسی، در 4 رشته مختلف دریایی اقدام به اندازه‌‌گیریهای دریایی در این حوزه آبی کشور کردند.

پایان مرحله اول گشت تحقیقاتی

دکتر وحید چگینی- رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بزرگترین گشت تحقیقاتی خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز به مدت یک سال به طول می‌انجامد، افزود: در این تحقیقات قرار است حوزه های آبی خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز در 6 محور فیزیک دریایی، زمین شناسی دریایی، زیست شناسی دریایی، شیمی دریایی، هواشناسی دریایی و محیط زیست دریایی دریایی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند.

وی با بیان اینکه در مرحله اول مطالعات در 4 حوزه دریایی انجام شد، ادامه داد: در این مرحله محققان در خصوص پارامترهای فیزیک دریا، شیمی دریا، زمین‎شناسی دریا و زیست‎شناسی دریا اقدام به اندازه‌گیری پارامترهای مختلف اقیانوس ‌شناسی کردند.

چگینی از پایان یافتن مرحله اول تحقیقات خبر داد و یادآور شد: مرحله اول این تحقیقات فردا شنبه 11 آذرماه در شهرستان بوشهر با پهلو گرفتن کشتی تحقیقاتی پایان می‎یابد.

انتقال داده های دریایی به آزمایشگاه

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی، با اشاره به جزئیات تحقیقات محققان این شناور تحقیقاتی، یادآور شد: محققان در این مدت توانستند اندازه گیریهای مورد نیاز را با موفقیت انجام دهند.

وی از انتقال داده ها به آزمایشگاه خبر داد و اضافه کرد: نمونه‎ها و داده‎های به دست آمده از ارزیابی ها و تحلیل های دریایی به آزمایشگاه‎های ایستگاه اقیانوس‎شناسی بوشهر منتقل خواهد شد.
کد خبر 1754490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha